ΜΠΑΣΚΕΤ

Το τρίποντο της ανόδου και τα σενάρια

Το τρίποντο της ανόδου και τα σενάρια

Συγκλονιστική η προτελευταία αγωνιστική της Α2. Δείτε το βίντεο από το τρίποντο ανόδου του Σάκη Καρύδα και διαβάστε τα σενάρια παραμονής στην ουρά της βαθμολογίας

Ιστορική ημέρα το Σάββατο για τον Κόροιβο, καθώς επικράτησε της μαχητικότατης Καβάλας και εξασφάλισε την άνοδο στην Α1, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η Ηλεία θα έχει για δεύτερη φορά εκπρόσωπο στη μεγάλη κατηγορία, μετά το σύντομο και άδοξο πέρασμα του Ιωνικού από την Αμαλιάδα. Και σίγουρα αυτή τη φορά η επιτυχία είναι πιο γλυκιά για μια ολόκληρη πόλη και έναν νομό.

Διαβάστε αναλυτικά τι έγινε την 25η αγωνιστική στο συγκλονιστικό πρωτάθλημα της Α2.

Ήρωας της βραδιάς αποδείχτηκε ο Σάκης Καρύδας, ένας παίκτης που έχει φάει με το κουτάλι την κατηγορία και αποτελούσε τον κινητήριο μοχλό του Κοροίβου καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ο Καρύδας ήταν αυτός που πέτυχε το καθοριστικό τρίποντο 3'' πριν το φινάλε ρίχνοντας στην Καβάλα στο καναβάτσο.

Δείτε εδώ τη φάση:

Ο Σάκης Καρύδας έχει αγωνιστεί στην Ξάνθη, στο ICBS, στη ΜΕΝΤ, στον Ηλυσιακό και στον ΚΑΟΔ. Το 2009 ήταν αυτός που είχε ανεβάσει την ομάδα των Ιλισίων με δικό του τρίποντο στο κλειστό της Δάφνης, το οποίο διαμόρφωσε και το αποτέλεσμα απέναντι στην τοπική ομάδα (με τότε προπονητή τον Κώστα Σορώτο). Τραγική ειρωνεία; Λίγη ώρα αφού έστειλε τον Κόροιβο στην Α1, η ομάδα που είχε ανεβάσει υποβιβαζόταν για πρώτη φορά!

Στο μεταξύ ο Καρύδας εχει σημειώσει και άλλο νικητήριο τρίποντο απέναντι στην Καβάλα, αυτή τη φορά στα πλαίσια της Α1.

Η επιστροφή της ΑΕΚ

Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ εξασφάλισε την άνοδο της Α1, αποτέλεσμα βέβαια που είχε "κλειδώσει" (έστω και όχι μαθηματικά) εδώ και αρκετές αγωνιστικές. Εξάλλου δεν υπήρχε αμφιβολία ότι η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που ξεχώρισε τη φετινή σεζόν στην Α2. Μια σεζόν που έχει ακόμη ανοιχτούς λογαριασμούς στην ουρά.

Μια αγωνιστική πριν το τέλος εκκρεμεί να μάθουμε ποια θα είναι η τρίτη και τελευταία ομάδα που θα υποβιβαστεί. Μετά την εντός έδρας ήττα από τον Λαγκαδά οι Σέρρες αποχαιρέτησαν τις ελπίδες τους και έτσι πλέον το παιχνίδι θα κριθεί μεταξύ του Ερμή, του Φιλαθλητικού και του ΟΦΗ (η βαθμολογία: Φιλαθλητικός 35, ΟΦΗ 35, Λαγκαδάς 34).

Τα σενάρια

Την τελευταία αγωνιστική έχουμε τα εξής παιχνίδια: Καβάλα-Φιλαθλητικός, ΟΦΗ-Βέροια και Λαγκαδάς-Λαύριο. Το πιο δύσκολο έργο το έχει ο Φιλαθλητικός, που παίζει εκτός έδρας, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι και οι τρεις ομάδες παίζουν με αδιάφορους αντιπάλους.

Ο Φιλαθλητικός για να σωθεί... θέλει απλή νίκη. Σε διαφορετική περίπτωση και σε περίπτωση διπλής ή τριπλής ισοβαθμίας (προϋπόθεση για αυτό να χάσει ο ΟΦΗ) παραμένει στην κατηγορία. Αντίθετα θα υποβιβαστεί αν χάσει το παιχνίδι στην Καβάλα και ΟΦΗ-Λαγκαδάς κερδίσουν, διότι θα προκύψει διπλή ισοβαθμία με την ομάδα της Βορείου Ελλάδας, στην οποία υστερεί.

Ο ΟΦΗ για να σωθεί... θέλει απλή νίκη. Σε διαφορετική περίπτωση υστερεί σε οποιαδήποτε ισοβαθμία με τον Φιλαθλητικό, ή σε ενδεχόμενο διπλής με την ομάδα του Ζωγράφου. Δηλαδή το μόνο σενάριο που υποβιβάζεται είναι η τριπλή ισοβαθμία, η οποία για να γίνει θα πρέπει να ηττηθεί εντός έδρας από τη Βέροια, να χάσει ο Φιλαθλητικός και να κερδίσει ο Λαγκαδάς.

Ο Λαγκαδάς για να σωθεί... θέλει συνδυασμό αποτελεσμάτων. Επί της ουσίας βολεύεται μόνο αν κερδίσει το δικό του ματς (απαραίτητη προϋπόθεση) και χάσει ο Φιλαθλητικός ή και οι δύο από πάνω. Διαφορετικά αν κερδίσει ο Φιλαθλητικός και χάσει ο ΟΦΗ τότε υποβιβάζεται καθώς υστερεί στη διπλή με τους Κρητικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ