Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Το Περιστέρι εκπέμπει SOS

Το Περιστέρι εκπέμπει SOS

Η καταιγίδα που ξέσπασε στην Αθήνα πριν μία εβδομάδα κατέστρεψε το κλειστό "Ανδρέας Παπανδρέου". Το Sport24 σας παρουσιάζει την κατάσταση του γηπέδου που φυσικά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Τι λέει ο πρόεδρος του Γ.Σ.Περιστερίου, Ιωσήφ Ξυπνητός.

Το μεσημέρι της 24ης Οκτωβρίου θα το θυμούνται για πολύ καιρό στο Περιστέρι. Οι καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η καταιγίδα που ξέσπασε στην Αττική είχαν τρομακτικές συνέπειες για την περιοχή. Δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους και πολλά καταστήματα, αλλά και σπίτια πλημμύρισαν.

Από την ορμή των νερών δεν μπόρεσε να ξεφύγει ούτε το ιστορικό κλειστό γήπεδο της περιοχής, το "Ανδρέας Παπανδρέου", το οποίο χρησιμοποιεί η ομάδα του Περιστερίου και καταστράφηκε, με τα νερά να φτάνουν μέχρι το παρκέ του γηπέδου. Το υπόγειο, όπου υπάρχουν τα ηλεκτρολογικά μηχανήματα, τα αρχεία και οι στολές της ομάδας υπέστη τεράστιες στιγμές. Αυτός ήταν και ο λόγος που το ματς με τον Φάρο Κερατσινίου (για την 3η αγωνιστική στον πρώτο όμιλο της Β' Εθνικής), αναβλήθηκε, ενώ ουδείς είναι σε θέση να διαβεβαιώσει πως θα γίνει ο αγώνας για την 5η αγωνιστική, με τον Χολαργό.

Το σοκ για την ομάδα, αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ, τεράστιο. Μιλάμε για μία από τις πιο ιστορικές έδρες της Αττικής, μιας και από το 1989 που κτίστηκε και μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει πολλές σπουδαίες αναμετρήσεις.

Το Περιστέρι εκπέμπει SOS

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Γ.Σ.Π. Ιωσήφ Ξυπνητό, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί τώρα στο κλειστό της οδού Τζον Κένεντι

"Το γήπεδο βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Τα νερά έχουν καταστρέψει το υπόγειο, εκεί όπου βρίσκονται οι στολές της ομάδας, αλλά και τα ηλεκτρολογικά του γηπέδου. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην υπάρχει ρεύμα στο γήπεδο. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να διασωθεί το παρκέ, το οποίο αν και έχει φουσκώσει από το νερό, ακόμα είναι σε ελεγχόμενη κατάσταση. Οι καταστροφές ανέρχονται στις 100 χιλιάδες ευρώ. Πλέον, έχουν μαζευτεί πολλά σκουπίδια από τα νερά, ενώ υπάρχει και πολύ μούχλα με την μυρωδιά να είναι έντονη.

Το Περιστέρι εκπέμπει SOS

"Τη μεγαλύτερη ζημιά ωστόσο την έχουν υποστεί οι ακαδημίες της ομάδας, καθώς γύρω στα 300 παιδιά δεν έχουν να κάνουν προπόνηση. Είναι χαρακτηριστικό πως από ένα σχολείο της περιοχής δεν έδωσαν άδεια για να προπονηθούν οι ακαδημίες, ενώ θα μπορούσαν. Είναι πολύ σημαντικές οι ακαδημίες της ομάδας, καθώς πολλά από τα έσοδα της ομάδας έρχονται από εκεί".

Το Περιστέρι εκπέμπει SOS

Σχετικά με την βοήθεια του Δήμου Περιστερίου προς την ομάδα πρόσθεσε πως "ο Δήμος κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει αλλά αυτή η ομάδα βρίσκεται στο έλεος του Θεού. Προσπαθεί ο Δήμος να βοηθήσει όπως μπορεί, όμως τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Είναι η τρίτη φορά που το γήπεδο πέφτει θύμα της πλημμύρας. Είμαστε μια ομάδα πλημμυροπαθής! Έχουμε κάνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει. Νιώθουμε πως μέσα σε όλα τα προβλήματα που έχουμε αυτό ήταν η χαριστική βολή".

Το Περιστέρι περνάει πολύ δύσκολες στιγμές, για μία ακόμα φορά στην ιστορία του. Σαν να είναι γραφτό της ομάδας να μην μπορεί να... ησυχάζει ποτέ από τα προβλήματα. Μπροστά τους οι άνθρωποι της ομάδας έχουν μια από τις πιο δύσκολες αποστολές που είχαν ποτέ στα χρονικά. Να αναδομήσουν το "Ανδρέας Παπανδρέου" και να ξαναγίνει η έδρα που κάποτε "υποκλίνονταν" πολλά από τα μεγαθήρια του ελληνικού μπάσκετ. Η θέλησή τους, άλλωστε, μπορεί να υπερκεράσει όλα τα εμπόδια...

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ