ΜΠΑΣΚΕΤ

Τζήμας: "Μας είχαν πει για το πρόβλημα στο χρονόμετρο"

Τζήμας: "Μας είχαν πει για το πρόβλημα στο χρονόμετρο"

Ο προπονητής των Τρικάλων, Γιάννης Τζήμας μίλησε για το παιχνίδι με την Κηφισιά στο ντέρμπι της Α2 Ανδρών. Διαβάστε αναλυτικά.

Ο τεχνικός των Τρικάλων, Γιάννης Τζήμας μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ για το παιχνίδι της ομάδας του με αντίπαλο την Κηφισιά.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

" Σίγουρα χρειαζόμαστε δυο αυτοκίνητα για τις καθημερινές μετακινήσεις. Είναι οι συνθήκες της εποχής. Το να μένεις στα Τρίκαλα, το οποίο θα ήταν ιδανικό, δυστυχώς στον ερασιτεχνικό αθλητισμό μας τείνει να εκλείψει. Ολοι έχουν ανάγκη από μια πρωινή εργασία. Για να κάνουμε, λοιπόν, μια καλή ομάδα ήταν μια λύση να χρησιμοποιήσουμε παιδιά από την Θεσσαλία που να μπορούν να πηγαινοέρχονται και δεν θα υπάρχει αυξημένο κόστος.

Ηταν μια συγκλονιστική ανατροπή με τη Νέα Κηφισιά, λόγω του τρόπου που έγινε, της κρισιμότητας του αγώνα και λόγω της αξίας του αντιπάλου. Τα παιδιά που έχασαν τις βολές έχουν ποσοστό 87% και 84%. Ηταν ένα μεγάλο παιχνίδι. Το πιο σημαντικό ήταν ότι έγινε σε πάρα πολύ καλή ατμόσφαιρα, σε ένα κατάμεστο το γήπεδο και πιστέψτε με, αν κέρδιζε η Κηφισιά, θα έπαιρνε και το χειροκρότημα. Εμείς είχαμε και άλλα τέτοια παιχνίδια με γεμάτο γήπεδο, όπως με τον ΠΑΟΚ και τον ΚΑΟΔ στο Κύπελλο ή με τον Φιλαθλητικό στο πρωτάθλημα. Το μπάσκετ χρειάζεται την επαρχία και ομάδες με ιστορία και κόσμο. Η Κηφισιά είχε λιγότερο άγχος διότι έχει μια δεύτερη ευκαιρία παίζοντας με τον Φιλαθλητικό στην έδρα της, εμείς όμως παίζαμε το τελευταίο μας χαρτί. Στηριχθήκαμε στο πάθος των παιδιών για να αντικρούσουμε τους πολλούς τραυματισμούς που είχαμε. Παράδειγμα: στον Καράμπουλα, το μοναδικό αντίδοτο που είχαμε ήταν ο Παπαχρήστος ο οποίος ήταν στον πάγκο με πατερίτσες.

Τρεις φορές γυρίσαμε διψήφιες διαφορές και τελικά βάλαμε 12 πόντους στα τελευταία 48 δευτερόλεπτα, ενώ νωρίτερα είχαμε 6 σε ολόκληρο δεκάλεπτο. Ηρθε και το ανάποδο λεέι απ του Τριανταφύλλου, ο οποίος (σ.σ. γέλια) πράγματι το βράδυ ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στα Τρίκαλα και μάλλον δεν θα ξαναπληρώσει λογαριασμό στη διασκέδασή του.

Νομίζω ότι είναι πολύ ξεκάθαρο ότι η κόρνα του γηπέδου είναι το μοναδικό κριτήριο του διαιτητή αν μετράει ή όχι ένα καλάθι. Οι διαιτητές συμβουλεύτηκαν την τηλεόραση για να διαπιστώσουν ότι η κόρνα ακούγεται καθαρά. Το αν υπάρχουν 0,05 δέκατα στο ρολόι, αν ήταν κρατημένο από την προηγούμενη φάση, αν το χρονόμετρο το είχε αποθηκευμένο μέσα, είναι θέματα από τα οποία δεν έχει προκύψει επανάληψη αγώνα. Θυμάστε και την πρόσφατη απόφαση της Ευρωλίγκας.

Θα σας πω κάτι που έγινε και δεν είναι γνωστό: Δυο λεπτά πριν αρχίσει το παιχνίδι μας κάλεσαν οι διαιτητές για να μας πουν ότι το επίμαχο χρονόμετρο έχει πρόβλημα. Οχι πως είναι χαλασμένο. Εχει κανονική ροή αν και κάποιες στιγμές μοιάζει να είναι κολλημένο. Απόδειξη ότι ξεκινάει από το 3,1, πάει στο 1,9 και μετά μηδενίζει κατευθείαν.

Σαφώς και η Νέα Κηφισιά έχει δικαίωμα να διεκδικήσει αυτό που ελπίζει και πιστεύει. Εκεί, όμως, που πρέπει να εστιάσουμε είναι στο συγκλονιστικό παιχνίδι που έγινε. Παρά την μεγάλη νίκη παραμένουμε 3οι. Δεν έχουμε το γκολ αβερέιτζ με την Κηφισιά, το έχουμε με τον Φιλαθλητικό.

Ολα τα παιχνίδια των διεκδικητών από δω και πέρα είναι δύσκολα. Οπως είπε και ο κόουτς της Νέας Κηφισιάς, μέσα σε 30΄΄ είδαμε την εξέλιξη που είδαμε, φανταστείτε σε τρεις αγωνιστικές τι άλλες ανατροπές μπορεί να δούμε; Επειδή όμως είμαστε… μιας κάποιας ηλικίας, το να βλέπεις τη μπάλα στον αέρα και να μην ξέρεις τι θα γίνει, είναι ψυχοφθόρο και δεν… περνάει πάντα κάποιος Τριανταφύλλου να σου δώσει την λύση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ