STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 90-60

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 90-60
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός μετά το πρώτο δεκάλεπτο ανέβασε την απόδοση του και επιβλήθηκε άνετα του ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ με 90-60. Διαβάστε αναλυτικά.

Με το δεξί άρχισε τις υποχρεώσεις του ο Ολυμπιακός στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος Basket League ΟΠΑΠ, καθώς επικράτησε του ΠΑΟΚ με 90-60.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς μετά το πρώτο δεκάλεπτο ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στην πρόβα τζενεράλε ενόψει του ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το "Top-16" της Ευρωλίγκας.

Ο Γιώργος Πρίντεζης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, σημειώνοντας 19 πόντους, ενώ 17 σημείωσε ο Πέρο Άντιτς, με τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους να έχει 14. Ο Τζόι Ντόρσι, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού πέτυχε 2 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ σε 12 λεπτά.

Για τον ΠΑΟΚ που προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους Πειραιώτες, ο Δήμος Ντικούδης είχε 17 πόντους και από επτά είχαν οι Στίγκερς, Καλαμπόκης, Γιαννακίδης.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός θέλησε να επιβάλει τον ρυθμό του στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που κατάφερε να αιφνιδιάσει τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Με αυτόν τον τρόπο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν των "ερυθρολεύκων" με 7-10.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στη συνέχεια την απόδοση τους και με τον Πέρο Άντιτς πέρασαν μπροστά στο σκορ με 18-16, αλλά για ακόμα μία φορά οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου γύρισαν την εις βάρος τους κατάσταση και κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο με προβάδισμα τριών πόντων (20-23).

Έπειτα, όμως ο Ντούσαν Ίβκοβιτς φαίνεται ότι αφύπνισε τους παίκτες του, οι οποίοι με επιμέρους σκορ 15-2 επέβαλαν τον ρυθμό τους και προηγήθηκαν με 35-27, τρία λεπτά πριν ολοκληρωθεί το δεύτερο δεκάλεπτο, την ώρα που ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει τρόπο να πλησιάσει το καλάθι των "ερυθρολεύκων".

Ο Ολυμπιακός ύστερα θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και παρά τις προσπάθειες από τον Δήμο Ντικούδη να μειώσει και να διατηρήσει σε απόσταση αναπνοής τον ΠΑΟΚ θα καταφέρει να κλείσει το ημίχρονο με 45-36, έπειτα από καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη, ο οποίος έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Επέβαλε τον παιχνίδι του...

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, οι γηπεδούχοι θα επιβληθούν πλήρως του ΠΑΟΚ και με τους Γιώργο Πρίντεζη, Βασίλη Σπανούλη θα αυξήσουν ανοίξει ακόμα περισσότερο η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Έτσι το σκορ θα γίνει 57-42, ύστερα από δύο εύστοχες βολές του Σπανούλη.

Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να έχει τον πρώτο λόγο και με τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους θα κλείσει την τρίτη περίοδο με προβάδισμα 22 πόντων (67-45).

Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς, προκειμένου να ροκανίσει την διαφορά που τον χώριζε από τους Πειραιώτες. Έτσι, ο Μιχάλης Γιαννακίδης θα κάνει στο 33' το 67-51, αναγκάζοντας τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ.

Οι "ερυθρόλευκοι" θα συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και θα καταφέρουν να φτάσουν στην δωδέκατη νίκη τους στο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ με 90-60 και στρέφουν πλέον την προσοχή τους στην αναμέτρηση για το "Top-16" κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 45-36, 67-45, 90-60.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 6, Άντιτς 17(1), Σπανούλης 7(1), Ντόρσι 2, Πελεκάνος 2, Γκετσεβίτσιους 14(2), Γλυνιαδάκης 6, Πρίντεζης 19(1), Παπανικολάου 8(1), Μάντζαρης, Σλούκας 7(1), Κατσίβελης 2.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 2, Στίγκερς 7, Αράπης, Άλεξιτς 4, Ντικούδης 17, Καλαμπόκης 7, Ράιτ 5(1), Γιαννακίδης 7, Καλλές 6, Καλαμπάκας 5(1), Τσακαλέρης.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ