ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιαννακόπουλος: "Να μην αδικούμε τους εαυτούς μας"

Γιαννακόπουλος: "Να μην αδικούμε τους εαυτούς μας"
INTIME SPORTS

Ο Σάκης Γιαννακόπουλος μιλά στο Sport24.gr για τη νίκη του Λαυρίου επί του Αρκαδικού, τα όνειρα της ανόδου και την... αδικία που πρέπει να απουσιάσει στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Το Λαύριο κέρδισε τον Αρκαδικό και επέστρεψε στη διεκδίκηση της μίας εκ των δύο θέσεων που οδηγούν στη ΣΚΡΑΤΣ Basket League. Πάνω απ όλα όμως κέρδισαν ξανά την εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους.

Ο αρχηγός των "κυανοκίτρινων", Σάκης Γιαννακόπουλος, μίλησε στο Sport24.gr για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, σχολιάζοντας την πορεία της ομάδας του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο παιχνίδι με τον Αρκαδικό, που "μας ταιριάζει", όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

" Ο Αρκαδικός έχει πολύ έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες. Γι αυτό βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Το καλό για εμάς είναι ότι ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε για να μην χάσουμε. Όλοι στην ομάδα πιστεύαμε από πριν ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη", ήταν η αρχική τοποθέτηση του αρχηγού των "κυανοκίτρινων", ο οποίος συνέχισε σχολιάζοντας την ομάδα της Τρίπολης:

" Η τελευταία λέξη που μπορεί να την χαρακτηρίσει είναι η "αναρχία". Πρόκειται για μία ομάδα που κάνει πολύ συγκεκριμένα πράγματα στο γήπεδο, τα οποία τα κάνουν πολύ καλά. Πιστεύω πως τα πήγαμε εξαιρετικά χθες (7/2) γιατί ήμασταν έτοιμοι να πάρουμε τα σουτ που θα μας έδιναν οι αντίπαλοι".

Για δεύτερη φορά φέτος, το Λαύριο κράτησε πολύ χαμηλά τον Αρκαδικό. Στον α' γύρο, οι Αρκάδες είχαν πετύχει 50 πόντους, ενώ χθες σκόραραν 64. Ο λόγος είναι απλός. " Δεν μπορώ να φανταστώ άλλη ομάδα στην κατηγορία που να μας ταιριάζει περισσότερο. Στο πρώτο παιχνίδι ο Αρκαδικός ήταν ανέτοιμος, γι αυτό έμεινε χαμηλά στο σκορ. Από την άλλη, εμείς ήμασταν πιο φοβισμένοι απ ότι έπρεπε. Κι αυτό γιατί είμαστε low profile ομάδα. Όλοι μας είχαν και μας έχουν ακόμα και τώρα σαν αουτσάιντερ".

Η ομάδα του βρίσκεται μεν κοντά στις θέσεις που οδηγούν στη ΣΚΡΑΤΣ Basket League, αλλά θα μπορούσε να είναι σε ακόμη καλύτερα μοίρα. Ή, τουλάχιστον, να έχουν καλύτερη εικόνα τον τελευταίο ενάμιση μήνα, εκεί όπου ήρθαν τρεις ήττες, πριν προκύψει ο "άσος" επί του Αρκαδικού.

" Το θέμα είναι ότι είχα στεναχωρηθεί το τελευταίο διάστημα, γιατί αδικούσαμε τους εαυτούς μας. Χάσαμε από τον Αετό, χωρίς να παλέψουμε. Ενώ κάναμε δύο κακές ήττες από Καβάλα και Εθνικά Πειραιά. Το ζήτημα για μένα δεν είναι ότι χάσαμε. Αυτό συμβαίνει. Είναι ότι δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Είναι άλλο το να χάνεις και άλλο το να χάνεις τον έλεγχο από το πρώτο λεπτό και να μην μπορείς να διεκδικήσεις κάτι", είπε ο Σάκης Γιαννακόπουλος στο Sport24.gr, πριν επισημάνει:

" Για να παραμείνουμε ψηλά στη βαθμολογία πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αν είμαστε ομάδα του "9", να παίζουμε για τόσο. Κι αν ο αντίπαλός μας είναι του "9" να τον κατεβάζουμε στο "7" ή το "8". Το κακό είναι ότι μακριά από την έδρα μας χάνουμε πολλές φορές τη συγκέντρωσή μας, με αποτέλεσμα να μένουμε πίσω στο σκορ".

Με τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας να περιλαμβάνει εντός έδρας νίκες απέναντι σε Δόξα Λευκάδας, Ψυχικό, Εθνικό Πειραιά και Αρκαδικό, το ζητούμενο πλέον είναι να γίνει το κάτι παραπάνω μακριά από το Λαύριο. Γιατί είναι δεδομένο πως " τα εντός έδρας παιχνίδια δεν είναι το πρόβλημα. Το τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα, θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματά μας μακριά από την έδρα μας".

Αυτό στο οποίο στάθηκε ξανά όμως ήταν το γεγονός πως " δεν θέλω να χάνουμε παιχνίδια δίχως να παλεύουμε στο παρκέ. Το σημαντικό είναι να μην αδικούμε τους εαυτούς μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ