STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Η άμυνα ήταν η δύναμη μας"

Σφαιρόπουλος: "Η άμυνα ήταν η δύναμη μας"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στη μεγάλη επιτυχία που πέτυχε φέτος ο Πανιώνιος με ένα νεανικό ρόστερ και υποστήριξε πως από εδώ και πέρα η ομάδα του θα ανασυνταχθεί προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα του Πανιωνίου με τον Άρη και τη νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι οφ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στο νεανικό ρόστερ της ομάδας του, που κατάφερε να φτάσει φέτος τόσο ψηλά.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι από εδώ και πέρα ο Πανιώνιος θα ανασυνταχθεί προκειμένου να παίξει με τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά.

"Συγχαρητήρια στον Βαγγέλη (Αγγέλου) και την ομάδα του Άρη. Έγινε μία πολύ ωραία σειρά με δυνατά παιχνίδια. Όσον αφορά το παιχνίδι, νομίζω ότι η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα δύο παιχνίδια καταλυτικό ρόλο έπαιξε η άμυνά μας", σχολίασε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για να συνεχίσει:

"Αυτή μας έδωσε τη νίκη στο τέλος, ακόμα κι όταν ο Άρης πέρασε μπροστά στο σκορ, η άμυνα ήταν η δύναμή μας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου και τους συνεργάτες μου. Είναι μια μεγάλη στιγμή για μένα και τον Πανιώνιο γιατί φέτος έχει μία πολύ νεανική ομάδα, με παίκτες που πρώτη φορά καλούνται να σπρώξουν μια ομάδα όντας οι πρωταγωνιστές της.

Νομίζω ότι περάσαμε στα ημιτελικά με τόσο νεανικό ρόστερ δίνει μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία μας. Αυτή η σειρά ήταν αμφίρροπη γιατί ο Άρης ναι μεν έχει νέα παιδιά, αλλά έχει και 3-4 παίκτες υψηλού επιπέδου με παραστάσεις πολύ υψηλού επιπέδου. Είχαμε νεανικό ενθουσιασμό και με αυτόν πορευτήκαμε όλη τη χρονιά. Από εδώ και πέρα θα ανασυνταχθούμε και στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται. Ευχαριστούμε τον κόσμο. Για τα επεισόδια θα σας μιλήσουν οι αρμόδιοι".

Σε ερώτηση τι ήταν εκείνο που δεν του άρεσε από τον Πανιώνιο, στα τρία ματς με τον Άρη, σχολίασε: "Κάναμε πολλά αβίαστα λάθη. Αυτό, όμως, είναι κάπως λογικό γιατί κάποια παιδιά είχαν την πίεση όλη τη χρονιά. Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς αυτό. Αυτή η πίεση λοιπόν είναι αυτή που μας οδήγησε σε κάποια λάθη, αλλά θεωρώ ότι κερδίζουμε εμπειρίες".

Ο Βαγγέλης Αγγέλου αντέδρασε σε εκείνο το σημείο, υπογραμμίζοντας: "Από αυτά που είπε ο Γιάννης κατάλαβα ότι εμείς ήμασταν το φαβορί. Ο Πανιώνιος έκανε εφτά νίκες περισσότερες στην κανονική διάρκεια, αλλά, όπως φαίνεται, εμείς ήμασταν το φαβορί γιατί έχουμε πολύ πιο έμπειρα παιδιά".

Από πλευρά παικτών Πανιωνίου, μίλησε ο Γιάννης Αθηναίου ο οποίος υποστήριξε: "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόουτς και τους παίκτες του Άρη για την υπερπροσπάθεια που έκαναν. Επίσης, θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ομάδας μου. Είμαστε κάθε μέρα μαζί και παλεύουμε κάθε παιχνίδι. Όπως μας λένε και οι προπονητές μας, μόνο αν είμαστε μια γροθιά θα κερδίζουμε παιχνίδια. Αυτό πιστεύω πως κάναμε και απόψε. Ήμασταν μια γροθιά".

Αγγέλου: "Φέρθηκε πιο ώριμα ο Πανιώνιος"

Στην αντίπερα όχθη, ο Βαγγέλης Αγγέλου υποστήριξε ότι ο Άρης στηρίχθηκε στο ένστικτο και την ομοιογένεια, αλλά δεν ήταν αρκετά αυτά τα στοιχεία στο τέλος.

"Νομίζω ότι πρέπει να μείνουμε στο μπάσκετ και να δώσουμε συγχαρητήρια στον Πανιώνιο. Πέρασε αυτή τη σειρά και φέρθηκε πιο ώριμα στα δύο παιχνίδια που χάσαμε. Πολλές φορές δεν μπορείς να λες συγχαρητήρια σε αυτόν που χάνει", τόνισε ο Έλληνας προπονητής του Άρη για να προσθέσει:

"Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα, αλλά θα τα πούμε μέσα στην εβδομάδα στον κόσμο μας. Στο τελευταίο παιχνίδι είχαμε τρεις σημαντικές απουσίες καθώς δεν είχαμε τον Ασημακόπουλο και οι Βεζένκοφ - Καραποστόλου αγωνίστηκαν τραυματίες. Στηριχθήκαμε στο ένστικτο και την ομοιογένεια, αλλά αυτό δεν έφτανε στο τέλος.

Αυτό που πρέπει να παραδεχθούμε είναι ότι ο Πανιώνιος συνεχίζει και πρέπει να του πούμε καλή επιτυχία. Όσον αφορά τα επεισόδια πιστεύω πως δεν ταιριάζουν στο μπάσκετ. Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που είναι μπροστά και πίσω από την ομάδα. Είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα μας.

Ο Άρης ήταν ένα δάσος και το καλοκαίρι έχει καμένη Γη. Ο Μποχωρίδης είναι το δέντρο της αναδάσωσης. Πολλά χρόνια θέλει να φτιαχτεί ένα δάσος, και τώρα σε αυτή την καμένη γη προσπαθεί να φτιάξει ένα δάσος".

Όσον αφορά το τι το πρόσημο θα υπάρξει στη φετινή σεζόν: "Αυτό θα μας το πει η διοίκηση. Εμείς κάναμε την πράξη. Καλώς ή κακώς , εγώ πιστεύω καλώς, στην ιστορία του Άρη υπάρχει εθισμός στις νίκες".

Τέλος, ο Λευτέρης Μποχωρίδης υπογράμμισε: "Τα δώσαμε όλα και στα τρία παιχνίδια. Πιστεύω ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Σήμερα ήμασταν κοντά στο παιχνίδι, αλλά κάναμε κάποια λάθη και χάσαμε το παιχνίδι. Αυτές τις ημέρες δεθήκαμε πάρα πολύ. Όλα τα παιδιά νιώθουμε σα νικητές. Θέλω να πω ότι τους αγαπώ όλους, τους προπονητές, τους συμπαίκτες μου, όλους".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ