ΜΠΑΣΚΕΤ

Απίστευτο φινάλε στο Τρίκαλα-ΑΕΝΚ

Απίστευτο φινάλε στο Τρίκαλα-ΑΕΝΚ

Απίστευτο φινάλε από αυτά που συμβαίνουν μια φορά στα 10 χρόνια στο σπουδαίο ντέρμπι της Α2 με την ΑΕΝ Κηφισιάς να διαπράττει την ιδανική αυτοχειρία και τα Τρίκαλα να κάνουν επική ανατροπή στο τελευταίο λεπτό, παίρνοντας τη νίκη με 73-71. Διαβάστε τις λεπτομέρειες!

Τα Τρίκαλα πήραν μια σπουδαία νίκη στο ντέρμπι της αγωνιστικής στην Α2 (73-71) με το φινάλε να είναι από αυτά που συμβαίνουν μόνο στις ταινίες!

Η πρωτοπόρος της Α2 Κηφισιάς είχε το προβάδισμα στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και τελικά κατάφερε να χάσει το ροζ φύλλο-μισή άνοδο με τον χειρότερο δυνατό τρόπο: οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου αν και στο τελευταίο λεπτό πήραν δύο φορές προβάδισμα έξι πόντων, "αυτοκτόνησαν" με... κινηματογραφικό τρόπο: αστόχησαν σε έξι συνεχόμενες βολές, έκαναν φάουλ στο τρίποντο και τελικά δέχτηκαν και καλάθι σε νεκρό χρόνο, σε μια φάση που σηκώνει πολύ κουβέντα.

Η τελευταία κρίσιμη φάση

Ο Βαγγέλης Καράμπουλας στα 3.1'' κέρδισε το φάουλ από τον Νίκο Κακλαμάνο με το σκορ στο 71-71, αλλά αστόχησε και στις δύο βολές, παρά το γεγονός ότι πριν το ματς σούταρε με 86% από τη γραμμή! Ο Σωτήρης Γκιουλέκας που πήρε το ριμπάουντ αρχικά δυσκολεύτηκε να συγκρατήσει τη μπάλα και μετά από 1-2 ντρίμπλες πέταξε τη μπάλα από το ένα καλάθι στο άλλο. Αυτή πήγε πολύ μακριά από τη στεφάνη εκεί που βρισκόταν ο νεαρός Τριαντάφυλλου που με follow και ανάποδο λέι-απ πέτυχε το νικητήριο καλάθι!

Ακολούθησε ένας 5λεπτος χαμός με τους ανθρώπους της Νέας Κηφισιάς να διαμαρτύρονται ότι το καλάθι είναι εκπρόθεσμο, κάτι που φαίνεται και στο replay. Οι διαιτητές, ωστόσο, το μέτρησαν και η νίκη κατοχυρώθηκε υπέρ των Τρικάλων.

Η ανατροπή

Προηγουμένως ο Γκιουλέκας και ο Φούντας είχαν ψαλιδίσει δύο φορές τη διαφορά των 6 πόντων στο τελευταίο λεπτό ευστοχώντας σε τρίποντο. Ενδιάμεσα ο Μοσχοβίτης που έχει 80% στις βολές έχασε τέσσερις βολές (μετά από επιθετικό ριμπάουντ του Πετροδημόπουλου) στα 17'' πριν το φινάλε (71-68). Στα 9'' ο Φούντας κέρδισε φάουλ σε σουτ τριών πόντων και ευστοχώντας και στις τρεις έκανε το 71-71, που προηγήθηκε της τελευταίας φάσης με τις βολές του Καράμπουλα και την... απροσδόκητη ασίστ του Γκιουλέκα.

Η ΑΕΝΚ που άξιζε τη νίκη, μένει με την πικρή γεύση, σε ένα παιχνίδι που θα μείνει στην ιστορία λόγω του απίθανου φινάλε του. Τύφλα να 'χει η Α1, η Ευρωλίγκα και το ΝΒΑ!

Δείτε την τελευταία φάση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ