STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πρίφτης: "Συνεχίζουμε τη δουλειά"

Πρίφτης: "Συνεχίζουμε τη δουλειά"

Ο Άρης μπορεί να δυσκολεύτηκε απέναντι στον ΚΑΟΔ, όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη με 78-75 και να επιστρέψει στις νίκες, μετά την ήττα από τον Απόλλωνα Πάτρας, στην πρωτεύουσα της Αχαϊας.

Ο Δημήτρης Πρίφτης, μετά το τέλος του αγώνα, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι παίκτες του τις τελευταίες ημέρες, με την κούραση από τα διαδοχικά παιχνίδια, ενώ ο Κώστας Μέξας, από την πλευρά του αναφέρθηκε στο πλάνο που είχαν οι παίκτες του, το οποίο όμως δεν απέδωσε.

Ο προπονητής των "κίτρινων" δήλωσε: "Ο ΚΑΟΔ είναι μια ομάδα με συνοχή, πολύ οργανωμένη στον τρόπο που παίζει σε άμυνα κι επίθεση. Αυτά τα ενισχύει ο πολύ υψηλός ρυθμός, στον οποίο παίζει που την κάνει έναν σκληρό αντίπαλο. Για όλους αυτούς τους λόγους η νίκη μας είναι σημαντική αλλά και γιατί αντιμετωπίσαμε προβλήματα τις προηγούμενες μέρες με ιώσεις και ελλιπέστατη προετοιμασία. Γυρίσαμε από την Πάτρα ξημερώματα Κυριακής και γενικά ταλαιπωρηθήκαμε. Η νίκη είναι πολύ σημαντική και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά αλλά και στον ΚΑΟΔ που θα μπορούσε να πάρει τη νίκη όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, η οποία κρίθηκε στην τελευταία φάση. Και οι δυο ομάδες άξιζαν τη νίκη".

Για τη συνέχεια της σεζόν είπε: "Η συνέχεια για μας είναι δύσκολη γιατί έχουμε δύσκολο πρόγραμμα στο δεύτερο γύρο με αρκετά εκτός έδρας παιχνίδια. Θα βρούμε τη “χημεία” μας στην περιφέρεια για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και περισσότερο απειλητικοί. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά".

Ο Ντρου Νέιμικ τόνισε: "Ήταν πολύ μεγάλη νίκη για μας κι έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα μας επιτρέπει να παραμείνουμε ψηλά στη βαθμολογία. Μπράβο στον ΚΑΟΔ για την εμφάνιση και την μάχη που έδωσε. Εμείς στο τέλος βάλαμε τις βολές, ευστοχήσαμε σε κάποια σημαντικά σουτ και καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά για το σημερινό παιχνίδι, ο ΚΑΟΔ έκανε κάποιες αλλαγές στα ματς απ και μας δημιούργησε προβλήματα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλος αντεπιτέθηκε και έκανε μεγάλο παιχνίδι. Στο τέλος καταφέραμε να κρατήσουμε τη νίκη. Πρέπει να δούμε ξανά τον αγώνα. Πήραμε νωρίς ένα μεγάλο προβάδισμα αλλά ο ΚΑΟΔ μας έφτασε. Πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Η νίκη είναι πολύ σημαντική και αυτή κρατάμε".

Σχετικά με την θέση των "κίτρινων" (4η) τόνισε: "Είναι σίγουρα επιτυχία το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην πρώτη τετράδα. Ο δρόμος όμως είναι μακρύς, ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια. Είμαστε ικανοποιημένοι με τη θέση που κατέχουμε και θέλουμε να την υπερασπιστούμε με προσπάθεια και σκληρή δουλειά".

Μέξας: "Είχαμε πλάνο, αλλά..."

Αρχικά ο Έλληνας κόουτς δήλωσε: "Παίζαμε με μια ομάδα που έχει ξεκάθαρες αρχές και στο επιθετικό και αμυντικό κομμάτι και έχει από τις καλύτερες άμυνες στο πρωτάθλημα, αν όχι την καλύτερη. Θέλαμε να ελέγξουμε το αμυντικό μας ριμπάουντ, γιατί ο Άρης ήταν πολύ καλός στο επιθετικό ριμπάουντ στα τελευταία παιχνίδια. Δεν το ελέγξαμε αυτό όσο θέλαμε, αλλά γενικά ελέγξαμε τα ριμπάουντ. Είχαμε ένα πλάνο, αλλά έκανε ο Άρης κάποια πράγματα και χρειάστηκε να το αλλάξουμε. Δεν ξεκινήσαμε σωστά το παιχνίδι, ενεργώντας αργά στην άμυνα του Άρη. Όταν προσαρμοστήκαμε, διαβάσαμε καλύτερα το παιχνίδι, γυρίσαμε τη μπάλα καλύτερα, είχαμε καλύτερες επιλογές και η άμυνά μας έγινε πιο επιθετική. Στο τέλος αντιδράσαμε, γυρίσαμε το παιχνίδι, είχαμε την τελευταία επίθεση, αλλά δεν εκτελέσαμε σωστά και χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία, μετά από αυτή με τον ΠΑΟΚ, για ένα “διπλό” που μας άλλαζε τα δεδομένα. Πρέπει να σηκώσουμε και πάλι κεφάλι, να συνεχίσουμε τη δουλειά και να κοιτάξουμε το ματς με την Αμαλιάδα".

Για την αντίπαλο των Δραμινών είπε: "Βγάζει υγεία μέσα στο γήπεδο, έχει αρχές, οι παίκτες είναι ο ένας για τον άλλον και μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει. Πάει ήδη καλά, αλλά μπορεί ακόμα καλύτερα".

Για την βαθμολογική κατάσταση της ομάδας του τόνισε: "Πρέπει να παλέψουμε και παιχνίδι με παιχνίδι να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής όσο το δυνατόν γρηγορότερα γιατί μετά έρχονται οι διακοπές του πρωταθλήματος και οι ομάδες θα έχουν άλλα προβλήματα. Η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο με τις προσθήκες στην περιφέρεια, απλά μας λείπει το κάτι παραπάνω για να κάνουμε ένα μεγάλο διπλό".

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης είπε: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ξέραμε ότι ο Άρης θα μπει πολύ δυνατά μετά την ήττα του στην Πάτρα. Πάντα μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι, πιέζει στην άμυνα και παίρνει αυτοπεποίθηση. Μας πήρε λίγο χρόνο και κάποια λάθη μέχρι να προσαρμοστούμε, αλλά καταφέραμε να ανταποκριθούμε και βάλαμε προβλήματα στον Άρη, εκτελέσαμε σωστά, φτάσαμε κοντά στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε ακόμα καλύτερα, το παιχνίδι πήγε στη μία επίθεση, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Συνεχίζουμε".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ