ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρεις "χρυσοί" Έφηβοι του 2008 στο Sport24.gr

Τρεις "χρυσοί" Έφηβοι του 2008 στο Sport24.gr

Η Εθνική Εφήβων βρίσκεται στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ και βάζει υποψηφιότητα για μετάλλιο! Τρεις χρυσοί Έφηβοι του 2008 που παίρνουν μέρος στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για το Παγκόσμιο μιλάνε στο Sport24.gr για τους διαδόχους τους...

Η Εθνική Εφήβων επικράτησε της Ιταλίας με 85-68 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Τουρκία. Οι διεθνείς μας πλέον χρειάζονται τουλάχιστον μία νίκη στα δύο επόμενα ματς που θα δώσουν για να κατακτήσουν ένα μετάλλιο. Σε περίπτωση, μάλιστα που κάνουν το 2/2 θα φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης, κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη ηλικία μετά το 2008!

Τότε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στην Αμαλιάδα η παρέα των Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς, Νώντα Παπαντωνίου, Δημήτρη Κατσίβελη, Γιάννη Αγγελόπουλου, Βαγγέλη Μάντζαρη, Γιάννη Καραθανάση, Κώστα Παπανικολάου, Γιώργου Γιωργάκη, Κώστα Σλούκα, Νίκου Παππά, Λεωνίδα Κασελάκη και Ζήση Σαρικόπουλου έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης!

Οι διεθνείς μας υπό τις οδηγίες του Γιώργου Βλασσόπουλου και ασίσταντ τον Σεραφείμ Θεοδοσίου είχαν τερματίσει αήττητοι στην διοργάνωση, καθώς δεν γνώρισαν την ήττα σε κανένα παιχνίδι που έδωσαν. Στην πρεμιέρα τους στην διοργάνωση νίκησαν την Ισπανία με 77-73, με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, σημειώνοντας 21 πόντους, ενώ οι Σλούκας - Κασελάκης είχαν από 13. Ακολούθησε το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στο Ισραήλ, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, με τον Κώστα Σλούκα να σταματάει στους 23 πόντους.

Οι Έφηβοι τότε πήραν ακόμα ένα εύκολο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στο Βέλγιο με 66-55, με τους Κώστα Σλούκα και Ζήση Σαρικόπουλο να έχουν από 16 πόντους. Οι διεθνείς δεν σταμάτησαν ούτε απέναντι στην Ιταλία, καθώς επικράτησαν με 68-63, με τους Σαρικόπουλο - Κασελάκη να έχουν μαζί 33 πόντους. Ούτε οι Σέρβοι δεν κατάφεραν να σταθούν εμπόδιο στην Εθνική που νίκησε με 72-59 (κορυφαίος ο Νίκος Παππάς με 23 πόντους).

Ο τελικός με τους Λιθουανούς...

Η Εθνική νίκησε τη Λιθουανία με 72-54, με τον Νίκο Παππά να σταματάει στους 22 πόντους για να ακολουθήσει το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Κροατία με 82-62 (από 19 πόντους Κασελάκης-Παπανικολάου). Στον μεγάλο τελικό κόντρα και πάλι στους Λιθουανούς οι Έφηβοι, επικράτησαν και πάλι με 57-50, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Ο Κώστας Σλούκας είχε 16 πόντους και ο Νίκος Παππάς 14. Οι Λιθουανοί είχαν μπει καλά στο παιχνίδι, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 11-6. Μέχρι το ημίχρονο, όμως οι Έφηβοι πήραν το προβάδισμα με 27-25. Στην επανάληψη, οι διεθνείς διατήρησαν το προβάδισμα για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα που ισοδυναμούσε με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με 57-50.

Τρεις "χρυσοί" Έφηβοι του 2008 στο Sport24.gr

Φέτος, οι Έφηβοι πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις και περνώντας από έναν δύσκολο όμιλο στην δεύτερη φάση (έπαιξαν με Μαυροβούνιο, Ισπανία και Σερβία) αντιμετώπισαν στα προημιτελικά την Ιταλία του σπουδαίου νεαρού σκόρερ, Φεντερίκο Μουσίνι. Εκεί, η Εθνική κατάφερε να πάρει τη νίκη και να εξασφαλίσει την πρόκριση για τα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το Sport24.gr μίλησε με τους Βαγγέλη Μάντζαρη, Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς και Κώστα Σλούκα, οι οποίοι το 2008 έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης στην ηλικία τους και τώρα παίρνουν μέρος στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στην Ισπανία.

" Μπράβο σε όλα τα παιδιά, απέδειξαν πώς το ελληνικό μπάσκετ έχει μέλλον. Συγχαρητήρια σε όλους, είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να φτάσουν όσο πιο μακριά μπορούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μπράβο και πάλι σε όλους", ανέφερε ο Βαγγέλης Μάντζαρης για να πει από τον πλευρά του, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς: " Συγχαρητήρια για την πορεία τους και την προσπάθεια που έχουν κάνει. Θεωρώ ότι έχουν το ταλέντο για να είναι το next generation του ελληνικού μπάσκετ, μπορούν να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά, συγχαρητήρια και πάλι".

Ο Κώστας Σλούκας δήλωσε για την πρόκριση των Εφήβων στα ημιτελικά της διοργάνωσης: " Συγχαρητήρια στα παιδιά για την πορεία τους μέχρι τα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Τουρκία. Είναι καλή φουρνιά και εύχομαι και εγώ να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται. Μπράβο τους".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ