ΕΣΑΚΕ

Χαλβατζάκης: "Να ανεβάσουμε το μπάσκετ"

Χαλβατζάκης: "Να ανεβάσουμε το μπάσκετ"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Χαλβατζάκης μίλησε στο Sport24.gr για την υποψηφιότητα του στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ. Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε.

Στις 19 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του ΕΣΑΚΕ, με τον γενικό γραμματέα της Λίγκας, Γιώργο Χαλβατζάκη να είναι ένας από τους υποψήφιους για τη θέση του προέδρου.

Ο Χαλβατζάκης μίλησε στο Sport24.gr για την υποψηφιότητα του. Διαβάστε τι δήλωσε αναλυτικά:

" Είμαι στον χώρο του μπάσκετ από το 1993 και πιστεύω ότι έχω να δώσω πολλά πράγματα ακόμα. Θεωρώ ότι έχει γίνει ένας κύκλος και πρέπει να υπάρξει συνέχεια. Τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να αλλάξουν είναι ότι τουλάχιστον στην αρχή το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ δεν θα πρέπει να πληρώνεται. Θα πρέπει να γίνει μία προσπάθεια, ώστε να να αποκτήσει ο ΕΣΑΚΕ οικονομική ρευστότητα.

Έτσι, όπως είναι τώρα τα πράγματα και οι ομάδες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα ο ΕΣΑΚΕ θα πρέπει να είναι σε θέση να βοηθήσει τις ομάδες για να στηριχθούν και εκείνες στα πόδια τους, δείχνοντας βέβαια και εκείνες τη διάθεση να υπάρξει συνεργασία. Στόχος είναι η Λίγκα να έχει χρήματα και με αυτά τα χρήματα να βοηθήσει τις ομάδες. Αυτή την στιγμή τα πράγματα είναι δύσκολα, δεν είναι σε θέση να κάνει κάτι τέτοιο. Δεύτερον, μέχρι τώρα ο ΕΣΑΚΕ λειτουργεί κυρίως προσωποκεντρικά.

Εγώ θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα οργανόγραμμα, όπου όλοι θα αποφασίζουμε και ο πρόεδρος θα είναι ο... μαέστρος της μπάντας που θα υλοποιεί όλα όσα έχουν συμφωνηθεί. Να αλλάξουμε νοοτροπία, νέος αέρας. Επίσης, να έχουμε στενή συνεργασία με την ομοσπονδία. Όλοι θέλουμε το καλό του αθλήματος και να προσπαθήσουμε για αυτό για να ανεβάσουμε και πάλι το μπάσκετ.

Να φωνάξουμε όλους τους παλαίμαχους που πρόσφεραν πολλά στο άθλημα κοντά μας και να βοηθήσουν και εκείνοι ακόμα περισσότερο. Στόχος είναι να προωθήσουμε και τον ίδιο τον ΕΣΑΚΕ. Μέσω των social media για παράδειγμα που δεν κοστίζει, ώστε να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους.

Όσον αφορά το θέμα της Ευρώπης να προσπαθήσουμε να πάρουμε και πάλι πίσω την τρίτη θέση που οδηγεί στην Ευρωλίγκα. Αυτό δεν είναι φυσικά εύκολο, καθώς για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχουν οι προϋποθέσεις, ενώ όσον αφορά τους Έλληνες όλο και περισσότερα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ και να τα βοηθήσουμε να αποκτήσουν ρόλο".

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ