STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Παναθηναϊκός - Περιστέρι 104-69

Παναθηναϊκός - Περιστέρι 104-69
INTIME SPORTS

Ποδαρικό στο 2012 με κατοστάρα έκανε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος διέσυρε με 104-69 το Περιστέρι έχοντας στο ρόστερ του και τον Περπέρογλου που επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από 6 μήνες!

Ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω του τις μέτριες εμφανίσεις για το ελληνικό πρωτάθλημα, παίζοντας εκπληκτικά απέναντι στο Περιστέρι το οποίο διέλυσε με σκορ 104-69 στο πρώτο του παιχνίδι για τη νέα χρονιά.

Το πιο σημαντικό κέρδος για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πάντως δεν ήταν ούτε η καλή εμφάνιση, ούτε η κατοστάρα επί του Περιστερίου, αλλά η επιστροφή του Στράτου Περπέρογλου σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Μετά από 6 μήνες αποχής λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε μετά το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, επέστρεψε στην ενεργό δράση. Μάλιστα, ο 28χρονος φόργουορντ συνδύασε την επιστροφή του και με πολύ καλή απόδοση, καθώς πέτυχε 9 πόντους, έδωσε τρεις ασίστ κι έκανε ισάριθμα κλεψίματα σε 18 λεπτά συμμετοχής.

Άλλα 12 λεπτά αγωνίστηκε ο Κώστας Τσαρτσαρής για τον οποίο ήταν το δεύτερο παιχνίδι του μετά τον τραυματισμό του τον περασμένο Νοέμβριο με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ.

Πρώτος σκόρερ για τους "πράσινους", ήταν ο Βουγιούκας με 18 πόντους, ενώ πολύ καλός μετά από καιρό ήταν και ο Άλεξ Μάριτς. Από το αποδεκατισμένο Περιστέρι, οι Έντουαρντς και Σκοτ σκόραραν από 15 πόντους έκαστος.

Ο αγώνας:

Αποφασισμένος να αφήσει τις κακές εμφανίσεις στο παρελθόν μπήκε ο Παναθηναϊκός ο οποίος ξεκίνησε με τους Σάτο, Διαμαντίδη, Τσαρτσαρή, Λόγκαν και Μπατίστ στο παιχνίδι. Στο 3ο κιόλας λεπτό του αγώνα, οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 10-0, ενώ ο Παπαντωνίου τέσσερα λεπτά μετά το τζάμπολ πέτυχε το πρώτο καλάθι του Περιστερίου στο ματς.

Ο Διαμαντίδης με τους Βουγιούκα και Λόγκαν ήταν ορεξάτοι και ο πρώτος έγραψε το 18-4 στο 5' υποχρεώνοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη να πάρει το πρώτο του τάιμ άουτ στο παιχνίδι. Ακολούθησε ένα σερί 8-0 από τους φιλοξενούμενους που μείωσαν σε 18-12, όμως ο Παναθηναϊκός "χτύπησε" από τη φροντ λάιν του, εκμεταλλευόμενος και την απουσία του Μπόατενγκ.

Στο τελευταίο λεπτό του α' δεκαλέπτου μπήκε ο Περπέρογλου ο οποίος καταχειροκροτήθηκε τόσο όταν μπήκε στο παρκέ, όσο και όταν αστόχησε στο πρώτο του σουτ στο ματς. Το νταμπλ σκορ (26-13) του 10ου λεπτού, βρήκε τους "πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης" να έχουν κάνει ήδη 4 λάθη και να υπολείπονται στα ριμπάουντ (9-5).

Η πρόθεση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του φάνηκε και στη συνέχεια με την είσοδο των Μάριτς, Τσαρτσαρή στο παρκέ. Ο Σερβοαυστραλός σέντερ έδειξε σε καλή βραδιά σε άμυνα κι επίθεση φτάνοντας τους 6 πόντους και τρία ριμπάουντ, επιζητώντας μετά από καιρό την καλή εμφάνιση, ενώ ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ στο δεύτερο παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του έδειξε να βρίσκει τα πατήματά του.

Ο Καλάθης με λέι απ στον αιφνιδιασμό έστειλε τη διαφορά στους 16 πόντους (33-17) και με δεδομένα τα αμυντικά προβλήματα των φιλοξενούμενων, τα πράγματα δεν άλλαξαν στη συνέχεια. Ο Μάριτς έγραψε το 46-24 στο 19' ενώ ο Μάριτς έγραψε το 51-29 με το οποίο έφυγε ο Παναθηναϊκός για τα αποδυτήρια.

Συνέχισε με πατημένο το γκάζι

Στα αποδυτήρια ο Ομπράντοβιτς ζήτησε από τους παίκτες του να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και αυτό έκαναν... Ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι και στο 25' εκτόξευσε τη διαφορά στους 30 πόντους (65-35), κόντρα σε μία ομάδα που συνήθως παίζει καλή άμυνα, αλλά είχε εγκλωβιστεί στο γρήγορο τέμπο των "πράσινων".

Ο Ίαν Βουγιούκας συνέχισε να κάνει πάρτι μέσα στις ρακέτες των δύο ομάδων και μετέτρεψε μερικές πάσες σε εύκολα καλάθια, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τη διαφορά υπέρ του Παναθηναϊκού (73-40 στο 28'). Τελικά το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 75-43 και τους "πράσινους" σε μεγάλη βραδιά.

Στο δ' δεκάλεπτο, το μόνο που απέμενε ήταν να δούμε το τελικό σκορ, ενώ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνέχισε να κάνει αλλαγές και να δοκιμάζει σχήματα μετά την επιστροφή των Τσαρτσαρή, Περπέρογλου. Στο 1.06'' πριν το τέλος του αγώνα, ο Λόγκαν με εντυπωσιακό κάρφωμα έγραψε το 101-66 και ο κόσμος πανηγύρισε έξαλλα την πρώτη κατοστάρα για το 2012.

Το τελικό 104-69 έγραψε και πάλι ο Λόγκαν με 1/2 βολές, καθώς το λέι απ του Μάριτς στο τέλος ήταν άστοχο. Αν μη τι άλλο ελπιδοφόρα εμφάνιση για τον Παναθηναϊκό περίπου 10 μέρες πριν την έναρξη του TOP-16 της Ευρωλίγκας.

Τα δεκάλεπτα: 26-13, 49-26, 75-43, 104-69

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 13, Περπέρογλου 9, Μπατίστ 6, Λόγκαν 12(1), Σάτο 8, Τσαρτσαρής 5, Διαμαντίδης 10(2), Βουγιούκας 18, Καλάθης 6, Σμιθ 9, Καϊμακόγλου 2, Γιασικεβίτσιους 6.

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Παπαντωνίου 4, Καυκής, Ψαρόπουλος 4, Μαρούγκας, Γιαννόπουλος 11(1), Μανωλόπουλος 7(1), Σκοτ 15(3), Έντουαρντς 15, Πέτρουλας 2, Τσιλούλης 3(1), Μότσνικ 8, Παπαγιάννης,

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ