STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Μαχητικότητα και χαρακτήρας"

Σφαιρόπουλος: "Μαχητικότητα και χαρακτήρας"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε ότι η είσοδος των Λοτζέσκι, Χάκετ άλλαξε το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ ενώ ο Γιούρι Ζντοβτς τόνισε ότι οι "ερυθρόλευκοι" διέλυσαν την ΑΕΚ στο φινάλε.

Ο Ολυμπιακός έκανε το sweep στην ημιτελική σειρά με την ΑΕΚ και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του για τον χαρακτήρα που έδειξαν και γύρισαν τον τρίτο ημιτελικό από το -17.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού τόνισε στην αρχική τοποθέτησή του: "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για το χαρακτήρα που έδειξαν και την προσπάθεια που έκαναν στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά. Είχαμε προβλήματα μέχρι το 24’ και αμυντικά και επιθετικά. Είχαμε βραχυκυκλώσει. Δεχόμασταν εύκολα καλάθια, χωρίς να υπάρχει καλή αντιμετώπιση, ατομικά και ομαδικά. Αλλάξαμε το παιχνίδι με την είσοδο των Λοτζέσκι και Χάκετ επιθετικά και με την παρουσία των Αγραβάνη και Παπαπέτρου αμυντικά.

Δυναμώσαμε πολύ και σκοράραμε 56 πόντους σε πολύ μικρό διάστημα. Με την είσοδο και του Σπανούλη, που έβαλε μεγάλα σουτ, πήραμε διαφορά και κερδίσαμε σχετικά εύκολα. Κρατάμε το διάστημα που δεν ήμασταν καλοί, αλλά κυρίως τη μαχητικότητα και το χαρακτήρα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, που έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου. Καλή συνέχεια στην ΑΕΚ".

Ερωτηθείς για το εάν έπαιξε ρόλο στη χαλάρωση των παικτών του το πώς ξεκίνησε η αναμέτρηση απάντησε: "Μπορεί να είναι μία αιτία αυτή. Έχουμε επισημάνει στους παίκτες πως η ΑΕΚ μπορεί να κάνει ζημιά στο επίπεδο που πρέπει να παίξει. Οι παίκτες το είχαν καταλάβει και αντέδρασαν στο τέλος. Έστω και στα τελευταία λεπτά, βρεθήκαμε στο πλάνο μας, κλείσαμε τους διαδρόμους, πήραμε τα ριμπάουντ, βάλαμε εύκολους πόντους και βρήκαμε ψυχολογία".

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για τον Ματ Λοτζέσκι και πρόσθεσε: "Ακόμα ανεβαίνει. Στην αρχή ήταν κάπως νωθρός, αλλά μετά έδειξε πιο έτοιμος. Αυτό έδειξε έλλειψη ρυθμού και όσο προπονείται θα ανεβαίνει. Πιστεύω πως πολύ σύντομα θα βρεθεί στο μάξιμουμ της φόρμας του".

ΖΝΤΟΒΤΣ: "ΜΑΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ"

Από την πλευρά του, ο Γιούρι Ζντοβτς ανέφερε: "Συγχαρητήρια στον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Εδειξαν ξανά γιατί είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Σταδιακά βελτίωσαν την απόδοσή τους και μας διέλυσαν στο φινάλε. Εμείς σιγά σιγά εξαφανιστήκαμε. Ο Ολυμπιακός είχε 12 παίκτες με πολύ μεγάλο κίνητρο".

Εν συνεχεία πρόσθεσε: "Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά δείξαμε τις αδυναμίες μας που είναι δύσκολο να βελτιωθούν. Πρέπει να πιστέψουμε στο πλάνο μας ομως και να είμαστε καλύτεροι στα παιχνίδια με τον Αρη".

Για το ότι η ΑΕΚ ξέμεινε από δυνάμεις στο φινάλε, τόνισε: "Μοιάζει να είναι ψυχολογικό πρόβλημα και μοιάζουμε να φοβόμαστε να νικήσουμε αυτές τις ομάδες. Σίγουρα, ο Ολυμπιακός έβαλε απίστευτα τρίποντα, αλλά εμείς του δώσαμε αυτή την ευκαιρία με ορισμένες ανόητες αντιδράσεις. Προσπάθησα, δοκίμασα πολλά πράγματα για να το αποτρέψω. Πρέπει να μην απογοητευτούμε, γιατί ακόμα υπάρχει ο στόχος της τρίτης θέσης μπροστά μας".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ