ΜΠΑΣΚΕΤ

Με τον ίδιο κορμό στη Basket League ο Αρκαδικός

Με τον ίδιο κορμό στη Basket League ο Αρκαδικός

Η άνοδος στη Basket League δημιουργεί νέες ευθύνες και υποχρεώσεις στον Αρκαδικό, με τον Γιάννη Καστρίτη να "τρέχει" τον σχεδιασμό για την επάνδρωση του ρόστερ. Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν.

Από τη στιγμή που η ομάδα εξασφάλισε την άνοδο στη Basket League και επισημοποιήθηκε η παραμονή του Γιάννη Καστρίτη στον πάγκο της ομάδας, ο Αρκαδικός είναι υποχρεωμένος να "τρέξει" προκειμένου να κλείσει τις "τρύπες" του ρόστερ το συντομότερο δυνατό.

Από τη στιγμή που οι "μπλε" θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην πρώτη κατηγορία, είναι δεδομένο πως θα πρέπει να πορευθούν με μεγάλη προσοχή στο μεταγραφικό παζάρι. Κι αυτό γιατί θέλουν να κάνουν προσεκτικές κινήσεις που θα τους επιτρέψουν να βάλουν από νωρίς τις βάσεις για να κυλήσει ομαλά η χρονιά.

Γι αυτό ο Γιάννης Καστρίτης έχει "σηκώσει μανίκια" τις τελευταίες ημέρες, καταθέτοντας στη διοίκηση του συλλόγου τις εισηγήσεις του για την επόμενη χρονιά. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα δεδομένα όσον αφορά το "μένει ή φεύγει" είναι ξεκάθαρα, την ώρα που οι Πέτρος Νοέας και Γιάννης Θανόπουλος έχουν ήδη αποχωρήσει από την Τρίπολη, την ώρα που μοιάζει δεδομένο πως την ίδια τύχη θα έχει ο Στέφαν Τζόρτζεβιτς, που βρίσκεται στη Σερβία.

Από εκεί και πέρα, ο Ντίνο Μάλλιος επέστρεψε στις ΗΠΑ, όπου αναμένεται να μείνει για μόνιμη εγκατάσταση, αφού το πείραμα της ένταξής του στην ομάδα δεν στέφθηκε από επιτυχία. Ο ομογενής γκαρντ περιμένει σε περίπτωση που προκύψει κάποια νέα πρόταση από τη χώρα μας, αλλά είναι πολύ δύσκολο να ξαναμπεί στο αεροπλάνο με προορισμό την Ελλάδα.

Δεδομένη θεωρείται η παραμονή του Άκη Καλλινικίδη, που πέρσι υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας, με το μέλλον των Σάκη Καρύδα και Νίκου Χατζή να παραμένει αβέβαιο. Κι αυτό γιατί αμφότεροι έχουν ήδη στα χέρια τους υψηλές οικονομικά προτάσεις από ομάδες της Α2 κατηγορίας, σε σημείο να είναι δύσκολο για τον Αρκαδικό να μπει σε διαδικασίες... πλειστηριασμού. Επιθυμία των διοικούντων και του προπονητή είναι πάντως να παραμείνουν αμφότεροι στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας αφού η ποιότητα σε συνδυασμό με την εμπειρία τους είναι μείζονος σημασίας για μια ομάδα που θα περπατήσει τα πρώτα της μέτρα στη Basket League.

Στους... σίγουρους προσθέστε τον αρχηγό του Αρκαδικού, Γιώργο Κοψαύτη, που θα αποτελέσει τη σύνδεση της ομάδας από τα χρόνια της Α2 σε αυτά της Α1, με τους Γιάννη Καραμαλέγκο και Κώστα Εζόμο να έχουν, επίσης, θέση στο ρόστερ της νέας χρονιάς. Οι δύο μικροί των "μπλε" είχαν πολύ καλή παρουσία φέτος, όντας παίκτες στους οποίους υπάρχει η διάθεση να επενδύσει ο σύλλογος. Τέλος, αβέβαιο μοιάζει το μέλλον του Γιώργου Κωνσταντίνου, ο οποίος αυτή την περίοδο υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ