ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το στοίχημα του Ίαν και το οξύμωρο

Το στοίχημα του Ίαν και το οξύμωρο
INTIME SPORTS

Ο Ιαν Βουγιούκας "κόπηκε" για δεύτερο σερί καλοκαίρι από τον Ηλία Ζούρο, αλλά αυτή τη φορά δεν πρόκειται να τα βάψει μαύρα. Μπορεί να χαρακτηρίζει "ακατανόητη" την απόφαση αυτή στο Sport24.gr, αλλά αμέσως κιόλας θέτει σε εφαρμογή το πρόγραμμα που θα βελτιώσει τις αδυναμίες του και θα τον κάνει πιο βασικό και από τους βασικούς...

Αν οι δυο αποκλεισμοί του Ίαν Βουγιούκα, από το περυσινό Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας και από το φετινό προολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας καθώς και –πρώτα ο Θεός- από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έμπαιναν σε έναν φανταστικό μετρητή... στενοχώριας, το περυσινό περιστατικό ήταν πολύ πιο δυσβάσταχτο για τον ίδιο.

Οι συμπαίκτες του, μάλιστα, στον Παναθηναϊκό και ειδικά ο Μάικ Μπατίστ, όπως και οι προπονητές του, είχαν δεινοπαθήσει, ώσπου να τον συνεφέρουν.

"Πέρυσι, κόπηκα την τελευταία στιγμή και αυτό με τσάκισε. Το δυσάρεστο, μάλιστα, ήταν ότι έπειτα από τόσο μεγάλο διάστημα στην Εθνική, δεν μου έμεινε χρόνος για να μπορέσω να δουλέψω σε ατομικό επίπεδο και να διορθώσω τις αδυναμίες μου. Φέτος, δεν μπορώ να πω ότι δεν στενοχωρήθηκα, απλά οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές, γιατί συνέβη νωρίς και έχω όλο τον χρόνο μπροστά μου να δουλέψω για τον Ιαν", εξομολογήθηκε ο διεθνής σέντερ στο Sport24.gr, ο οποίος δεν έχει ακόμη στα χέρια του το ολοκληρωμένο πρόγραμμα προπόνησης, κάτι που θα συμβεί τις επόμενες ημέρες.

"Ούτως ή άλλως, δεν θα μπορούσε να έχει καταρτιστεί το ακριβές πρόγραμμα, γιατί πίστευα ότι θα ήμουν στην ομάδα ως το τέλος. Για να είμαι ειλικρινής, όταν ο κόουτς Ζούρος μού ανακοίνωσε την απόφασή του, σάστισα. Σέβομαι την απόφασή του, αλλά τη θεωρώ ακατανόητη, γιατί με τον κόουτς έχουμε δουλέψει μια ολόκληρη χρονιά στον Πανελλήνιο και ξέρει πάρα πολύ καλά τις ικανότητες και τις αδυναμίες μου", μας είπε ο Βουγιούκας βγάζοντας ένα μικρό παράπονο, αλλά και κοιτάζοντας μπροστά.

"Στενοχωρήθηκα, δεν το κρύβω, αλλά η ζωή συνεχίζεται και αυτή τη φορά θα μετατρέψω την απογοήτευσή μου σε πείσμα. Αγωνιστικά θίχτηκα και θα προσπαθήσω να πείσω τους πάντες ότι αξίζω να βρίσκομαι στην Εθνική, στην οποία ήθελα πολύ να αγωνιστώ, ειδικά φέτος. Το βέβαιο είναι ότι αυτό το καλοκαίρι είναι για μένα πολύ κρίσιμο και δεν πρόκειται να το αφήσω ανεκμετάλλευτo", σχολίασε ο Βουγιούκας φέρνοντας στη μνήμη του την περίπτωση του Γιώργου Πρίντεζη, ο οποίος δεν είχε κληθεί πέρυσι στην Εθνική, αλλά δούλεψε εξαντλητικά σε ατομικό επίπεδο και επέστρεψε ακόμη πιο δυνατός «εκτοξεύοντας» τις μετοχές του.

Στην περίπτωση του Βουγιούκα, πάντως, υπάρχει και το οξύμωρο. Για δεύτερο σερί καλοκαίρι «κόβεται» από την Εθνική, αλλά παρ’ όλα αυτά το όνομά του συζητιέται έντονα από αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες. Τ ο μεταμεσονύχτιο ρεπορτάζ του Sport24.gr αποκαλύπτει το έντονο ενδιαφέρον της Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία είχε σχεδόν... αγγίξει τον διεθνή σέντερ πριν από δύο χρόνια, αλλά η απόφασή του να υπογράψει στον Παναθηναϊκό την οδήγησε στην απόκτηση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Φέτος το παλεύει ξανά...

"Το ενδιαφέρον της Μακάμπι είναι υπαρκτό, όπως και άλλων ευρωπαϊκών ομάδων, που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα και το Eurocup. Για μένα, όμως, ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο, γιατί σε αυτή την ομάδα έχω περάσει δύο πολύ ωραία χρόνια, μού έχουν φερθεί άψογα και έχουμε πανηγυρίσει σπουδαίες επιτυχίες. Εννοείται, βέβαια, πως η αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τον Παναθηναϊκό και για μένα", τόνισε και μάλιστα αυθόρμητα ο σέντερ του ΠΑΟ εξηγώντας το σκεπτικό του...

«Μπορεί στο πίσω μέρος του μυαλού μου να υπήρχε η σκέψη περί αποχώρησης του κόουτς, αλλά όταν συνέβη και το μάθαμε ήταν ένα μικρό σοκ για όλους μας. Δεν αμφιβάλλω ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει καλό προπονητή, αλλά για όλους μας, τόσο για τους παίκτες όσο και για τον ίδιο τον σύλλογο, θα είναι σαν να ξεκινάμε πάλι από την αρχή, σαν να πατάμε ‘restart’", εξήγησε ο Βουγιούκας, ο οποίος προφανώς με τα λεγόμενά του εκφράζει και άλλους «free agents» του Παναθηναϊκού, που επίσης θα «ζυγίσουν» όλα τα δεδομένα για να πάρουν την τελική απόφασή τους.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ