ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η διατήρηση του αήττητου και τα οφέλη της Εθνικής

Η διατήρηση του αήττητου και τα οφέλη της Εθνικής

Η Ελλάδα ολοκληρώνει απόψε στο Ταλίν (2/7, 19:00) τις υποχρεώσεις της στον πρώτο προκριματικό γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019. Διαβάστε ποια είναι τα (μεγάλα) οφέλη ενός ενδεχόμενου 6/6.

Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς έχει ήδη γίνει για την εθνική ομάδα. Πιθανή νίκη πάντως στο Ταλίν απόψε επί της Εσθονίας (2/7, 19:00) θα φέρει ουσιαστικά την Ελλάδα αγκαλιά με την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στην Κίνα το 2019. Κι αυτό διότι εφόσον η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου κάνει το 6/6 στον 8ο όμιλο, τότε θα μεταφέρει έξι νίκες στον δεύτερο γύρο. Και τότε μόνο με αυτοχειρία θα χάσει την πρόκριση στην τελική φάση, αφού ίσως να μην χρειαστεί να κάνει ούτε μία νίκη!

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα προς το παρόν, η Ελλάδα θα μπει στον 12ο όμιλο των προκριματικών με 6-0 (εάν νικήσει την Εσθονία) ή με 5-1 (εάν ηττηθεί απόψε). Το Ισραήλ θα έχει 3-3 ή 2-4, η Εσθονία μπορεί να περάσει είτε με 3-3 είτε με 2-4, ενώ η Μεγάλη Βρετανία εάν συνεχίσει, θα κουβαλήσει μαζί της δύο νίκες στην δεύτερη φάση. Εκεί οι ομάδες του 8ου ομίλου θα διασταυρωθούν με αυτές του 7ου, δηλαδή την Γερμανία (6-0 ή 5-1), τη Σερβία (5-1 ή 4-2) και μία εκ των Γεωργία ή Αυστρία, που θα έχει 1-5.

Όπως καταλαβαίνει λοιπόν κανείς, εάν η Ελλάδα νικήσει απόψε στο Ταλίν, τότε θα ξεκινήσει τη δεύτερη φάση με προβάδισμα τριών ή τεσσάρων νικών τόσο από το Ισραήλ, όσο από την Εσθονία ή τη Μεγάλη Βρετανία (όποια εκ των δύο προκριθεί), ενώ θα απέχει πέντε νίκες από τη Γεωργία ή την Αυστρία. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να μην χρειαστεί ούτε μία νίκη στην δεύτερη φάση για να πάρει ένα από τα τρία “εισιτήρια” του 12ου ομίλου που θα οδηγήσουν στην Κίνα...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ