ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Πήρε τη wild card η Ελλάδα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Πήρε τη wild card η Ελλάδα

Είναι πλέον επίσημο: η Ελλάδα πήρε wild-card και θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας αυτό το καλοκαίρι. Διαβάστε ποιες άλλες χώρες πήραν "πρόσκληση" για το Μουντομπάσκετ.

Η είδηση έγινε γνωστή πριν το μεσημέρι, μέσω ενός Ιταλού δημοσιογράφου που διέρρευσε την εξέλιξη στο Twitter, ενώ στις 12:30 ήρθε η επιβεβαίωση από τη FIBA μέσω του ίδιου δρόμου. Οι διοργανωτές δημοσίευσαν μια φωτογραφία με τις τέσσερις ομάδες που πήραν την πρόσκληση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Ισπανία.

Ανάμεσα στις χώρες ήταν φυσικά η Ελλάδα (με τον Σπανούλη να απεικονίζεται), μαζί με τη Βραζιλία, τη Φινλανδία και την Τουρκία.

Ουσιαστικά το μόνο "φαβορί" που αποκλείστηκε είναι οι Ιταλοί, οι οποίοι και διαμαρτύρονται. Οι Τούρκοι αποτελούν έναν "καυτό" αθλητικό προορισμό, καθώς τα τελευταία χρόνια διεκδικούν όλες τις διοργανώσεις σε όλα τα σπορ, ενώ οι Βραζιλιάνοι ως οικοδεσπότες των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων είχαν ένα σαφές προβάδισμα.

Ιδού η φωτογραφία-ανακοίνωση της FIBA

ΕΠΙΣΗΜΟ: Πήρε τη wild card η Ελλάδα

Το ότι η Ελλάδα πήρε την πρόσκληση για το Μουντομπάσκετ που θα γίνει στην Ισπανία αυτό το καλοκαίρι (30/8 - 14/9) σημαίνει ότι εξασφάλισε ταυτόχρονα και το απευθείας εισιτήριο για το επόμενο Ευρωμπάσκετ. Σε αντίθετη περίπτωση το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα επέστρεφε στη διαδικασία των προκριματικών.

Στο μεταξύ η χώρα μας θα πάρει μέρος στην κλήρωση για τους ομίλους του Μουντομπάσκετ που είναι προγραμματισμένη το απόγευμα της Δευτέρας στις 20:00.

Εκτός από τις τέσσερις τελευταίες οι υπόλοιπες ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι η Γαλλία, η Λιθουανία, η Κροατια, η Σλοβενία, η Ουκρανία, η Σερβία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, το Μεξικό, το Πουέρτο Ρίκο, η Αργεντινή, η Δομινικανική Δημοκρατία, το Ιράν, οι Φιλιππίνες, η Κορέα, η Ανγκόλα, η Αίγυπτος, η Σενεγάλη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και φυσικά η διοργανώτρια Ισπανία.

Η νέα σελίδα της Εθνικής

Μετά από αυτή την είδηση θα δρομολογηθούν κι οι εξελίξεις που αφορούν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Το πρώτο θέμα που θα πρέπει να λυθεί είναι αυτό του προπονητή, καθώς ο Αντρέα Τρινκέρι αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία. Ήδη έχουν ακουστεί τρία ονόματα: αυτό του Κώστα Μίσσα, αυτό του Φώτη Κατσικάρη και αυτό του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Όταν βρεθεί ο προπονητής θα πρέπει να ξεκινήσουν και οι διαδικασίες και οι συζητήσεις με τους παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα τους τρεις που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Κώστα Κουφό και τον Νικ Καλάθη. Και οι τρεις πάντως δήλωσαν μέσω του Sport24.gr την προθυμία τους να ενισχύσουν την Εθνική Ελλάδος αυτό το καλοκαίρι.

Το ανακοίνωσε και η ΕΟΚ

Η ΕΟΚ πριν από λίγη ώρα ανακοίνωσε και εκείνη την συμμετοχή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας. Η προσοχή όλων στο "στρατόπεδο" της Εθνικής μας στρέφεται στην κλήρωση της Δευτέρας (3/2) στη Βαρκελώνη, όπου και θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ: " Η Εθνική Ανδρών θα είναι παρούσα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, που θα διεξαχθεί από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου στην Ισπανία. Η Κεντρική Επιτροπή της FIBA κατά τη συνεδρίασή της στη Βαρκελώνη αποφάσισε να απονείμει στην Ελλάδα, όπως επίσης και σε Τουρκία, Φινλανδία και Βραζιλία, από μία κάρτα ελεύθερης συμμετοχής (wild card) στη διοργάνωση.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην κλήρωση για την πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (20:00) στη Βαρκελώνη.

Στην τελική φάση πέρα από τις τέσσερις χώρες που εξασφάλισαν το Σάββατο τη συμμετοχή τους θα βρίσκονται η οικοδέσποινα Ισπανία, η χρυσή ολυμπιονίκης ομάδα των ΗΠΑ και οι Γαλλία, Λιθουανία, Κροατία, Σλοβενία, Ουκρανία και Σερβία από την Ευρώπη, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, Αργεντινή και Δομινικανή Δημοκρατία από την Αμερική, Ανγκόλα, Αίγυπτος και Σενεγάλη από την Αφρική, Ιράν Φιλιππίνες και Κορέα από την Ασία, καθώς και Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία από την Ωκεανία".

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας για την παρουσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τόνισε πώς αυτή είναι μία δικαίωση και επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ.

Επίσημο και από τη FIBA

Ανακοίνωση εξέδωσε και η FIBA, η οποία ανακοίνωσε τις τέσσερις ομάδες, αλλά και τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη. Η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται στο νούμερο 5, η Τουρκία στο 7, η Βραζιλία στο 10 και η Φινλανδία στο νούμερο 39. Από εκεί και πέρα, η FIBA γνωστοποίησε ότι η Σενεγάλη που είχε δεχτεί κάποιες κυρώσεις θα πάρει κανονικά μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στην Ισπανία.

Μπάουμαν: "Αυτές είναι οι χώρες..."

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Μπάουμαν μίλησε για τις τέσσερις ομάδες που πάνε στο Παγκόσμιο Κύπελλο: " Υπήρξαν 15 χώρες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Αποχώρησαν οι Ιταλοί και οι Γερμανοί, οπότε με την αποχώρηση και της Κίνας είχαμε να αποφασίσουμε από 12 χώρες. Τα κριτήρια έχουν να κάνουν με το επίπεδο του μπάσκετ σε κάθε χώρα και το πόσο δυνατή είναι η ομάδα αλλά και το πως είναι η κυβέρνηση σε κάθε χώρα. Βραζιλία, Φινλανδία, Ελλάδα και Τουρκία είναι οι χώρες".

Δείτε video από την ανακοίνωση των wild card:

Τα συγχαρητήρια της FIBA Europe σε Ελλάδα, Τουρκία, Φινλανδία μέσω twitter, αλλά και της ισπανικής ομοσπονδίας:

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ