ΜΠΑΣΚΕΤ

Καστρίτης: "Βάση μας η άμυνα"

Καστρίτης: "Βάση μας η άμυνα"

Ο Αρκαδικός ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της Α2 που τον φέρνει αντιμέτωπο με την Δόξα Λευκάδας κι ο προπονητής των Αρκάδων, Γιάννης Καστρίτης μίλησε για τη σεζόν που ξεκινά

Ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Καστρίτης λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή των Αρκάδων για τον αγώνα της πρεμιέρας στη Λευκάδα μίλησε για την αγωνιστική περίοδο που ξεκινάει αύριο (11/10), για τον βαθμό ετοιμότητας του Αρκαδικού, αλλά και τα προβλήματα τραυματισμών που υπήρχαν κατά την διάρκεια της προετοιμασίας.

Αναλυτικά ο νεαρός τεχνικός τόνισε: " Είμαστε σε πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας. Θα εκμεταλλευτούμε και την τελευταία προπόνηση που έχουμε, προκειμένου να ετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στην τακτική μας. Πιστεύω πώς θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει το Σάββατο για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Για να τα καταφέρουμε πρέπει να είμαστε ομοιογενείς, συγκεντρωμένοι και σκληροί στην άμυνα.

Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα μικροτραυματισμών στη διάρκεια της προετοιμασίας μας. Το σημαντικότερο ήταν αυτός του Καλλινικίδη, που φαίνεται να το έχει ξεπεράσει, καθώς αγωνίστηκε και στο φιλικό παιχνίδι με την Ελευσίνα. Θεωρητικά θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί και στην Λευκάδα.

Ο τομέας της άμυνας έχουμε πει πώς πρέπει να είναι η βάση που θα χτίσουμε και θα στηρίξουμε το φετινό αγωνιστικό μας πλάνο, άρα και για το παιχνίδι του Σαββάτου. Η συγκέντρωση είναι απαραίτητη για να βάλει σε εφαρμογή αυτά που έχουμε δουλέψει, τόσο στο αμυντικό κομμάτι, όσο και στο επιθετικό.

Για να πάμε καλά στη διάρκεια της χρονιάς, πρέπει να είμαστε όλοι υγιείς. Κανένας δεν περισσεύει. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και δεν κρίνεται από την πρώτη αγωνιστική ή από την προτελευταία. Όλοι χρειάζονται στο ρόλο τους και είναι υπέρ-πολύτιμοι για την ομάδα. Από κει και πέρα πρέπει να μείνουμε συμπαγείς και ομοιογενείς σαν σύνολο, όπως είμαστε δηλαδή μέχρι στιγμής, αλλά και να γίνει καλή διαχείριση των συναισθημάτων μας. Ανεξάρτητα δηλαδή αν πετυχαίνουμε μεγάλες νίκες ή όχι, χρειάζεται σκληρή δουλειά στο γήπεδο και εβδομάδα με εβδομάδα να βελτιώνουμε το παιχνίδι μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ