ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αναμένουν για αντιπάλους και... νίκες

Αναμένουν για αντιπάλους και... νίκες
INTIME SPORTS

Η Εθνική Νέων προκρίθηκε στη β' φάση του Ευρωμπάσκετ και πλέον περιμένει να μάθει τους αντιπάλους της, αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες από τον όμιλο της, καθώς υπάρχει σενάριο που μεταφέρει νίκη.

Η Εθνική Νέων γνώρισε την ήττα από τη Μεγάλη Βρετανία έπειτα από τρίποντο του Νέλσον στην εκπνοή της αναμέτρησης, όμως προκρίθηκε στην δεύτερη φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, καθώς η Λιθουανία νίκησε την Ουγγαρία , στέλνοντας στη β' φάση την ομάδα του Κώστα Μίσσα.

Πλέον οι διεθνείς μας περιμένουν να μάθουν τους αντιπάλους τους στην δεύτερη φάση, αλλά και να οριστικοποιηθούν οι υπόλοιπες δύο ομάδες που θα ακολουθήσουν από τον Α' Όμιλο. Κι αυτό γιατί:

Αν οι Ούγγροι νικήσουν τους Λετονούς θα έχουν το ίδιο ρεκόρ με εμάς, ενώ σε περίπτωση που η Λιθουανία επικρατήσει της Μεγάλης Βρετανίας θα την στείλει και εκείνη στο 2-2. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε Ουγγαρία, Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία στο 2-2, με τους Βρετανούς να μένουν εκτός συνέχειας, καθώς στην διαφορά πόντων θα έχουν -6. Η Εθνική μας θα έχει -1 και η Ουγγαρία +7.

Αν η Ουγγαρία νικήσει τη Λετονία και η Μ. Βρετανία την Λιθουανία, τότε οι Βρετανοί θα τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου με ρεκόρ 3-1, αφήνοντας στην δεύτερη τους Λιθουανούς. Οι Ούγγροι θα είναι ισόβαθμοι με εμάς, αλλά θα έχουν το -2 από το μεταξύ μας ματς, με αποτέλεσμα να μένουν εκτός συνέχειας. Και τέλος υπάρχει και το σενάριο ήττας των Ούγγρων από τους Λετονούς που τους αφήνει και πάλι εκτός.

Αν η Εθνική προκριθεί μαζί με τις Λιθουανία και Μ. Βρετανία δεν θα μεταφέρει νίκη στη β' φάση, αν περάσει με τις Λιθουανία και Ουγγαρία θα μεταφέρει το θετικό αποτέλεσμα επί των Ούγγρων.

Από εκεί και πέρα στον δεύτερο όμιλο, με τον οποίο συνεχίζει στη β' φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Εθνική μας η μοναδική ομάδα που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση είναι η Σερβία που έχει ρεκόρ 3-0. Έτσι, υπάρχουν οι Σλοβενία, Γερμανία και Ισπανία που θα παλέψουν για τα άλλα δύο "εισιτήρια". Η Σλοβενία σε τέσσερα παιχνίδια έχει ρεκόρ 2-2, η Γερμανία σε τρία 2-1 και η Ισπανία επίσης σε τρία 1-2. Τα σημερινά (12/7) ματς, λοιπόν είναι: Ισπανία - Σουηδία και Σερβία - Γερμανία.

Αν η Ισπανία νικήσει την Σουηδία και η Σερβία την Γερμανία, τότε εκτός θα μείνει η Γερμανία και στην επόμενη φάση θα περάσουν οι Ισπανοί με τους Σλοβένους, καθώς οι Γερμανοί είναι από κάτω στην τριπλή ισοβαθμία από τα μεταξύ τους ματς. Τέλος, αν επικρατήσουν οι Ισπανοί των Σουηδών και οι Γερμανοί των Σέρβων, τότε θα μείνει εκτός η Ισπανία, αφού έχει ηττηθεί με 71-63 από τη Σλοβενία. Η Γερμανία, μάλιστα θα προκριθεί ως πρώτη. Αν η Ισπανία χάσει από τη Σουηδία, τότε μένει εκτός ευρωπαϊκό πρωταθλήματος.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ