ΜΠΑΣΚΕΤ

Απειλείται το αήττητο του Φάρου Κερατσινίου

Απειλείται το αήττητο του Φάρου Κερατσινίου
INTIME SPORTS

Ο Φάρος Κερατσινίου καλείται να ολοκληρώσει αήττητος το πρώτο μισό της φετινής αγωνιστικής περιόδου, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας το Ψυχικό. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας.

Στο Ψυχικό δοκιμάζεται αυτή την εβδομάδα το αήττητο του Φάρου Κερατσινίου στην Α2 κατηγορία, με την ομάδα του Ανδρέα Πολέμη να αντιμετωπίζει αυτή του Γιώργου Ρεμεντέλα. Οι πρωτοπόροι θέλουν το δίποντο για να διατηρήσουν την απόσταση που τους χωρίζει από τους διώκτες τους, την ώρα που η Κύμη καλείται να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα απέναντι στη Λιβαδειά.

Άκρως ενδιαφέρουσα τις 11ης αγωνιστικής με όλα τα παιχνίδια να ξεκινούν στις 17:00 και αυτό ανάμεσα σε Ψυχικό και Φάρο Κερατσινίου να μεταδίδεται τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.

Περιστέρι - Προμηθέας Πατρών

Όντας στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, το Περιστέρι πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα του. Ο Νίκος Καραγιάννης δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης ακόμη ως προπονητής των "κυανοκίτρινων", το έργο των οποίων είναι εξαιρετικά δύσκολο αυτό το Σάββατο (19/12). Κι αυτό γιατί απέναντί τους θα βρουν τον Προμηθέα Πατρών που "καίγεται" για τη νίκη προκειμένου να μην χάσει άλλο έδαφος στη μάχη που δίνει για να βρεθεί στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

Δούκας - Μαχητές Δόξας Πεύκων

Με τον Αλέξη Κυρίτση να κάνει ντεμπούτο, ο Δούκας θα παραταχθεί απέναντι στους Μαχητές Δόξας Πεύκων έχοντας μία έξτρα λύση στην περιφερειακή του γραμμή. Οι "μπλε" του Σάββα Συμεωνίδη χρειάζονται πάση θυσία τη νίκη για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις, την ώρα που οι νεοφώτιστοι καλούνται να κάνουν την έκπληξη, για να διατηρηθούν μακριά από τη διακεκαυμένη ζώνη. Τα νιάτα και ο ενθουσιασμός των Μαχητών Δόξας Πεύκων απέναντι στην εμπειρία του Δούκα.

Δόξα Λευκάδας - Φίλιππος Βέροιας

Η ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής (από τους Μαχητές Δόξας Πεύκων) ήταν ένα μικρό... πισωγύρισμα για τη Δόξα Λευκάδας, που όμως εξακολουθεί να διατηρείται σε τροχιά πλέι οφ. Ο Φώτης Τακιανός έχει αλλάξει την εικόνα και την ψυχολογία των νησιωτών, οι οποίοι καλούνται να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί που έχουν απέναντι στον Φίλιππο Βέροιας που προέρχεται από τη μείζονος σημασίας νίκη επί του Πευκοχωρίου.

Πευκοχώρι - Πανερυθραϊκός

Με οκτώ σερί ήττες στην πλάτη του, το Πευκοχώρι χρειάζεται άμεσα το ροζ φύλλο αγώνα. Βέβαια το έργο του αυτό το Σάββατο (19/12) δεν θα είναι εύκολο αφού απέναντί του θα βρει τον Πανερυθραϊκό. Την μοναδική ως τώρα ομάδα που έχει κερδίσει την Κύμη και φαντάζει ικανή να μπει "σφήνα" στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Α2 κατηγορίας.

Ψυχικό - Φάρος Κερατσινίου

Η εντός έδρας νίκη επί του Φάρου Κερατσινίου έδωσε βαθιά βαθμολογική ανάσα στο Ψυχικό, που έβαλε τέλος στις τρεις σερί ήττες. Στόχος πλέον είναι η δημιουργία νικηφόρου σερί, με πρώτο αντίπαλο τον Φάρο Κερατσινίου. Η ομάδα του Ανδρέα Πολέμη είναι αήττητη τη φετινή αγωνιστική περίοδο, έχοντας ως στόχο να διευρύνει το σερί της και να παραμείνει σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της.

Ηρακλής - Παγκράτι

Ντέρμπι με φόντο την παραμονή στο Ιβανώφειο, απέναντι σε δύο ομάδες με παρόμοιους στόχους. Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή μετρά δύο συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, με τελευταία αυτή επί της Λιβαδειάς στη Βοιωτία. Από την άλλη, το Παγκράτι καλείται να ξεπεράσει την αγωνιστική απραξία αφού δεν έχει δώσει επίσημο αγώνα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, πρόβλημα που μπορεί να αποδειχθεί μείζονος σημασίας απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα, όπως ο "Γηραιός".

Κύμη - Λιβαδειά

Η ήττα από τον Πανερυθραϊκό έριξε την Κύμη από την πρώτη δυάδα του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας όμως ένα παιχνίδι λιγότερο από τις ομάδες που προηγούνται. Πέρα από αυτό όμως, είναι σαφές πως η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου χρειάζεται τη νίκη για να μην χάσει άλλο έδαφος. Από την άλλη, η Λιβαδειά προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή και δεν θέλει να δημιουργήσει αρνητικό σερί που θα την φέρει πιο κοντά στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Η βαθμολογία (σε 10 αγώνες)

1. Φάρος Κερατσινίου 20 (10-0)

2. Εθνικός Πειραιά 18 (8-2)

3. Κύμη 17 (8-1)*

4. Προμηθέας Πατρών 17 (7-3)

5. Πανερυθραϊκός 15 (6-3)*

6. Μαχητές Δόξας Πεύκων 14 (4-6)

7. Δόξα Λευκάδας 14 (5-4)*

8. Λιβαδειά 13 (4-5)*

9. Ψυχικό 13 (4-5)*

10. Ηρακλής 13 (4-5)*

11. Φίλιππος Βέροιας 13 (3-7)

12. Παγκράτι 12 (3-6)*

13. Δούκας 11 (2-7)*

14. Περιστέρι 10 (1-8)*

15. Πευκοχώρι 10 (1-8)*

*Έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ