ΕΣΑΚΕ

Πέτροβιτς: "Ακόμη καλύτερα στη συνέχεια"

Πέτροβιτς: "Ακόμη καλύτερα στη συνέχεια"
INTIME SPORTS

Ο Βλάντιμιρ Πέτροβιτς μίλησε στον ΕΣΑΚΕ για τους στόχους του Απόλλωνα, την Πάτρα και τον κόσμο που στηρίζει σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι την ομάδα

Ο Βλάντιμιρ Πέτροβιτς απάντησε στις ερωτήσεις των ΜΜΕ για τον Απόλλωνα, την Ελλάδα και την Πάτρα και εξηγεί γιατί έχει γίνει... μόνιμος κάτοικος.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

1.Το μοντέλο του εφετινού Απόλλωνα, με μετόχους σε διευρυμένη βάση, δικό του γήπεδο και μεγάλο βάρος στις Ακαδημίες μπορεί να αποτελέσει πρότυπο-μοντέλο για τη νέα-δύσκολη-εποχή που διανύουμε;

ΤΑ ΝΕΑ

"Σήμερα, οι εποχές προσφέρονται για την ανάπτυξη ενός διοικητικού μοντέλου που να βασίζεται στην ενεργή συμμετοχή των φιλάθλων και όχι στην οικονομική δύναμη ενός οικονομικού παράγοντα, ο οποίος μπορεί να αποχωρήσει οποιαδήποτε στιγμή, αφήνοντας την ομάδα στα κρύα του λουτρού.

Στην αθλητική εταιρεία λαϊκής βάσης, κάθε φίλαθλος-μέτοχος μπορεί να μετέχει στη διαμόρφωση των αποφάσεων για την μελλοντική πορεία της ομάδας, όπως ακριβώς συμβαίνει σε μεγάλους αθλητικούς συλλόγους του εξωτερικού. Ο Απόλλωνας διαθέτει σπουδαίες ιδιόκτητες αθλητικές εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν ένα μεγάλο κλειστό γήπεδο 3.500 θέσεων, το οποίο γεμίζει σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι του Απόλλωνα, και έξι προπονητήρια. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ότι περισσότερα από 500 παιδιά συμμετέχουν στις Ακαδημίες. Όλα αυτά βγάζουν προς τα έξω υγεία, την οποία έχει ανάγκη το μπάσκετ και γενικότερα ο Ελληνικός αθλητισμός".

2.Τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο μετά από τόσα χρόνια στην Ελλάδα;

Goal News, ART Channel

"Μου αρέσει ότι ανακαλύπτω συνεχώς καινούργια πράγματα για την Ελλάδα. Είναι μια χώρα που δεν σε αφήνει να την βαρεθείς. Ο κόσμος της δεν κρύβει τα συναισθήματά του, ζει την κάθε στιγμή έντονα και είναι αισιόδοξος. Είναι, επίσης, μοναδική η ικανότητα των Ελλήνων να τα βγάζουν πέρα στις δύσκολες καταστάσεις και να βοηθούν τον διπλανό τους όταν έχει ανάγκη. Αυτή είναι μια στάση ζωής που με εκφράζει απόλυτα".

3.Κι εσύ κι η γυναίκα σου θέλατε να μείνετε στην Πάτρα. Τι το ιδιαίτερο έχει η πόλη και ο Απόλλωνας που σε έχουν κάνει μόνιμο κάτοικο Πατρών;

ΣΚΑΪ 100,3

"Αυτό που δένει εμένα και τη σύζυγό μου με την Πάτρα είναι ότι αποκτήσαμε τα δύο παιδιά μας στη διάρκεια του χρονικού διαστήματος που αγωνίζομαι στον Απόλλωνα.

Η Πάτρα είναι μια ανθρώπινη πόλη που προσφέρεται για να ζήσει μια οικογένεια. Οι αποστάσεις είναι μικρές, διαθέτει υποδομές και ευγενικό κόσμο. Επίσης, είναι η αγάπη που τρέφουν οι Πατρινοί για το μπάσκετ. Βλέπεις σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι τους φιλάθλους μας να γεμίζουν το γήπεδο. Αυτό είναι πολύ μεγάλο κίνητρο για κάθε αθλητή του μπάσκετ. Στον Απόλλωνα αισθανόμαστε, χωρίς υπερβολή, ότι είμαστε μέλη μιας μεγάλης οικογένειας. Οι άνθρωποι του συλλόγου κάνουν ότι μπορούν για να μένουμε απερίσπαστοι στους αθλητικούς μας στόχους. Ο κόσμος στην Πάτρα είναι ταυτισμένος με τον Απόλλωνα και μας το δείχνει όχι μόνο στα παιχνίδια που γίνονται στην έδρα μας, αλλά ακόμα κι όταν περπατάμε στους δρόμους της πόλης".

4.O Απόλλων μαζεύει πάνω από 2.500 κόσμο σε κάθε παιχνίδι του, αυτό είναι μόνο όπλο για την ομάδα ή της δημιουργεί και έξτρα πίεση;

"Πελοπόννησος"

"Δεν θα έλεγα ότι προκαλεί επιπλέον πίεση στην ομάδα. Αν το γήπεδο ήταν άδειο σε κάθε παιχνίδι θα παραπονιόμασταν για την απουσία των φιλάθλων; Ίσως να υπήρχε μια σχετική πίεση στους πρώτους αγώνες του φετινού πρωταθλήματος. Όταν κάναμε την πρώτη νίκη η ομάδα «λύθηκε». Σίγουρα θέλουμε σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι να ικανοποιούμε τον κόσμο μας, κερδίζοντας τους αντιπάλους μας. Αυτό είναι αλήθεια. Είναι ένας τρόπος να τους πούμε το δικό μας «ευχαριστώ» επειδή στέκονται στο πλευρό μας σε κάθε παιχνίδι. Η σημερινή βαθμολογική θέση του Απόλλωνα αυξάνει τις ευθύνες μας, απέναντι στον κόσμο και στους εαυτούς μας. Αλλά αυτή η πίεση πιστεύω ότι είναι δημιουργική. Βγαίνει στο παρκέ τις περισσότερες φορές και φέρνει θετικά αποτελέσματα".

5.Πόσο… μπασκετούπολη είναι η Πάτρα;

Goal News

Ο κόσμος στην Πάτρα ζει και αναπνέει για κάθε παιχνίδι του Απόλλωνα. Ο Τύπος φιλοξενεί καθημερινά ρεπορτάζ για την ομάδα. Οι φίλαθλοι συζητούν στα καφέ για την πορεία μας, κάνουν εκτιμήσεις και προγνωστικά. Θα είδατε ίσως τις στιγμές που ζήσαμε όλοι στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, αφού είχε και τηλεοπτική κάλυψη. Οι Πατρινοί φίλαθλοι αγαπούν το καλό μπάσκετ και το δείχνουν. Χειροκρότησαν όλους τους παίκτες, εμάς και του Πανιωνίου, για τις προσπάθειες που κάναμε στο γήπεδο.

Όμως, το πιο αισιόδοξο για μένα είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά στον Απόλλωνα και σε όλη την πόλη που ασχολούνται με το μπάσκετ. Γίνεται σημαντική δουλειά στις Ακαδημίες του συλλόγου. Αυτά τα παιδιά μαθαίνουν σωστά το άθλημα από ανθρώπους που το αγαπούν, και έχουν σημαντικές παραστάσεις από τη συμμετοχή του Απόλλωνα Πάτρας στην Basket League ΟΠΑΠ, παρακολουθώντας παιχνίδια υψηλού επιπέδου".

6.Πόσο ψηλά μπορεί να στοχεύσει ο Απόλλωνας;

Pamesports.gr

"Ο στόχος μας από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ήταν να εξασφαλίσουμε την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία όσο γίνεται πιο γρήγορα. Θα μπορούσαμε να είμαστε πολύ καλύτερα βαθμολογικά, αν δεν χάναμε στον πόντο τα τρία πρώτα παιχνίδια μας εξαιτίας και της ατυχίας.

Αντιληφθήκαμε, όμως, από τις εμφανίσεις μας στα παιχνίδια που ηττηθήκαμε ότι οι δυνατότητες μας είναι πολύ μεγαλύτερες. Οι νίκες ήλθαν και μας έχουν φέρει σε καλή βαθμολογική θέση.

Πιστεύω ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα στη συνέχεια, αν και πρώτα πρέπει να σωθούμε οριστικά για να κοιτάμε το βήμα το παραπάνω. Υπάρχει όμως αυτή η πίστη σε όλη την ομάδα, την οποία καλώς δεν τη βγάζουμε συνεχώς προς τα έξω.

Είναι ακόμη νωρίς και δεν υπάρχουν λόγοι για βιασύνες. Στην ομάδα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, διοίκηση, τεχνικό τημ, ο κόσμος μας, για να πάμε καλύτερα και να πάρουμε στο τέλος αυτό που θέλουμε και δικαιούμαστε".

7.H Πάτρα φημίζεται για το καρναβάλι της. Έχοντας πολύχρονη εμπειρία στα ελληνικά παρκέ, τι άρμα θα έφτιαχνες για το μπάσκετ της Ελλάδος;

Gazzetta.gr

"Από όσο γνωρίζω το Πατρινό Καρναβάλι αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία του είναι ο αυτοσαρκασμός. Το δικό μου άρμα θα είχε κατασκευασμένο ένα γήπεδο με θεατές που να κρατούν σημαίες και κασκόλ όλων των ομάδων της Basket League ΟΠΑΠ. Από τη μια μπασκέτα στην άλλη θα είναι δεμένο ένα τεντωμένο σκοινί πάνω στο οποίο προσπαθεί να ισορροπήσει ένας παίκτης με εντυπωσιακή φιγούρα. Ελπίζω να απάντησα στο ερώτημα και να έδωσα μια ιδέα στο καρναβαλικό συνεργείο της Πάτρας για το Καρναβάλι του 2013".

8.Το γεγονός ότι έχετε κερδίσει το στοίχημα της εμπιστοσύνης του απαιτητικού κόσμου σας είναι το μεγαλύτερο προνόμιο της φετινής πορείας;

Sportday

"Για εμάς, τους παίκτες και όλους στην ομάδα, δεν είναι προνόμιο. Είναι μεγάλη ευθύνη. Ο κόσμος μας πάντα ήταν απαιτητικός από τον Απόλλωνα και δεν έχει άδικο να ζητάει περισσότερα. Σημασία έχει να μην στέκεται κανείς στις επιτυχίες, αλλά να προσπαθεί για το καλύτερο. Οι ήττες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος μας πείσμωσαν. Μάθαμε απ’ αυτές πολλά πράγματα.

Στην Πάτρα οι γενιές των παλιότερων φιλάθλων του Απόλλωνα διατηρούν ακόμα στη μνήμη τους τα κατορθώματα αλλοτινών εποχών που έκαναν την ομάδα να είναι η πιο ιστορική στην περιφέρεια. Συμβιβάστηκαν δύσκολα με την ιδέα ότι ο Απόλλωνας πρέπει να πάει ξανά στα χαμηλά για να εξυγιανθεί και τώρα είναι δικαιολογημένοι να έχουν απαιτήσεις. Πιστεύω ότι θα δικαιώσουμε τους φιλάθλους μας τελικά.

9.Έίσαι αρκετά χρόνια στην Ελλάδα. Πού προτιμάς να κάνεις Χριστούγεννα; Ελλάδα ή Σερβία;''

ΑΝΤ1

"Δεν έχω προτίμηση. Άλλωστε τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα έρχονται νωρίτερα από τη Σερβία. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να βρίσκομαι τις γιορτές με την οικογένειά μου, με τους ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπάνε, με καλούς φίλους. Πιστεύω ότι τα Χριστούγεννα είναι παντού όταν επικρατούν αυτές οι συνθήκες. Οι γιορτές είναι στιγμές που περνάς όμορφα με τους δικούς σου. Μήπως δεν υπάρχουν πολλοί που ταξιδεύουν κάθε Χριστούγεννα μακριά από το σπίτι τους; Τα πάντα είναι στο μυαλό μας και την καρδιά μας".

10. «Φέτος δείχνεις να περνάς… δεύτερη νιότη, αν και σε ομάδα με πέντε ξένους. Είναι τόσο καλή η «χημεία» του Απόλλωνα, ή ευχαριστιέσαι το μπάσκετ περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια;».

basketplus.gr

"Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Η αλήθεια είναι ότι περνάω καλά στον Απόλλωνα και αυτό μου βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Βρίσκομαι σε μια ηλικία που δεν με ενδιαφέρουν τα στατιστικά. Είμαι υγιής, κάνω αυτό που αγαπάω, και θέλω πολύ να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους που έχει βάλει. Οι συνθήκες δουλειάς είναι ιδανικές και η διοίκηση με το προπονητικό τημ βοήθησαν πολύ για να δημιουργηθεί η κατάλληλη «χημεία» μεταξύ μας, μέσα και έξω από το γήπεδο. Νομίζω δεν είναι τυχαίο ότι, όλοι οι αντίπαλοί μας αναγνωρίζουν ότι είμαστε μια ομάδα που παίζει μπάσκετ και δεν κυνηγάει μόνο το αποτέλεσμα. Μια ομάδα που προσφέρει θέαμα και φέρνει κόσμο στο γήπεδο. Αυτό δεν πρέπει να είναι το ζητούμενο;".

11. Ποιοι είναι οι λόγοι που έχεις δεθεί τόσο πολύ με την ομάδα του Απόλλωνα όλα αυτά τα χρόνια;

Live Sport

"Καταρχήν, είμαι χαρούμενος που βοήθησα με όλες τις δυνάμεις μου ώστε ο Απόλλωνας να επιστρέψει στην Α1 μετά από πέντε χρόνια. Η χαρά μου έγινε ακόμα μεγαλύτερη επειδή παρέμεινα στην ομάδα. Στον Απόλλωνα Πάτρας γνώρισα ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ, που νοιάζονται πραγματικά την ομάδα και σέβονται τους αθλητές της. Οι φίλαθλοι αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της διοίκησης, του προπονητικού τημ και των παικτών, γι’ αυτό και γεμίζουν το κλειστό γήπεδό μας σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι. Σε συναντούν στο δρόμο και σε ευχαριστούν για όσα κάνεις στο παρκέ. Το λένε μέσα από την καρδιά τους, το βλέπεις στα πρόσωπά τους. Ειδικά στα παιδιά. Υπάρχουν χίλιοι λόγοι για να δεθεί ένας παίκτης του μπάσκετ με τον Απόλλωνα...".

12. Πως κατορθώνεις και στα 35 σου παίζεις σαν….έφηβος;

Πρωταθλητής

"Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να κρατηθώ σε καλή κατάσταση. Προσέχω την διατροφή και δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις για να διατηρήσω την ελαστικότητά μου. Δεν υπάρχουν «μυστικά» εάν αυτό εννοείτε με την ερώτησή σας. Έχω κάνει το παιχνίδι μου περισσότερο εγκεφαλικό. Οι άνθρωποι του Απόλλωνα μου δείχνουν εμπιστοσύνη και αυτό ανεβάζει κατακόρυφα την αυτοπεποίθηση. Εξίσου σημαντικό είναι ότι η ομάδα διαθέτει αρκετούς δημιουργικούς παίκτες, με τους οποίους η συνεργασία μέσα στο γήπεδο γίνεται με κλειστά μάτια".

13. Πώς θα περιέγραφες την ατμόσφαιρα στα εντός έδρας ματς του Απόλλωνα;

Superbasket.gr

"Δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα αυτή η ατμόσφαιρα. Το γήπεδο είναι γεμάτο. Στις κερκίδες κάθονται οικογένειες με παιδιά που υποστηρίζουν την ομάδα σε αθλητικό πνεύμα. Ο κόσμος γνωρίζει τους κανόνες του μπάσκετ και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί είναι σε θέση να καταλάβουν εάν η ομάδα αδικείται ή όχι. Χειροκροτούν τις όμορφες προσπάθειες των αθλητών και τα καλάθια που πετυχαίνουν. Χαίρονται με τις επιτυχίες του Απόλλωνα και λυπούνται όταν χάνει η ομάδα. Ο Απόλλωνας είναι ένας σοβαρός λόγος για να αισθάνονται οι Πατρινοί περήφανοι".

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ