STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πασκουάλ: "Σημαντική απώλεια ο Ρίβερς"

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής του Παναθηναίκού, Τσάβι Πασκουαλ, τόνισε μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ ότι ο τραυματισμός του Ρίβερς ήρθε σε κακή στιγμή, ενώ στάθηκε στην εικόνα της ομάδας του στην 4η περίοδο.

Η νίκη κόντρα στην ΑΕΚ για την 10η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League ήρθε με... πόνο για τον Παναθηναϊκό , κυριολεκτικά και μεταφορικά, αφού εκτός από το γεγονός ότι κέρδισε δύσκολα, ενδέχεται να χάσει και τον Κέι Σι Ρίβερς, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από το παρκέ .

Προς το παρόν πάντως δεν είναι ακόμα σίγουρο πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του Αμερικανού, με τον τεχνικό των “πρασίνων”, Τσάβι Πασκουάλ, να παραδέχεται ότι ανησυχεί: “ Ο Κεσι Σι είναι από τους πο φορμαρισμένυς παίκτες μας. Αν τον χάσουμε θα είναι σημαντική απώλεια αλλά θα δουμε το μεγεθος στης ζημιας. Δεν έχει κάνει ακόμα εξετάσεις επειδή περνάει από αντιτόπινγκ κοντρόλ, αλλά θα δούμε τι θα γίνει”.

Αναφερόμενος στον αγώνα με την ΑΕΚ, ο Καταλανός τεχνικός τόνισε οτι “ Είμαστε ικανοποιημένοι για τη νίκη μας. Θα ήθελα να συγχαρώ την ΑΕΚ και ιδιαίτερα τον προπονητή της για το παιχνίδι που έκανε. Ο αγώνας εξελίχθηκε περίπλοκα για εμάς και κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο που αμυνθήκαμε καλύτερα. Ήταν ένα περίπλοκο παιχνίδι επειδή χάσαμε και τον Ρίβερς. Είχαμε κακά ποσοστά στις βολές, ενώ ανά διαστήματα είχαμε κακή κυκλοφορία της μπάλας. Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά πάντως, γιατί είναι σημαντικό να κερδίζεις ακόμα και αν δεν παίζεις καλά”, ενώ σε ερώτηση που του τέθηκε για το αν του φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι διαχειρίζεται άλλη ομάδα στην EuroLeague και άλλη στην Stoiximan.gr Basket League λόγω του καθεστώτος με τους ξένους παίκτες ξεκαθάρισε ότι “ δεν είναι εύκολο, αλλά και στη Μπαρτσελόνα είχα μία περίοδο 3 Αμερικανούς και μπορούσα να χρησιμοποιήσω 2 σε κάθε παιχνίδι, άρα έχω ζήσει κάτι παρόμοιο. Δε με παραξενεύει”. Ο Τσάβι Πασκουάλ ρωτήθηκε και για το μικρό χρόνο συμμετοχής του Νίκου Παππά, θέλοντας να ξεκαθαρίσει ότι “ δεν χρειάζεται να περιπλέκουμε τα πράγματα. Ο Φελντέιν είχε ένα πολύ καλό παιχνίδι και έπρεπε να βρίσκεται στο παρκέ”, ενώ για τον Γιάννη Μπουρούση υποστήριξε ότι “πιθανότατα ο Γιάννης είναι ο καλύτερος παίκτης στην θέση του στην διοργάνωση με κάθε έννοια. Πρέπει να τον βοηιάμε να παίζει καλά και σήμερα ήταν καθοριστικός για το παιχνίδι”.

Μας λείπει το... κάτι παραπάνω”

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς δήλωσε από την πλευρά του: “Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Παναθηναίκό. Δεν ήταν εύκολο να παίξει δύο παιχνίδια σε δύο μέρες, ενώ παίζουν και χωρίς δύο παίκτες. Έχουμε κι εμείς κάποια προβλήματα, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Δεν είμαι πολύ απογοητευμένος από την ήττα. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος του, αλλά για να κερδίσεις ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνεις αυτό το κάτι παραπάνω. Λίγο μας μας λείπει για να κερδίσουμε, αλλά αυτό το λίγο είναι πολύ κόντρα σε αυτές τις ομάδες. Για να κερδίσεις ομάδες αυτου του επιπέδου χρειάζεται να παίξουν όλοι οι παίκτες καλά, κάτι το οποίο δεν συνέβη σήμερα, αφού μεταξύ άλλων είδαμε παίκτες να χάνουν σουτ που συνήθως βάζουν. Έτσι είναι όμως το μπάσκετ”. Όταν δε τέθηκε το ερώτημα μήπως αυτό που λείπει να είναι ένας σέντερ, ήταν ξεκάθαρος: “ Όχι, δε νομίζω ότι αυτό το κάτι παραπάνω που λείπει είναι ένας σέντερ”.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στάθηκε στα μικρά λάθη της ΑΕΚ που εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός: “ Παίξαμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στο μεγαλύτερο διάστημά του και βγάλαμε ενέργεια, καταφέρνοντας να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί. Κάναμε ωστόσο κάποια λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός και πήρε μία μικρή διαφορά, την οποία δεν μπορέσαμε να ανατρέψουμε”.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ