STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πρίφτης: "Κρατηθήκαμε μέσα από την άμυνα"

Πρίφτης: "Κρατηθήκαμε μέσα από την άμυνα"
INTIME SPORTS

Που απέδωσε τη νίκη του Αρη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Πρίφτης. Μαρκόπουλος: "Λες και παίζουμε πλέι οφ". Τι δήλωσαν Σίμτσακ, Σαλούστρος.

Ο μεγάλος κερδισμένος του ντέρμπι, Δημήτρης Πρίφτης, τόνισε ότι ο Αρης πήρε το ματς από την άμυνα. " Ηταν πολύ σημαντική νίκη. Οπως είπε και ο Βασίλης όχι γιατί παίζαμε με τον ΠΑΟΚ αλλά κυρίως γιατι πήραμε δύο βαθμούς από ένα παιχνίδι στην έδρα μας χωρίς να παίξουμε καλά, ειδικά, επιθετικά. Είχαμε άσχημα ποσοστά στα τρίποντα, είχαμε, όμως, καλή αμυντική προσέγγιση και φτάσαμε στη νίκη. Συνεχίζουμε, έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ξέρουμε ότι θα ειναι δύσκολο, ο ΠΑΟΚ είναι πολύ οργανωμένη ομάδα", είπε αρχικά και πρόσθεσε:

" Συγχαρητήρια και στον κόσμο γιατί σήμερα δεν συνέβη το παραμικρό. Εύχομαι να είναι και στον ΠΑΟΚ έτσι τα πράγματα και να υπάρχει ηρεμία. Δυστυχώς έγινε κάτι το οποίο κανείς δεν το ήθελε, δηλαδή, να παίζουμε τα παιχνίδια το ένα μετά το άλλο".

Για τον παράγοντα άγχος και πόσο επηρέασε: " Να πω ότι δεν υπήρχε άγχος θα ήταν ψέματα, απλώς προσπαθήσαμε να το δούμε σαν ένα ματς εντός έδρας. Η σημασία που έχει αυτό το παιχνίδι για την πόλη σίγουρα φέρνει κάποιο άγχος αλλά μέσα από την άμυνα μπορέσαμε να κρατηθούμε όρθιοι".

Για το γεγονός ότι ο Βεζένκοφ δεν τράβηξε σήμερα και το σκοράρισμα το πήραν πάνω τους άλλοι παίκτες: " Ο ΠΑΟΚ έχει δύο καλούς παίκτες για να μαρκάρει εκεί, αλλά όταν παίξεις ομαδικά μπορείς να βρεις τους τρόπους. Γενικά στην πείθεση πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα, κυρίως να παιζουμε στην σωστή ένταση".

Ρωτήθηκε γιατί ο Τόμας έμεινε στον πάγκο για μεγάλο διάστημα και απάντησε: " Ο Τόμας από το πρώτο πεντάλεπτο καταλάβαμε ότι έχει κάποια όχι ακριβώς υποτροπή αλλά ενόχληση, γι' αυτό και δεν χρησιμοποιήθηκε. Ηταν σημαντική η απουσία του στο κομμάτι της άμυνας που θέλαμε να πιέσουμε".

Σίμτσακ: "Ημασταν νευρικοί, αλλά..."

Ο Βασίλης Σίμτσακ από την πλευρά του δήλωσε: " Ηταν πολύ σημαντική νίκη, επειδή ήταν ιδιαίτερος αγώνας. Οχι γιατί παίζαμε με τον ΠΑΟΚ αλλά γιατί ήταν ένα παιχνίδι που είχε διακοπεί και θα μπορούσε να η ομάδα να πάθει χειρότερα. Θα μας βοηθήσουν οι δύο βαθμοί".

Συνεχίζοντας τόνισε: " Ημασταν πολύ νευρικοί, είχαμε πολύ άγχος και αυτό φάνηκε από την αστοχία μας. Αλλά καταφέραμε να το καλύψουμε με τα ριμπάουντ, ήταν πολύ σημαντικό στοιχείο τα επιθετικά ριμπάουν. Στο τέλος κάναμε λάθη και δώσαμε στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να μειώσει, αλλά η συγκέντρωση μας έδωσε τη νίκη. Είναι ακόμη νωρίς στο πρωτάθλημα, παίζουμε ξανά τώρα με τον ΠΑΟΚ και εμείς το βλέπουμε σαν δύο ακόμη βαθμούς".

Για το γεγονός ότι η διοίκηση του Αρη κατάφερε την επανάληψη του αγώνα: " Οι άνθρωποι της διοίκησης έκαναν μεγάλη προπσάθεια για να παίξουμε ξανά και να διεκδικήσουμε μέσα σο γήπεδο τους δύο βαθμούς. Πολλοί παίκτες δεν έχουν εμπειρία από τέτοια ματς, δεν ήταν εύκολο παιχνίδι πήραν. Κάποιοι παίκτες πήραν σήμερα μία πρώτη γεύση από τέτοιους αγώνες. Είμαστε επαγγελματίες και ζούμε για αυτά τα ματς. Κάναμε βεβιασμένες επιλογές από το άγχος, αυτό έπαιξε ρόλο, είναι κάποιες λεπτομέρειες που τις ξέρουν οι προπονητές και θα βελτιωθούμε".

Μαρκόπουλος: "Αδιανόητο να παίζουμε δύο σερί ματς με τον Αρη"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε ότι τα δύο κολλητά ματς με τον Αρη θυμίζουν διαδικασία πλέι οφ. Αρχικά δήλωσε: " Συγχαρητήρια στον Αρη. Επαιξε πολύ δυνατά και σκληρά. Οπως είπε και ο Σαλούστρος κρίθηκε στις λεπτομέρειες, εμείς δεν κάναμε ορισμένα φάουλ που έρπεπε και ίσως επηρέασαν την εξέλιξη του παιχνιδιού".

Για τον παράγοντα κούραση: " Ξέραμε ότι υπάρχει αυτή η δεδομένη κατάσταση και πρέπει να συνεχίσουμε. Είχαμε ένα ταξίδι και ένα δύσκολο παιχνίδι στην Ρωσία. Η πίεση στον Αρη ήταν μεγάλη και είδαμε πολλές μονομαχίες στο γήπεδο. Οπότε είναι φυσιολογικό κάποια στιγμή να έρθει και η κούραση. Κάποια πράγματα όπως μερικά ελεύθερα λέι απ πρέπει να τα δούμε. Οσον αφορά τα ριμπάουντ χάσαμε κάποια επιθετικά, μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο και μετά σε όλο το παιχνίδι άλλα τρία. Δεν νομίζω ότι έφταιξε αυτό. Δεν χάθηκε εκεί το παιχνίδι".

Για το ότι ακόμη ένα ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες: " Αυτές οι ομάδες είναι ισοδύναμνες, εάν ένας η δύο παίκτες δεν είναι σε καλή μέρα, αλλά και σε καλή μέρα να είναι, είναι φυσιολογικό τα παιχνίδια να πάνε έτσι. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις ομάδες".

Τέλος, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ παρενέβη κατά την διάρκεια των δηλώσεων του Πρίφτη και είπε ότι " είναι αδιανόητο να παίζουμε δύο σερί παιχνίδια με τον Αρη. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό, παίζουμε λες και είναι πλέι οφ".

Σαλούστρος: "Κρίθηκε στις λεπτομέρειες"

Από την πλευρά του ο Χρήστος Σαλούστρος τόνισε: " Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες, δεν κάναμε κάποια πράγματα που έπρεπε. Τρεις με τέσσερις πόντοι στο τέλος είναι διαφορά που δύσκολα καλύπτεται. Θέλω να αναλάβω και εγώ προσωπικά τις ευθύνες μου".

Για το αν επηρέασε η κούραση από το ταξίδι στην Ρωσία: " Δεν πιστεύω, είμαστε επαγγελματίες ξέραμε από την αρχή της σεζόν ότι θα έχουμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ήταν και τυχερός ο Αρης και κέρδισε.Δεν καναμε καλές επιλογές στην επίθεση, δεν είχαμε προσήλωση στον στόχο μας και συγκέντρωση στο επιθετικό μας παιχνίδι κι έτσι δεν μας βγήκαν οι προσπάθειές μας. Και αντίθετα δεχόμασταν συνέχεια βολές".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ