STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Παναθηναϊκός - Απόλλων Π. 91-60

Παναθηναϊκός - Απόλλων Π. 91-60
INTIME SPORTS

Χωρίς να δυσκολευτεί, ο Παναθηναϊκός νίκησε με σκορ 91-60 τον Απόλλωνα και επέστρεψε στις νίκες εν όψει του αγώνα με τη Μάλαγα. Εκτός οι Διαμαντίδης, Μπανκς

Την 9η νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να κάμψει την αντίσταση του Απόλλωνα Πατρών με σκορ 91-60 για την 11η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ.

Ο Παναθηναϊκός έλεγξε τα ριμπάουντ, υποχρέωσε τον Απόλλωνα σε πολλά λάθη και έφτασε πολύ εύκολα στην τελική επικράτηση, αφήνοντας πίσω του την ήττα από την Εφές που τον υποχρέωσε να κάνει ποδαρικό με το αριστερό στο 2013.

Λόγω ίωσης ο Μάρκους Μπανκς δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι, ενώ απών ήταν και πάλι ο Δημήτρης Διαμαντίδης που παρακολούθησε τον αγώνα με πολιτικά από τον πάγκο του Παναθηναϊκού και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τη Μάλαγα την Πέμπτη (10/1).

Ο Αργύρης Πεδουλάκης χρησιμοποίησε και τους 12 παίκτες που είχε στη διάθεσή του, ενώ ήταν σημαντική η διαφορά στα ριμπάουντ (44-27) και στο ranking (121-32) ανάμεσα στις δύο ομάδες. Πρώτοι σκορερ για τους νικητές οι Λάσμε και Σχορτσανίτης με 14 πόντους έκαστος.

Ο αγώνας:

Όπως αναμενόταν, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι δυναμικά και προηγήθηκε με 6-0 έχοντας το Λάσμε ορεξάτο. Βασικοί ξεκίνησαν οι Ξανθόπουλος, Μπράμος, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε. Ο Απόλλων πλησίασε σε 10-7, αλλά οι παίκτες του Παναθηναϊκού απάντησαν με σερί 8-0 με τον Πεδουλάκη να ξεκινάει από νωρίς τις αλλαγές.

Με το Σχορτσανίτη στην πεντάδα τους, οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 18-7. Παράλληλα, με τον Ούκιτς να παίζει χωρίς το άγχος της οργάνωσης καθώς την είχε αναλάβει ο Βασίλης Ξανθόπουλος και να πετυχαίνει πέντε σερί πόντους ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 28-14 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Στο ξεκίνημα του β' δεκαλέπτου, ο Απόλλων Πατρών έπαιξε ζώνη, αλλά πολύ γρήγορα ο Νίκος Βετούλας έδωσε εντολή για αλλαγή, με τον Παναθηναϊκό να ξεφεύγει στο σκορ. Παίζοντας ωραίο μπάσκετ, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πολύ γρήγορα στο +20 (39-19), με τους Λάσμε και Ούκιτς να σηκώνουν το βάρος στην επίθεση.

Ο Μπράμος με δίποντο έγραψε το 45-22, ενώ ο Σχορτσανίτης έκανε το 50-28 ισοφαρίζοντας το +22 που στη συνέχεια αυξήθηκε ακόμα περισσότερο.

Στο ρελαντί οι "πράσινοι"

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε για λίγο με τις δύο ομάδες να είναι νευρικές και να χάνουν πολλά εκατέρωθεν καλάθια. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις στο 25' με τρίποντο ο Απόλλων πήρε τους πρώτους του πόντους στο β' ημίχρονο, με τον Κλάιμπερ να μειώνει τη διαφορά κάτω από τους 30 (65-38).

Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια... Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα, έλεγχε τα ριμπάουντ και ξεκουράζοντας συνεχώς τους παίκτες του, διατηρούσε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Οι "πράσινοι", προηγήθηκαν και με 72-41 μετά από τρίποντο του Ξανθόπουλου, ενώ το δεκάλεπτο έληξε με το Σχορτσανίτη να γράφει το 76-45 στο 30'.

Οι άμυνες άνοιξαν ακόμα περισσότερο στο δ΄δεκάλεπτο και ο Παναθηναϊκός παρά τις συνεχόμενες αλλαγές στην πεντάδα του παρέμεινε ιδιαίτερα "φορτσάτος". Μία εκπληκτική ασίστ του Καπόνο στον Γκιστ στο 33' έδωσε την ευκαιρία στον δεύτερο να καρφώσει για το 84-52, με τον κόσμο να χειροκροτεί θερμά.

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν και στο +34 (86-52), αλλά ο ΜακΚόλουμ μείωσε με τέσσερις δικούς τους πόντους, ενώ οι Πατρινοί έχασαν με τραυματισμό και τον Τέρνερ σε εκείνο το σημείο. Στο 36' ο Χαραλαμπόπουλος πέρασε στη θέση του Καπόνο και χειροκροτήθηκε ιδιαίτερα.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 58-35, 76-45, 91-60

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 15, Μπράμος 4, Ματσιούλις 8(1), Καπόνο 12(2), Ούκιτς 13(1), Λάσμε 14, Τσαρτσαρής 5, Γκιστ 12(2), Ξανθόπουλος 7(1), Γιαννόπουλος 2, Χαραλαμπόπουλος, Σκορδίλης.

Απόλλων Π. (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 22(1), Αργυρόπουλος 7, Καπερώνης, Γκραντ 8, Θανόπουλος, Λιανός 2, Πέτροβιτς 1, Λυμπέρης 3(1), Κλάιμπερ 15(3), Μολφέτας 2, Τέρνερ, Κρόλο.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ