Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Τιμούν τον Κακιούζη

Τιμούν τον Κακιούζη
INTIME SPORTS

Στο περιθώριο του τουρνουά που διοργανώνει η Κύμη θα τιμήσει τον Μιχάλη Κακιούζη, ο οποίος θα παίξει εναντίον του αδελφού του κάνοντας το ματς Κύμη-Κηφισιά να θυμίζει... οικογενειακή υπόθεση.

Το τριήμερο 12-14 Σεπτεμβρίου η Κύμη θα βάλει τα καλά της, καθώς θα λάβει χώρα τουρνουά με έντονο χρώμα Α1, καθώς θα συμμετάσχουν ΚΑΟΔ, Κηφισιά και Πανελευσινιακός. Το απόγευμα του Σαββάτου όσοι βρεθούν στο κλειστό της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκτός από το ματς της ομάδας τους με τη Ν. Κηφισιά και μια... οικογενειακή κόντρα, καθώς θα βρεθούν στο ίδιο παρκέ ο Μιχάλης και ο Γιάννης Κακιούζης. Μάλιστα η ομάδα της Εύβοιας θα τιμήσει και τον πρώην αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας για την προσφορά του στο άθλημα.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου των νεοφώτιστων στη Β' εθνική αναφέρει:

" Μια ενδιαφέρουσα μονομαχία θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο κλειστό Γυμναστήριο Κύμης το Σάββατο στις 6 το απόγευμα, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι ο Γιάννης Κακιούζης του ΓΣ Κύμης με τον αδερφό του Μιχάλη που αγωνίζεται στην Κηφισιά.

Ο Μιχάλης Κακιούζης έχει πραγματοποιήσει σπουδαία καριέρα στο μπάσκετ και έχει τεράστια προσφορά στην Εθνική μας ομάδα, της οποίας υπήρξε και αρχηγός. Γεννήθηκε το 1976 και σε πολύ μικρή ηλικία εντάχθηκε στις ακαδημίες του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ ντεμπούτο στην ανδρική ομάδα έκανε την περίοδο 1992-93 στην Α2. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις για τρεις σεζόν του απέφεραν την μεταγραφή στην ΑΕΚ, αλλά και την κλήση του στην Εθνική Εφήβων, με την φανέλα της οποίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1995. Στην ΑΕΚ έμεινε 7,5 χρόνια και πανηγύρισε μαζί της ένα πρωτάθλημα Ελλάδας(2002), δύο κύπελλα(2000,2001) και ένα κύπελλο Σαπόρτα(2000). Τα επόμενα χρόνια αγωνίστηκε στις ιταλικές Σιένα, Ρόμα και Κρεμόνα, στις ισπανικές Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη, στην τούρκικη Εφές Πίλσεν, στην γαλλική Βιλερμπάν, πέρασε από τον ΑΡΗ, την ελβετική Βακαλό και την ΑΕΚ Λάρνακας στην Κύπρο, ενώ πέρσι έπαιξε στην Νέα Κηφισιά με την οποία ανανέωσε το συμβόλαιο του και για την φετινή σεζόν.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Κακιούζης κατέκτησε πολλά πρωταθλήματα και κύπελλα στις περισσότερες χώρες που αγωνίστηκε, τις μεγαλύτερες όμως επιτυχίες του τις έζησε φορώντας την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Σπουδαιότερες διακρίσεις ήταν το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ της Σερβίας το 2005 και το ασημένιο στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας το 2006, όντας μάλιστα αρχηγός της Εθνικής. Επιπλέον, αγωνίστηκε με το εθνόσημο στο στήθος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και σε πέντε Ευρωμπάσκετ(1999, 2001, 2003, 2005, 2007), έχοντας συνολικά στην Εθνική Ανδρών 116 συμμετοχές και 798 πόντους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης κατά την διάρκεια του τουρνουά που διοργανώνει στις 12,13 και 14 Σεπτεμβρίου θα βραβεύσει τον Μιχάλη Κακιούζη για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ και γενικά στον αθλητισμό της χώρας μας".

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ