ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Για την πρωτιά κόντρα στην Λιθουανία η Εθνική Εφήβων

Για την πρωτιά κόντρα στην Λιθουανία η Εθνική Εφήβων

Η Εθνική Εφήβων αντιμετωπίζει σήμερα (1/8, 21:15) την ασταθή Λιθουανία στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Ευρωμπάσκετ της Σλοβακίας, ψάχνοντας τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση ή ακόμα και ήττα μέχρι 11 πόντους διαφορά για να κατακτήσει την 2η θέση στον όμιλο.

Έχοντας κάνει το 2/2 στους πρώτους αγώνες της φάσης των ομίλων του Ευρωμπάσκετ της Σλοβακίας, η Εθνική Εφήβων ελπίζει να... τριτώσει το "καλό" κόντρα στην Λιθουανία σήμερα (1/8. 21:15, LIVE Blog από το Sport24).

Η ομάδα του Γιώργου Βλασσόπουλου έχει δείξει εξαιρετικό πρόσωπο στους δύο πρώτους αγώνες κόντρα σε Σλοβενία και Φινλανδία. Και το ίδιο πρέπει να κάνει και κόντρα στην Λιθουανία αν θέλει να εξασφαλίσει ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο και θα της εξασφαλίσει την 1η θέση στον όμιλο και άρα ένα καλύτερο "σταύρωμα" στην επόμενη φάση. Μία ομάδα η οποία έχοντας το περασμένο καλοκαίρι παρόμοια σύνθεση κατέκτησε την 3η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων της Σαραγόσα στην Ισπανία.

Το θετικό - αν και ενίοτε αυτή η σκέψη μπορεί να εξελιχθεί σε δίκοπο μαχαίρι - για την Εθνική Εφήβων είναι ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να κερδίσει για να κατακτήσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις. Κι αυτό γιατί μπορεί να καταφέρει να έχει ένα καλό "πλασάρισμα" - κοινώς, να κατακτήσει την 2η θέση - ακόμα και αν ηττηθεί.

Συγκεκριμένα: Αν η Εθνική Εφήβων ηττηθεί από την Λιθουανία και η Φινλανδία χάσει από την Σλοβενία, τότε η Ελλάδα θα κατακτήσει την δεύτερη θέση. Το ίδιο θα ισχύσει και στην περίπτωση που η Ελλάδα ηττηθεί με διαφορά μέχρι 11 πόντων και η Φινλανδία κερδίσει την Σλοβενία, αφού θα έχει καλύτερη διαφορά πόντων στην τριπλή ισοβαθμία με Λιθουανούς και Φινλανδούς. Αν όμως η Ελλάδα ηττηθεί με διαφορά 12 πόντων και πάνω και η Φινλανδία κερδίσει την Σλοβενία, τότε η Εθνική μας θα κατακτήσει την τρίτη θέση.

Όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να είναι τα τελευταία πράγματα που θα απασχολούν τους παίκτες της Εθνικής μας ομάδας, αφού ποτέ δεν πρέπει μία ομάδα να παίξει για να μην χάσει. Πρέπει να παίζει για να κερδίσει.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας της φάσης των ομίλων:

Α Όμιλος

16.45 Μαυροβούνιο-Τουρκία\

21.15 Γερμανία-Ρωσία

Β Όμιλος

14.30 Σερβία-Ουκρανία

19.00 Ιταλία-Ισπανία

Γ Όμιλος
16.45 Φινλανδία-Σλοβενία

21.15 Ελλάδα-Λιθουανία

Δ Όμιλος
14.30 Λετονία-Βοσνία

19.00 Γαλλία-Σλοβακία

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ