ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τον Δεκέμβριο το Πανευρωπαϊκό Εφήβων στη Σαμσούντα

Τον Δεκέμβριο το Πανευρωπαϊκό Εφήβων στη Σαμσούντα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Πανευρωπαϊκό Εφήβων, που ματαιώθηκε το καλοκαίρι λόγω του πραξικοπήματος στην Τουρκία, ορίστηκε από τη FIBA προκειμένου να διεξαχθεί τον Δεκέμβριο.

Τον Δεκέμβριο (από τις 16 έως τις 22) θα πραγματοποιηθεί το Πανευρωπαϊκό Εφήβων στη Σαμσούντα, μια διοργάνωση που πέρασε από "σαράντα κύματα", ματαιώθηκε το καλοκαίρι και εν τέλει επέστρεψε εκεί όπου αρχικά είχε δοθεί.

Για όσους δεν το θυμούνται, η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία σε συνδυασμό με το τεταμένο κλίμα στη γειτονική χώρα οδήγησαν τη FIBA Europe στην απόφαση για τη μη διεξαγωγή του, την περίοδο που είχε προγραμματιστεί (30 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου). Η Σερβία ήταν η πρώτη χώρα που διεμήνυσε πως δεν επρόκειτο να συμμετάσχει στη διοργάνωση, ενώ λίγες ημέρες αργότερα ακολούθησαν κι άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων κι η Ελλάδα. Έτσι, πάρθηκε η απόφαση για ματαίωση και... μετακόμιση στον Δεκέμβριο.

Παράλληλα όμως, έγινε γνωστό πως -λόγω των ειδικών καταστάσεων- το Πανευρωπαϊκό Εφήβων θα έχει για φέτος μια ιδιαιτερότητα, αφού θα "εκταθεί" σε λιγότερες ημέρες. Όπως ενημέρωσε η ΕΟΚ για το θέμα: " Η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε επίσης την αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής του τουρνουά. Οι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων και θα αγωνιστούν μεταξύ τους. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν στα προημιτελικά (20/12), οι δύο τελευταίες θα δώσουν αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 9-16. Οι ημιτελικοί θα γίνουν 21 Δεκεμβρίου και οι τελικοί στις 22 Δεκεμβρίου. Οι πέντε πρώτες ομάδες εξασφαλίζουν τη θέση τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 που θα διεξαχθεί στο Κάιρο (1-9/7/2017). Οι τελευταίες τρεις ομάδες υποβιβάζονται στη Β' Κατηγορία".

Ερωτηματικό αποτελεί βέβαια ο τρόπος με τον οποίο θα προετοιμαστούν τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών, αφού είναι εξαιρετικά αμφίβολο κατά πόσο αυτοί που αγωνίζονται στο NCAA θα πάρουν άδεια για να δώσουν το "παρών". Κάτι αντίστοιχο ισχύει για εκείνους που είναι ήδη επαγγελματίες, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο με συλλόγους της χώρας τους.

Παρεμπιπτόντως, η Ελλάδα θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα που κατέκτησε στον Βόλο το 2015, φιλοδοξώντας να κάνει το repeat.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ