ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επέστρεψε η εθνική, τελευταίο τεστ το "Ακρόπολις"

Επέστρεψε η εθνική, τελευταίο τεστ το "Ακρόπολις"
INTIME SPORTS

Η εθνική ομάδα επέστρεψε από την Γερμανία και πλέον προετοιμάζεται για το τουρνουά "Ακρόπολις". Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη των διεθνών μας, αλλά και της Λιθουανίας. Διαβάστε τι δήλωσαν οι, Σιμόνε Πιανιτζάνι, Γιόνας Καζλάουσκας.

Η εθνική ομάδα επέστρεψε από την Γερμανία, όπου πήρε μέρος στο τουρνουά του Ουλμ με απολογισμό μία νίκη ( Γερμανία ) και δύο ήττες ( Σκόπια , Βοσνία ).

Πλέον οι παίκτες του Αντρέα Τρινκέρι στρέφουν την προσοχή τους στο τουρνουά "Ακρόπολις", το οποίο είναι και το τελευταίο τεστ πριν την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Σλοβενίας.

Κερδίστε προσκλήσεις για το τουρνουά "Ακρόπολις" από το Sport24.gr...

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει αύριο (27/08, 21:00) τη Βοσνία, ενώ θα προηγηθεί στις 18:30 το παιχνίδι ανάμεσα στην Ιταλία και τη Λιθουανία. Την Τετάρτη (28/08) θα ακολουθήσει το ματς με τους Λιθουανούς στο ΟΑΚΑ (19:00) για να αναμετρηθεί η Βοσνία με την Ιταλία στις 21:30 (αγώνες θα μεταδοθούν από τη ΔΤ).

Στην τελευταία ημέρα του τουρνουά η Βοσνία θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία στις 18:30 και οι διεθνείς μας θα παίξουν με την Ιταλία στις 21:00.

Οι Ιταλοί θα πάρουν φέτος για 17η φορά μέρος στη διοργάνωση. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σιμόνε Πιανιτζάνι μίλησε για το "Ακρόπολις". " Το τουρνουά Ακρόπολις - Eurobank είναι ένα από πλέον σημαντικά γεγονότα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και είμαστε περήφανοι που καλούμαστε να είμαστε εδώ.

Φέτος το τουρνουά διεξάγεται μία εβδομάδα πριν από το Ευρωμπάσκετ2013 και γι αυτό το λόγο γίνεται ακόμη πιο σημαντικό τεστ για όλες τις ομάδες που παίρνουν μέρος σε αυτό.

Γνωρίζουμε ότι οι αντίπαλοί μας είναι δυνατοί και ταλαντούχοι, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, παρά το γεγονός ότι εξαιτίας και κάποιων μικροτραυματισμών δεν είναι όλοι οι παίκτες μου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Όπως όλοι ξέρουν είχαμε μια λίγο... περίεργη περίοδο προετοιμασίας φέτος.

Δεν είναι μόνο ότι χάσαμε κάποιους σημαντικούς παίκτες εξαιτίας τραυματισμών, αλλά είχαμε και κάποιους όχι και τόσο σοβαρούς τραυματισμούς που όμως δεν διευκόλυναν την προετοιμασία μας. Δεν αναζητούμε όμως δικαιολογίες. Είμαστε στην Αθήνα για να παίξουμε μπάσκετ, απέναντι σε σημαντικές ομάδες: Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να προπονηθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το Ευρωμπάσκετ".

Να σας θυμίσουμε ότι η ΕΟΚ ενημέρωσε για την διάθεση των εισιτηρίων στο τουρνουά "Ακρόπολις", τα οποία θα κοστίζουν 10 ευρώ.

Επέστρεψε η εθνική, τελευταίο τεστ το "Ακρόπολις"
INTIME SPORTS
Επέστρεψε η εθνική, τελευταίο τεστ το "Ακρόπολις"
INTIME SPORTS

Από εκεί και πέρα, σήμερα (26/08) έφτασε στην Αθήνα η ομάδα της Λιθουανίας για να πάρει μέρος στο "Ακρόπολις". Ο προπονητής της ομάδας, Γιόνας Καζλάουσκας έκανε λόγο για δυνατό τεστ, μιλώντας για τη διοργάνωση.

" Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για εμάς του τουρνουά Ακρόπολις-Eurobank, γιατί είναι καλό τουρνουά στο οποίο παίρνουν μέρος δυνατές ομάδες", είπε ο Καζλάουσκας και πρόσθεσε:

" Ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή για εμάς, ενόψει του Ευρωμπάσκετ 2013. Είναι το τελευταίο τεστ πριν την έναρξη της διοργάνωσης και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι. Έχουμε ήδη δει κάποια θετικά μέχρι τώρα την προετοιμασία, αλλά και κάποια πράγματα που θα πρέπει να διορθώσουμε. Μάλλον φυσιολογικό για τη δεδομένη χρονική στιγμή. Περιμένουμε τους αγώνες και από εκεί και πέρα θα προχωρήσουμε".

Ματσιούλις: "Θα είμαι... εντός έδρας"

Από την πλευρά του ο Ματσιούλις στάθηκε στο ότι είναι καλό για την Λιθουανία που θα αντιμετωπίσει δυνατούς αντιπάλους στο τελευταίο της τεστ πριν από το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. " Θα είμαι... εντός έδρας", ανέφερε αρχικά χαμογελώντας, ο Γιόνας Ματσιούλις, ο οποίος στη συνέχεια συμπλήρωσε: " Χαίρομαι που βρίσκομαι και πάλι εδώ και ενόψει ενός μεγάλου ραντεβού για όλους μας, όπως είναι το Ευρωμπάσκετ 2013.

Ήρθαμε σε ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου. Είναι το τελευταίο τεστ πριν από το Ευρωμπάσκετ και είναι πραγματικά καλό που θα αντιμετωπίσουμε δυνατούς αντιπάλους. Όλες οι ομάδες θα προσπαθήσουν να διορθώσουν κάποια πράγματα και να προετοιμαστούν, αλλά είμαι σίγουρος ότι όλες θα θέλουν και να νικήσουν.

Και αυτό ισχύει και για εμάς. Η προετοιμασία μας έχει πάει καλά μέχρι τώρα, ενώ στα φιλικά έχουμε κάνει ένα 7-0, έχοντας αντιμετωπίσει και κάποιες ομάδες όχι και τόσο δυνατές.

Εδώ, στην Αθήνα, θα αντιμετωπίσουμε δυνατές ομάδες, θα παίξουμε σε υψηλότερο επίπεδο και θέλουμε να περάσουμε με... καλό βαθμό και αυτό το τελευταίο τεστ, γνωρίζοντας πως το σημαντικό είναι στην πραγματικότητα να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο και να είμαστε έτοιμοι στις 4 Σεπτεμβρίου στη Σλοβενία".

Κομισάριοι και διαιτητές στο "Ακρόπολις"

Τρίτη 27 Αυγούστου

18.30 Ιταλία-Λιθουανία

Κομισάριος: Αντώνης Μάνος

Διαιτητές: Γκόντας (Ελλάδα), Κορομηλάς (Ελλάδα), Ζουράποβιτς (Βοσνία Ερζεγοβίνη)

21.00 Ελλάδα-Βοσνία Ερζεγοβίνη

Κομισάριος: Αντρέας Παπαδόπουλος

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ντοζάι (Κροατία), Αναστόπουλος (Ελλάδα)

Τετάρτη 28 Αυγούστου

19.00 Ελλάδα-Λιθουανία

Κομισάριος: Νίκος Ζαβλανός

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Σώμος (Ελλάδα), Γκόντας (Ελλάδα)

21.30 Βοσνία Ερζεγοβίνη-Ιταλία

Κομισάριος: Αντώνης Μάνος

Διαιτητές: Ντοζάι (Κροατία), Κορομηλάς (Ελλάδα), Ζουράποβιτς (Βοσνία Ερζεγοβίνη)

Πέμπτη 29 Αυγούστου

18.30 Βοσνία Ερζεγοβίνη-Λιθουανία

Κομισάριος: Αντώνης Μάνος

Διαιτητές: Ντοζάι (Κροατία), Σχινάς (Ελλάδα), Αναστόπουλος (Ελλάδα)

21.00 Ελλάδα-Ιταλία

Κομισάριος: Κώστας Κορομηλάς

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Πηλοϊδης (Ελλάδα), Ζουράποβιτς (Βοσνία Ερζεγοβίνη)

Επέστρεψε η εθνική, τελευταίο τεστ το "Ακρόπολις"
INTIME SPORTS
Επέστρεψε η εθνική, τελευταίο τεστ το "Ακρόπολις"
INTIME SPORTS
Επέστρεψε η εθνική, τελευταίο τεστ το "Ακρόπολις"
INTIME SPORTS
Επέστρεψε η εθνική, τελευταίο τεστ το "Ακρόπολις"
INTIME SPORTS
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ