ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μάντζαρης: "Νιώθεις περήφανος!"

Μάντζαρης: "Νιώθεις περήφανος!"
INTIME SPORTS

Την Δευτέρα (11/06) αναμένεται η πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά της Βενεζουέλας. Τι δήλωσε στο Sport24.gr ο Βαγγέλης Μάντζαρης...

Στο ΟΑΚΑ αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο (Δευτέρα, 11/06) η πρώτη συγκέντρωση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Προολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας.

Το πρωί θα γίνουν οι εξετάσεις στους διεθνείς, ενώ το απόγευμα (18:00) θα διεξαχθεί η πρώτη προπόνηση. Η Εθνική θα προπονηθεί στο ΟΑΚΑ μέχρι την Πέμπτη (14/06) και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Λιθουανία, όπου θα δώσει τα πρώτα της φιλικά.

Στις 16 Ιουνίου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Ρωσία στο Κάουκας και στις 17 Ιουνίου θα παίξει με τους Λιθουανούς.

Στο πρώτο ραντεβού της Εθνική μας θα δώσουν το "παρών" οι Βασίλης Σπανούλης, Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης, Νικ Καλάθης, Κώστας Καϊμακόγλου, Ίαν Βουγιούκας, Κώστας Βασιλειάδης, Δημήτρης Μαυροειδής και Μάικ Μπράμος.

Από την πρώτη προπόνηση θα απουσιάσει ο Ηλίας Ζούρος, ο οποίος δίνει μάχη με την Εφές για την κατάκτηση του τουρκικού πρωταθλήματος απέναντι στην Μπεσίκτας, αλλά και οι Νίκος Ζήσης, Γιάννης Μπουρούσης και Αντώνης Φώτσης.

Ο τελευταίος, μάλιστα υπέστη διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο στον χθεσινό (9/06) πρώτο τελικό με την Σιένα και θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Η Εθνική μας στο Προολυμπιακό τουρνουά είναι στον ίδιο όμιλο μαζί με τις Ιορδανία και Πουέρτο Ρίκο, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες του Προολυμπιακού είναι οι Ρωσία, Σκόπια, Δομινικανή Δημοκρατία, Βενεζουέλα, Νέα Ζηλανδία, Αγκόλα, Νιγηρία, Κορέα.

Το Sport24.gr μίλησε με τον Βαγγέλης Μάντζαρη, ο οποίος θα βρεθεί για δεύτερη φορά σε προετοιμασία της Εθνικής. Την περασμένη σεζόν μετά από μία πολύ καλή σεζόν με το Περιστέρι κλήθηκε και ήταν ο τελευταίος παίκτης που "κόπηκε".

Φέτος μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό, ο 22χρονος γκαρντ ελπίζει ότι θα είναι στην δωδεκάδα και θα βοηθήσει την Εθνική να πετύχει τους στόχους της στο Προολυμπιακό τουρνουά.

" Για εμένα αποτελεί τιμή η κλήση μου στην Εθνική για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Θα κάνω ό,τι μπορώ και ό,τι μου πει ο προπονητής για να βοηθήσω την ομάδα. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για όλους να βρεθούν στην 12άδα και να ενισχύσουν τη χώρα να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες", ανέφερε αρχικά ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πώς νιώθει όταν φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο, αλλά και το κλίμα που επικρατεί σε μία προετοιμασία της Εθνικής.

" Νιώθεις πολύ περήφανος και πολλές φορές είσαι και ανυπόμονος να προσφέρεις. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις τέτοιους συμπαίκτες δίπλα σου από τους οποίους μπορείς να πάρεις πολλά πράγματα και από τον προπονητή. Την περασμένη σεζόν στο Περιστέρι έβλεπα παίκτες από την τηλεόραση και μετά τους είδα δίπλα μου στην Εθνική.

Τώρα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Είμαστε παίκτες από τον Ολυμπιακό, όπως ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, ο Σλούκας και ο Παπανικολάου και θα είναι πιο εύκολα στην προσαρμογή, θα είμαστε... παρεάκι", τόνισε ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Όσον αφορά το ποιοι θα βρεθούν τελικά στη δωδεκάδα και τους στόχους σε Προολυμπιακό δήλωσε: " Στόχος όποιοι και αν είναι στη δωδεκάδα είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Εθνική πάντα έχει δυνατή ομάδα και όλα τα παιδιά που βρίσκονται εκεί μπορούν να βοηθήσουν. Στόχος, λοιπόν όποιοι είναι στο Προολυμπιακό είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς και ακόμα και εκεί πιστεύω ότι είμαστε σε θέση να πάμε ψηλά".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ