ΕΣΚΑΝΑ

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στον Πρωτέα Βούλας

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στον Πρωτέα Βούλας

Τον Παναγιώτη Γιαννάκη, έναν από τους ζωντανούς θρύλους του ελληνικού μπάσκετ, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι νεαροί αθλητές του Πρωτέα Βούλας το μεσημέρι της Κυριακής.

O Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν ο πρώτος καλεσμένος, στο πλαίσιο μίας σειράς εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί από τις ακαδημίες του Πρωτέα, με στόχο να έρθουν οι εκκολαπτόμενοι μπασκετμπολίστες σε επαφή με ανθρώπους που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ιστορία του αθλήματος.

Ο "δράκος", ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση των ανθρώπων της ομάδας, που με προσωπικό μεράκι έχουν στήσει τα τελευταία χρόνια μία «μπασκετική» κοιτίδα στα Νότια Προάστια της Αθήνας, απαριθμώντας ήδη 500 αθλητές 5-15 ετών.

Ο ίδιος ο Παναγιώτης Γιαννάκης εξεπλάγη από τον κόσμο που συνάντησε στο κλειστό της Βούλας και βρήκε ευκαιρία να αναφερθεί στο δικό του ξεκίνημα: "Το πλήθος, και ο ενθουσιασμός των παιδιών, που βλέπω σήμερα εδώ στο κλειστό του Πρωτέα, μου θυμίζει τα πρώτα μου βήματα στο μπάσκετ. Ήταν τότε που μας μάζεψε ο Βύρων Κρίθαρης από τις αλάνες της Νίκαιας για να μας μυήσει στα μυστικά του αθλήματος, και να ξεκινήσουν οι πρώτες ομάδες της περιοχής. Η δουλειά όλων μας είχε ως αποτέλεσμα την σταδιακή αναρρίχηση του Ιωνικού Νικαίας από το β’ τοπικό πρωτάθλημα στην Α1 κατηγορία".

Ο πρώην διεθνής παίκτης και νυν προπονητής μίλησε στα παιδιά για την καριέρα του, τα εμπόδια που συνάντησε, και την υπομονή και επιμονή που πρέπει να επιδείξουν για να διακριθούν, και στο τέλος μοίρασε χαμόγελα και αυτόγραφα σε όλους τους μικρούς που τον περιτριγύρισαν για να του μιλήσουν. "Είμαι σίγουρος ότι σε λίγα χρόνια θα χειροκροτώ και εγώ μερικούς από εσάς στην Εθνική ομάδα! Ελπίζω να με θυμάστε και να μου δώσετε αυτόγραφο", είπε στο τέλος της συνάντησή τους αστειευόμενος.

TAGS ΕΣΚΑΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ