STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σάκοτα: "Τα περισσότερα ονόματα είναι στα χαρτιά"

Σάκοτα: "Τα περισσότερα ονόματα είναι στα χαρτιά"
INTIME SPORTS

Ο Ντράγκαν Σάκοτα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την εμφάνιση των παικτών του απέναντι στον Πανελευσινιακό, ενώ όσον αφορά την μεταγραφική ενίσχυση της Ένωσης διέψευσε τα ονόματα που γράφονται.

Μια πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η ΑΕΚ απέναντι στον Πανελευσινιακό. Η Ένωση έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και επικράτησε εύκολα με 105-80. Ο Ντράγκαν Σάκοτα έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών της ομάδας, ενώ ο Τζίμης Κουστένης, από την πλευρά του, τόνισε πως οι "κιτρινόμαυροι" έχουν ανέβει επίπεδο τους τελευταίους μήνες.

Ο προπονητής της Ένωσης δήλωσε; "Συμφωνώ ότι ήταν ένα παιχνίδι πιο πολύ επιθετικό. Ήμασταν φαβορί και το ξέραμε. Σήμερα ξέραμε ότι έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσουμε. Σίγουρα ήθελα να ήμασταν λίγο καλύτεροι στην άμυνα, αλλά κάποια στιγμή αφήσαμε το παιχνίδι και λόγω και του σκορ. Ήμασταν αρκετά σοβαροί στα τρία δεκάλεπτα και σουτάραμε γενικά με καλά ποσοστά, τα οποία δεν χάλασαν ούτε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Σε λίγες μέρες παίζουμε στην Πάτρα και ήταν μία ευκαιρία να παίξουν όλοι σήμερα, ο Ντούσαν να βρει ρυθμό γιατί δεν έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι. Όλα έγιναν όπως τα θέλαμε. Καλή συνέχεια στην Ελευσίνα".

Για το ενδεχόμενο ενίσχυσης: "Έχουμε το δικαίωμα να φέρουμε και άλλους παίκτες. Οι μάνατζερ προτείνουν παίκτες, κάποιοι διαφημίζουν τον ίδιο παίκτη, οπότε αναγκάζομαι να απαντάω συνέχεια. Τα περισσότερα ονόματα είναι στα χαρτιά. Όλοι αυτοί οι παίκτες που γράφατε είναι καλοί και έχουν συμβόλαια με τις ομάδες τους. Κάναμε κάποια έρευνα όχι μόνο για φέτος, αλλά και για του χρόνου, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά θα πάρουμε παίκτη".

Ο Καρλ Ίνγκλις τόνισε: "Ήταν μία καλή μέρα για μας, πετύχαμε μία καλή νίκη. Ήταν ένα σχετικά δύσκολο παιχνίδι, καθώς η Ελευσίνα πάλευε σε όλη την διάρκειά του. Από την αρχή είχαμε το προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο δεν είμαι ικανοποιημένος από την άμυνα που παίξαμε και πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Πολλοί παίκτες συνέφεραν στο παιχνίδι, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε στο αμυντικό κομμάτι για τη συνέχεια".

Για την απόδοσή του: "Ένιωθα καλά από την αρχή. Σούταρα καλά. Ένιωθα ότι ήμουν σε καλή μέρα. Από ότι θυμάμαι, είχα τέτοιες καλές μέρες και στην Ισπανία, στην οποία το παιχνίδι παίζεται σε υψηλότερο ρυθμό. Είχα πετύχει 30 πόντους σε 18’ ή 19’ λεπτά. Το σημαντικό για μας είναι ότι παίξανε καλά όλα τα παιδιά. Τρέξαμε αρκετά, εκτελέσαμε σωστά. Πιστεύω ότι πρέπει να παίξουμε καλύτερα ως ομάδα στους επόμενους αγώνες, ίσως και να τρέξουμε περισσότερο. Θα το δούμε στο μέλλον".

Για το γεγονός πως επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις: " Στο ματς με τον Παναθηναϊκό, αν εξαιρέσουμε τον Ποπς, δεν παίξαμε καλά. Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό ένιωθα πολύ καλύτερα, αλλά όταν έχεις απέναντι σου τον Σπανούλη και άλλους παρόμοιους παίκτες είναι διαφορετικό. Χρεώθηκα με φάουλ από την αρχή. Στην προπόνηση μπορείς να μαρκάρεις πιο εύκολα αυτούς τους παίκτες, στους αγώνες σφυρίζονται φάουλ με το παραμικρό και αυτό με εκνεύρισε. Ήμουν σίγουρος ότι σήμερα θα έπαιζα καλύτερα. Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία όλη την εβδομάδα και γι’ αυτό ήρθε αυτό το αποτέλεσμα".

Κουστένης: "Η ΑΕΚ έχει ανέβει επίπεδο"

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο προπονητής του Πανελευσινιακού, Τζίμης Κουστένης, ο οποίος δήλωσε αρχικά: "Σήμερα έγινε ένα παιχνίδι όπου οι επιθέσεις είχαν τον πρώτο λόγο. Αυτό αποδεικνύεται και από το τελικό σκορ. Το δυσάρεστο για μας είναι ότι η ΑΕΚ έχει πάρα πολλούς σκόρερ που όταν βρεθούν σε καλή μέρα, είναι δύσκολο να τους κερδίσεις. Στο ημίχρονο είπαμε να ανεβάσουμε την άμυνα μας, κάτι που κάναμε και μειώσαμε λίγο τη διαφορά. Έγινε ένα ανοιχτό παιχνίδι με αρκετούς αυτοματισμούς και από τις δύο πλευρές, ευχάριστο για τον κόσμο. Εμείς πρέπει να δούμε κάποια πράγματα στην άμυνα τα οποία δεν λειτούργησαν. Ξεκινάμε από αύριο προετοιμασία για το ματς με Τρίκαλα το οποίο είναι «τελικός» για μας. Η ΑΕΚ έχει ανέβει επίπεδο σε σχέση με τον πρώτο γύρο, διαθέτει στο ρόστερ της χαρισματικούς σκόρερ που μπορούν να σε «σκοτώσουν» στην καλή τους μέρα. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ΑΕΚ".

Για τον Ριβς Νέλσον: "Ο παίκτης αυτός ποτέ δεν υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα. Μίλησα με τον μάνατζερ του και είπαμε ότι αν θέλει ο παίκτης να έρθει, να έρθει για δοκιμή και αν ταίριαζε στην ομάδα θα τον κρατάγαμε στο ρόστερ. Πράγματι, ο παίκτης ήρθε, έκανε κάποιες προπονήσεις αλλά δεν ταίριαζε στα χαρακτηριστικά που θέλαμε και έτσι έφυγε. Δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα στην ομάδα. Είμαστε στην αναζήτηση παίκτη για να μας βοηθήσει κοντά στο καλάθι και πιστεύω ότι μέχρι την Τρίτη θα τον έχουμε".

Εκ μέρους των παικτών μίλησε ο Βίνσενστ Σίμπσον: "Από την αρχή ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας. Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά, σκόραρε καλά από το πρώτο δεκάλεπτο και όταν πήγε η διαφορά στους 20 πόντους ήταν πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουμε, ειδικά από τη στιγμή που οι παίκτες-«κλειδιά» της ΑΕΚ μπήκαν σε ρυθμό σκοραρίσματος. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συγκεντρωθούμε και να κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ