ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Απολογείται ο Καλάθης

Απολογείται ο Καλάθης
INTIME SPORTS

Ο Νικ Καλάθης θα απολογηθεί στη FIBA για την υπόθεση ντόπινγκ και αναμένεται η απόφαση που θα παρθεί ενόψει της συμμετοχής του με την Εθνική στο Παγκόσμιο της Ισπανίας. Τα δεδομένα της υπόθεσης.

Τα μπλεξίματα του Νικ Καλάθη με την γνωστή υπόθεση ντόπινγκ δεν έχουν σταματήσει. Μετά την τιμωρία 20 αγωνιστικών που του επιβλήθηκε από το ΝΒΑ (έχει εκτίσει τις 7 από αυτές), κλήθηκε να απολογηθεί και στην FIBA.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία κάλεσε σε απολογία τον 25χρονο γκαρντ για την ουσία στην οποία βρέθηκε θετικός.

Η συγκεκριμένη κλήση έγινε στο πλαίσιο της πιθανής παρουσίας του στην αποστολή της Εθνική ομάδας για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας. Υπενθυμίζουμε ότι ο Καλάθης βρέθηκε θετικός στην ουσία ταμοξιφαίνη η οποία χρησιμοποιείται από body builders προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιθανή εμφάνιση καρκίνου του μαστού λόγω της αυξημένης χρήσης στεροϊδών.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο Καλάθης εάν κριθεί ένοχος αντιμετωπίζει ποινές αποκλεισμού διάρκειας από τέσσερις μήνες μέχρι 2 χρόνια. Ο 25χρονος γκαρντ υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε το φάρμακο που έπαιρνε και ότι περιέχει τη συγκεκριμένη απαγορευμένη ουσία.

Έτσι, όλα θα εξαρτηθούν από το εάν θα πειστεί το αρμόδιο όργανο της FIBA από τα όσα θα υποστηρίξει η πλευρά του Νικ Καλάθη. Πάντως, εάν τιμωρηθεί με το μίνιμουμ της ποινής τότε θα μπορέσει να αγωνιστεί κανονικά στα γήπεδα της Ισπανίας.

Η συγκεκριμένη υπόθεση πέρα από την Εθνική ομάδα αφορά και τον Παναθηναϊκό αφού οι πράσινοι θέλουν να τον εντάξουν στην ομάδα τους.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ