STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Όλοι όσοι αποχώρησαν πρωταθλητές από τον Παναθηναϊκό

Όλοι όσοι αποχώρησαν πρωταθλητές από τον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Τσαρτσαρής έγινε ο τελευταίος της σειράς των παικτών του Παναθηναϊκού, που πήρε ένα πρωτάθλημα, για... αντίο. Ας θυμηθούμε τι υπάρχει στη νεότερη ιστορία.

Ο Κώστας Τσαρτσαρής στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, μετά τη δεύτερη νίκη του "τριφυλλιού" επί του Ολυμπιακού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Αυτό ήταν το δέκατο και τελευταίο πρωτάθλημα για τον Έλληνα φόργουορντ, ο οποίος ολοκλήρωσε την καριέρα του με συνολικά 21 τίτλους, φορώντας την "πράσινη" φανέλα.

Ο Τσαρτσαρής, λοιπόν έγινε ο τελευταίος της σειράς παικτών των "πρασίνων" που κατακτά πρωτάθλημα για... αντίο. Ας θυμηθούμε τι τους παίκτες που έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο στη νεότερη ιστορία...

2006-07

Δημήτρης Παπανικολάου

Ο Παναθηναϊκός είχε γίνει ήδη Κυπελλούχος και πρωταθλητής Ευρώπης, όταν συνάντησε τον Ολυμπιακό, στο φινάλε της Α1. Και οι μάχες ήταν αμφίρροπες. Εκεί που όλοι σκέφτηκαν πως δεν υπάρχουν άλλα τρικ να αποκαλυφθούν, στο 23-21 ο Ομπράντοβιτς έκανε τον Δημήτρη Παπανικολάου από guest star, πρωταγωνιστή. Ο "Παπ" ανταποκρίθηκε με επτά σερί πόντους, κράτησε στο παιχνίδι την ομάδα του, σε ματς που όλοι έδωσαν το κάτι τις, για να γίνουν δυο τα triple crown των "πρασίνων" (επιβλήθηκαν 89-76). Αλλά ο Παπανικολάου δεν θα επέστρεφε την ερχόμενη χρονιά. Υπέγραψε στην ΑΕΚ και έγινε ο μόνος Ελληνας που έχει παίξει στους "αιωνίους" και την "Ενωση".

2008-09

Νίκος Χατζηβρέττας

Το έβδομο σερί πρωτάθλημα των «πρασίνων» συνοδεύτηκε με το δεύτερο triple crown και το -τυπικό- "αντίο" του Φραγκίσκου Αλβέρτη, στην ενεργό δράση. Ολα αυτά όμως, συνέβησαν γιατί... έτσι ήθελε ο Νίκος Χατζηβρέττας. Στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς και στην εκκίνηση της τελευταίας περιόδου, σηκώθηκε από τα 6.25 ευστόχησε, κέρδισε φάουλ και με τη βολή διαμόρφωσε το 67-62. Ακολούθως, ο Τεόντοσιτς εκνευρισμένος από φάουλ που του έκαναν (παρεμπιπτόντως, είχε δοθεί), κλώτσησε την μπάλα στον πάγκο του ΠΑΟ, "έφαγε" τεχνική ποινή και οι γηπεδούχοι δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα έως το τέλος (94-81). Την επόμενη χρονιά ο Χατζηβρέττας ήταν παίκτης του Αρη.

2009-2010

Βασίλης Σπανούλης

Την πρώτη φορά που διεκόπη τελικός «αιωνίων» (γιατί δεν υπάρχει... παρθενογέννηση όταν κάτι αφορά τους οπαδούς αυτών των δύο), κατ' αρχάς το ματς ξεκίνησε 7/6 και έληξε ξημερώματα 8ης Ιουνίου. Το 69-76 που ήταν στον πίνακα, στα 63'' πριν τη λήξη κατοχυρώθηκε ως αποτέλεσμα και η διαφορά έγινε στη δεύτερη περίοδο, όταν οι "πράσινοι" έτρεξαν επί μέρους 23-5, με βροχή τρίποντων. Σε αυτή τη βροχή, είχε συμμετοχή ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος έκανε ένα βήμα κάθε φορά που γινόταν απειλητικός ο Ολυμπιακός (μεταξύ μας, ο Μπατίστ ανέλαβε το τετέλεσθαι), για να τελειώσει με 17π. Περιττό να σας πούμε πού βρήκε τον Kill Bill η αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδος, έτσι;

2010-2011

Αντώνης Φώτσης

Πριν αποχωρήσει για δεύτερη φορά από τον Παναθηναϊκό ο Αντώνης Φώτσης, φρόντισε να αφήσει... ανεξίτηλο το σημάδι του, υπογράφοντας το 94-101 (παρ., κ.α. 83-83) και το 32ο πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού (ή αν προτιμάτε, το ένατο διαδοχικό και το 13ο σε 14 χρόνια). Οχι μόνο έφτασε τους 22 πόντους, αλλά καθ' οδόν δεν έχασε σουτ: είχε 2/2 βολές, 1/1 δίποντο και 6/6 τρίποντα, με τα δυο να είναι σερί και να διαμορφώνουν το 68-68. Με τον ίδιο τρόπο «έφτιαξε» το 79-75 (38'), το 86-83 στην εκκίνηση της παράτασης, μαζί με το 97-88, στο1' για τη λήξη. Την 1η Ιουλίου ο Φώτης υπέγραψε στην Αρμάνι.

2012-2013

Κώστας Τσαρτσαρής

Μαζί με τον Διαμαντίδη, ηγήθηκαν του σχήματος από την αρχή της σεζόν. Ηταν εκ των ων ουκ άνευ. Και η πραγματικότητα αναφέρει πως ανέστειλε για ένα χρόνο το "αντίο" στην ενεργό δράση, γιατί τον είχε ανάγκη ο Παναθηναϊκός. Μοιραία κάποια στιγμή (προς τα τέλη της σεζόν)... έριξε τόνους. Αλλά ουδείς θα το θυμάται αυτό, μετά τα όσα πρόσφερε στον τελικό της Τετάρτης. Με τους Γκιστ και Λάσμε να είναι φορτωμένοι με φάουλ, ο Τσαρτσαρής κυριολεκτικά θυμήθηκε τα νιάτα του (πριν τα ανακαλέσει και ο "Μήτσος"), για να δώσει 11 πόντους στο πρώτο μισό, ενώ είχε και 4 ασίστ (τελείωσε με 14 και 6, αντίστοιχα). Ηταν το ιδανικό φινάλε. Εν προκειμένω όχι μόνο της παρουσίας του στους "πράσινους", αλλά στην ενεργό δράση.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ