ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γαλλία-Ελλάδα 67-79

Γαλλία-Ελλάδα 67-79
INTIME SPORTS

Παίζοντας για ένα ακόμα παιχνίδι εξαιρετικά στην επίθεση και έχοντας πολύ καλή άμυνα κατά διαστήματα, η Ελλάδα επικράτησε με 79-67 της Γαλλίας και κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά του Στρασβούργου. Εξαιρετικός ο Μαυροκεφαλίδης με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ

Το τρία στα τρία έκανε η Ελλάδα η οποία επιβλήθηκε με 79-67 της διοργανώτριας Γαλλίας ολοκληρώνοντας αήττητη το τουρνουά του Στρασβούργου.

Η Ελλάδα, έδειξε για μία ακόμα φορά πολύ καλά στοιχεία στην επίθεση, ενώ κατά διαστήματα έπαιξε και εξαιρετική άμυνα εγκλωβίζοντας τους Γάλλους.

Οι διεθνείς υποχρέωσαν τους "τρικολόρ" σε 19 λάθη, ενώ μοίρασαν 16 ασίστ, παίζοντας ομαδικά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα! Εξαιρετικός ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Η τριάδα των Φώτση, Παπανικολάου και Σλούκα είχαν έκαστος από 10 πόντους, ενώ ο Ζήσης ήταν πολύ καλός με 9 πόντους και 6 ασίστ. Να υπενθυμίσουμε ότι η εθνική Ανδρών αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Μπουρούση, Σπανούλη και Καϊμακόγλου.

Ο αγώνας:

Η Ελλάδα ξεκίνησε με τους Ζήση, Μπράμο, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μαυροκεφαλίδη, παίζοντας αρκετά γρήγορα. Από πολύ νωρίς εκμεταλλεύτηκαν τις αμυντικές αδυναμίες των Γάλλων κι έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και βρέθηκαν να προηγούνται με 15-8 στο 5'. Μάλιστα, με δεδομένο ότι οι "τρικολόρ" υπέπεσαν σε 6 λάθη σε εξίμιση λεπτά αγώνα, η Ελλάδα προηγήθηκε με 22-13 στο 7' υποχρεώνοντας τον Κολέ να πάρει εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Με 2/2 βολές από το Σλούκα, η διαφορά βρήκε τη μέγιστη τιμή της στο +11 (13-24). Υπήρξε μία χαλάρωση σε εκείνο το σημείο με τους Γάλλους να τρέχουν και να πετυχαίνουν κάποια εύκολα καλάθια, ενώ ο Νάντο Ντε Κολό έγραψε το 19-25 του α' δεκαλέπτου. Η αστοχία των Ελλήνων από τη γραμμή, δεν επέτρεψαν στην ελληνική ομάδα να έχει μεγαλύτερο προβάδισμα.

Με ένα γρήγορο 7-2 στο ξεκίνημα της β' περιόδου, η Ελλάδα ξέφυγε με 32-21, επαναφέροντας την Ελλάδα στο +11, σε διάστημα δύο λεπτών. Οι διεθνείς κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα και είχαν ποιοτικές επιλογές. Ωστόσο, δεν πρόσεξαν καλά την άμυνα τους και δέχτηκαν ένα γρήγορο 5-0 από τους "τρικολόρ" (26-32). Ο Πιετρούς μείωσε σε 28-32 και στη συνέχεια είχε φιλονικία με τον Αντώνη Φώτση σε μία διεκδίκηση της μπάλας.

Ο Αντρέα Τρινκέρι επέμεινε στο σχήμα, Ζήσης, Μπράμος, Παπανικολάου, Φώτσης, Μαυροκεφαλίδης με το οποίο έπαιξε αρκετή ώρα. Οι διεθνείς ξέφυγαν και πάλι με 36-28, όμως στη συνέχεια έχασαν κάποια μαζεμένα σουτ τριών πόντων, δίνοντας την ευκαιρία στους Γάλλους να πλησιάσουν παροδικά. Ένα τρίποντο του Νίκου Ζήση έκανε το σκορ 35-43 στο 18' ωστόσο οι "τρικολόρ" αντέδρασαν αμέσως και μείωσαν σε 40-43 με τον Τόνι Πάρκερ. Στα θετικά του 45-40 του ημιχρόνου, το γεγονός ότι οι Έλληνες είχαν υποπέσει σε μόλις 4 λάθη και στα αρνητικά τα 7 επιθετικά ριμπάουντ των Γάλλων.

Εξαιρετική άμυνα, επίθεση φωτιά

Στην επανάληψη, ο Αντρέα Τρινκέρι εμπιστεύτηκε τους Ζήση, Μπράμο, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Μαυροκεφαλίδη σε ένα σχήμα που αντιμετώπισε παροδικά κάποιες δυσκολίες. Η Γαλλία έτρεξε ένα σερί 8-0 και μείωσε στον πόντο 48-49, όμως στη συνέχεια, οι διεθνείς πέρασαν την μπάλα στο καλάθι κι έπαιξαν με υπομονή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Μαυροκεφαλίδης με δύο συνεχόμενα εύστοχα καλάθια, να γράψει το 48-53 στο 25'.

Ο Έλληνας σέντερ παραχώρησε στη συνέχεια τη θέση του στο Βουγιούκα, έχοντας πετύχει 16 πόντους. Ο τελευταίος συνέχισε το έργο μέσα από την ρακέτα και ο Αντώνης Φώτσης με τρίποντο έστειλε τη διαφορά στους 10 (48-58) στο 27', σε ένα σημείο που η εθνική εκμεταλλεύτηκε την απουσία του εξαιρετικού Αζίνσα που είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ελληνική άμυνα. Δεν ήταν μόνο αυτό όμως, αλλά και τα 8 λάθη των Γάλλων που έδειχναν να τα έχουν χαμένα...

Ο Κατσίβελης με τρίποντο στο ξεκίνημα του δ' δεκαλέπτου, εκτόξευσε τη διαφορά στους 15 πόντους (51-66). Για ένα περίπου τρίλεπτο ακολούθησαν εκατέρωθεν βεβιασμένες ενέργειες, οι Φώτσης και Παπανικολάου με τρίποντο και κάρφωμα αντίστοιχα στείλουν την Ελλάδα στο +18 (53-71), απειλώντας τους Γάλλους του Κολέ με διασυρμό στο εξάλεπτο πριν το τέλος.

Προς το τέλος, οι διεθνείς κατέβασαν ταχύτητα και έδωσαν την ευκαιρία στους Γάλλους να μειώσουν σε πιο αξιοπρεπή επίπεδα με τον Μπορίς Ντιό να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 40-45, 51-63, 67-79

Γαλλία (Κολέ): Μπατούμ 2, Πάρκερ 2, Ντιαό 15, Αζίνκα 16, Ζελαμπάλ 5 (1), Ντιό, Πετρό 6, Καουντί, Πιετρούς 2, Ντε Κολό 10 (2), Βέστερμαν, Λοβερνιέ 9.

Ελλάδα (Τρινκέρι): Ζήσης 9(1), Παπανικολάου 10, Μαυροκεφαλίδης 18 (5ρ.), Μπράμος 6(2), Πρίντεζης 8(1), Περπέρογλου, Φώτσης 10(3τρ., 6ρ.), Βουγιούκας 3, Σλούκας 10, Καββαδάς 2, Κατσίβελης 3(1).

Θυμηθείτε το Live του αγώνα της Ελλάδας με τη Γαλλία

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ