STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Η άμυνα έδωσε τη νίκη"

Ομπράντοβιτς: "Η άμυνα έδωσε τη νίκη"
INTIME SPORTS

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνεχάρη τον κόσμο για την όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησε στο Βενετόκλειο και ξεκαθάρισε πως ο Κολοσσός άξιζε το σεβασμό του Παναθηναϊκού

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε πως ο Κολοσσός άξιζε και αξίζει το σεβασμό του Παναθηναϊκού καθώς έπαιξε πολύ καλά και είναι μία σοβαρή ομάδα.

Το τελικό 81-71 με το οποίο επικράτησε ο Παναθηναϊκός του Κολοσσού, οφείλεται σύμφωνα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη άμυνα.

"Είχαμε δύο σημαντικά στοιχεία στο παιχνίδι. Είδαμε και αναλύσαμε όλα τα παιχνίδια του Κολοσσού, ο οποίος είχε μόνο μία ήττα στο πρωτάθλημα. Ο Κολοσσός άξιζε και αξίζει το σεβασμό μας", επισήμανε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και συνέχισε:

"Εμείς ετοιμαστήκαμε να δώσουμε ένα σοβαρό παιχνίδι απέναντι σε μία σοβαρή ομάδα. Ελέγξαμε τον ρυθμό του αγώνα, αν και σε κάποια σημεία αφήσαμε τον Κολοσσό να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά, να τρέξει στον αιφνιδιασμό. Πιστεύω ότι η άμυνα στο μισό γήπεδο μας έδωσε τη νίκη.

Επιθετικά μπορούμε και πρέπει να παίξουμε καλύτερα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους φιλάθλους του Κολοσσού και του Παναθηναϊκού για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν. Αυτή η ατμόσφαιρα αρμόζει στα γήπεδα του μπάσκετ".

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου, ο Κώστας Τσαρτσαρής ο οποίος επισήμανε: "Ήταν ένα από τα τρία δύσκολα ταξίδια που έχουμε να κάνουμε, αφού ακολουθούν στο Μιλάνο και στη Θεσσαλονίκη.

Δεν θα έλεγα ότι ο Κολοσσός είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, αφού διαθέτει κάθε χρόνο καλή ομάδα, με σοβαρούς ανθρώπους και υπεύθυνη διοίκηση. Είναι ένα υγιές σωματείο στο οποίο του εύχομαι καλή συνέχεια. Εμείς έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά και μας πλέον ρίχνουμε το βάρος μας στο επόμενο παιχνίδι".

Φραγκιάς: "Κέρδισε δίκαια ο Παναθηναϊκός"

Από την πλευρά του ο προπονητής του Κολοσσού, Βασίλης Φραγκιάς συνεχάρη τον Παναθηναϊκό που κέρδισε δίκαια, όπως ομολόγησε: "Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, κέρδισε δίκαια το παιχνίδι. Εμείς προσπαθήσαμε στα 40 λεπτά να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί. Όταν πλησιάζαμε στο σκορ, η άμυνα και η αξία των παικτών του Παναθηναϊκού δεν μας επέτρεπε να περάσουμε μπροστά.

Τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια, δεν μπορώ να έχω παράπονο. Ο Παναθηναϊκός έχει σαφέστατα πιο δυνατά κορμιά, μας έβγαλε έξω από τα plays μας, μας έσπρωξε και νομίζω ότι κάναμε ότι μπορούσαμε για να σταθούμε αντάξιοι απέναντι σε μία ομάδα, η οποία έχει κυριαρχήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για μας έτσι κι αλλιώς ο στόχος δεν ήταν το σημερινό παιχνίδι.

Ξεκινάμε το β’ γύρο, μ’ ένα δύσκολο πρόγραμμα και ένα επίσης δύσκολο παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο. Το σημαντικό είναι να δούμε πως θα τα καταφέρουμε, γιατί δεν είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε τόσο δυνατά παιχνίδια σε λίγες μέρες.

Το ρόστερ μας δεν είναι τόσο μεγάλο, ώστε να ξεκουράσουμε κάποια παιδιά. Να ευχηθώ στον Παναθηναϊκό ότι καλύτερο για τη συνέχεια. Είναι τιμή για το ελληνικό μπάσκετ, οι ομάδες μας να πηγαίνουν καλά».

Τέλος, ο Νίκος Λιακόπουλος υπογράμμισε: "Ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια. Εμείς κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια, σ’ ένα παιχνίδι γιορτή για μας. Θέλαμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Θέλαμε παράλληλα να διασκεδάσουμε το παιχνίδι και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος.

Πιστεύω ότι δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τώρα κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι με αντίπαλο τον Πανιώνιο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για μας. Θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να είμαστε έτοιμοι το Σάββατο".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ