Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μαθήματα ζωής από την Αναγέννηση Ρυσίου

Μαθήματα ζωής από την Αναγέννηση Ρυσίου

Το κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου, καθώς το Σάββατο (27/12) διοργάνωσε έναν ξεχωριστό αγώνα μεταξύ της ομάδας της και των παιδιών του Συλλόγου με Σύνδρομο Down Ελλάδας για να τιμήσει τη μνήμη της Χριστίνας Παπακωνσταντίνου.

Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά η Αναγέννηση Νέου Ρυσίου τίμησε τη μνήμη της αδικοχαμένης αθλήτριας του συλλόγου, Χριστίνας Παπακωνσταντίνου, πραγματοποιώντας μία ξεχωριστή εκδήλωση που έγινε στο κλειστό γήπεδο του Ρυσίου.

Ένας αγώνας μπάσκετ ξεχωριστός από όλους τους άλλους πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (27/12) μεταξύ της γυναικείας ομάδας μπάσκετ της Αναγέννησης Ρυσίου και των παιδιών του Συλλόγου με Σύνδρομο Down Ελλάδας.

Η Ναυσικά Σταυρίδου, μπασκετμπολίστρια της ομάδας της Αναγέννησης Ν. Ρυσίου, μίλησε στο Sport24.gr για αυτή την πρωτοβουλία της ομάδας, για τις αντιδράσεις και τις εντυπώσεις των παιδιών του συλλόγου με σύνδρομο Down, για την απήχηση που είχε στον κόσμο η κίνηση αυτή, αλλά και για την πορεία της Αναγέννησης στο πρωτάθλημα της Α1.

Καλησπέρα Ναυσικά, πρώτα απ' όλα θέλω να σας πω πολλά μπράβο για την πρωτοβουλία αυτή. Και για το ότι τιμάτε τη μνήμη της αθλήτριας σας, αλλά και για τα χαμόγελα και τη χαρά που μοιράσατε στα παιδάκια του συλλόγου.

Θέλω να μου πεις κάποια πράγματα σχετικά με αυτή σας την κίνηση, να διοργανώσετε αγώνα με τη συγκεκριμένη ομάδα ατόμων.

"Σας ευχαριστούμε πολύ που μας παρακολουθείτε και που μας βοηθάτε να προβάλλονται τέτοιες κινήσεις που μοιράζουν χαμόγελα σε πολλές ψυχές και οικογένειες αυτές τις γιορτινές μέρες.

Ο σύλλογος της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου, και με πρωτοβουλία της προπονήτριάς μας, Ελένης Καφαντάρη οργάνωσε πέρσι το 10ο Τουρνουά όπου συμμετείχε η ομάδα καλαθοσφαίρισης σε τροχήλατες καρέκλες, Μέγας Αλέξανδρος 94 και φέτος το 11ο τουρνουά με τη συμμετοχή του Συλλόγου Down Ελλάδας. Για όλες τις αθλήτριες του συλλόγου ήταν μια ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία η συμμετοχή σε αυτό το τουρνουά και πιστεύω ότι το χαρήκαμε όλοι οι συμμετέχοντες στο τουρνουά όσο και οι θεατές του".

Ποιες ήταν οι αντιδράσεις και τα συναισθήματα των παιδιών του συλλόγου;

"Τα συναισθήματα τόσο τα δικά μας όσο και των παιδιών από τις ακαδημίες του συλλόγου που παρακολούθησαν τον αγώνα ήταν θετικότατα. Τα παιδιά του συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδας το διασκέδασαν πιστεύω με την ψυχή τους και χάρηκαν πολύ με το συγκεκριμένο αγώνα. Μετά το τέλος του αγώνα μας, μας παρουσίασαν και κάποια χορευτικά που ομολογώ μας εντυπωσίασαν".

Μαθήματα ζωής από την Αναγέννηση Ρυσίου

Είχε απήχηση στον κόσμο η κίνηση σας αυτή, πως το δέχτηκαν;

"Η κίνησή μας αυτή είχε την ανταπόκριση του κόσμου, όμως δεν σας κρύβω ότι θα περιμέναμε και ακόμα περισσότερο κόσμο να μας στηρίξει. Δυστυχώς το βεβαρυμένο αγωνιστικό μας πρόγραμμα δεν μας επιτρέπει να κάνουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, και όταν μας επιτρέπεται λόγω των εορτών, η προσέλευση του κόσμου είναι κάπως μειωμένη λόγω του ότι λείπουν πολλές οικογένειες".

Κλείνοντας θέλω να μου πεις και δυο λόγια για την πορεία της ομάδας στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα, αλλά και για τους στόχους σας.

"Στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας, η χρονιά έκλεισε πολύ καλά καθώς στον τελευταίο μας αγώνα επικρατήσαμε του Άρη Πετρούπολης στην Αθήνα και βρισκόμαστε στις τέσσερις ομάδες της τελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Βαθμολογικά στο πρωτάθλημα κλείσαμε το 2014 στην 5η θέση. Η πορεία της ομάδας είναι σαφέστατα πετυχημένη. Και επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, η ομάδα θα προσπαθήσει με τη νέα χρονιά και για μια καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο".

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου, συγχαρητήρια και πάλι και καλή επιτυχία σε ότι κάνετε.

"Εμείς σας ευχαριστούμε πολύ που μας στηρίζετε στην προσπάθειά μας και ελπίζουμε να σας έχουμε κοντά μας στους επόμενους αγώνες και εκδηλώσεις μας".

Μαθήματα ζωής από την Αναγέννηση Ρυσίου

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ