STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μπαρτζώκας: "Προβληματίζει η εικόνα του Πέρκινς"

PRELDZIC
PRELDZIC INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχτηκε ότι τον προβληματίζει η εικόνα του Πέρκινς, τόνισε πως το μυαλό των παικτών του ήταν στη Χίμκι κι αναφέρθηκε στην επάνοδο του Πρίντεζη

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα του Ολυμπιακού με το Ρέθυμνο και βρήκε νικητή τον πρώτο με σκορ 88-73, ο Γιώργος Μπαρτζώκας υποστήριξε ότι σαφέστατα και τον προβληματίζει η εικόνα που παρουσιάζει ο Πέρκινς.

Στις δηλώσεις του, ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στην κακή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού με αντίπαλο το Ρέθυμνο και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι βρίσκει ρυθμό ο Πρίντεζης.

"Συγχαρητήρια με κάθε ειλικρίνεια. Έχουν τεράστια ικανότητα στο ένας εναντίον ενός . Παίζουν με δύο φόργουορντ και χωρίς σέντερ, ενώ πηγαίνουν στο ριμπάουντ με πρόσωπο. Από εκεί και πέρα, κατάσταση έχεις ως εξής. Έχουν μείνει τέσσερα ματς ως το τέλος της κανονικής περιόδου", σχολίασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και συνέχισε για το ματς με το Ρέθυμνο:

"Αμυντικά ήμασταν κακοί απόψε, επιθετικά ήμασταν καλοί. Από το -9 βρεθήκαμε στο +15. Το πρώτο διάστημα δεν ήταν καλό, αλλά στο δεύτερο η ομάδα έκανε αυτό που πρέπει. Εμείς δεν θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε πολύ τον Κάιλ, θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε τον Γκιόργκι και τον Τζος, αλλά επειδή το ματς δυσκόλεψε, αναγκαστήκαμε να παίξουμε με αλλαγές στα σκριν.

Θέλαμε να αγωνιστούμε όπως με την Κίμκι, αλλά αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε στο τέλος. Θετικό είναι ότι βρίσκει ρυθμό ο Πρίντεζης όπως και αναπνοές. Μπράβο του για το ματς με τη Φενέρ, αφού ήταν χωρίς ανάσες και το παιδί έκανε το κάτι παραπάνω. Σήμερα αναγκαστικά έπαιξε τόσο λόγω ενοχλήσεων του Άνιτς στη μέση. Το Ρέθυμνο μας έδωσε τη δυνατότητα να παίξουμε καλά. Συγχαρητήρια στους παίκτες, γιατί κέρδισαν έναν ικανότατο αντίπαλο. Αλλά και λόγω των πολλών προβλημάτων τραυματισμών".

Επίσης, ανέφερε ότι "στο μυαλό μας είναι το ματς με την Κίμκι. Νομίζω θα είμαστε πολύ καλοί και δεν θα ξεκινήσουμε όπως με τη Μακάμπι και τη Φενέρμπαχτσε. Αλλά φαίνεται πως είναι στο πεπρωμένο μας να δεχόμαστε τρελά καλάθια όπως έγινε σήμερα, καθώς το ίδιο έγινε και με την Μακάμπι και τη Φενέρ. Καλή συνέχεια στο Ρέθυμνο. Θέλουμε μια μεγάλη νίκη όσον αφορά την κρισιμότητα και τη βαρύτητα της. Αυτή είναι την Πέμπτη με την Κίμκι.

Ακόμη και με ήττα, όμως, που δεν θέλω καν να το σκέφτομαι μπορούμε να περάσουμε. Ομάδες όπως ο Ολυμπιακός θέλουν νίκες και τίτλους. Το ΤOP-16 το φετινό είναι προϊόν ανάλυσης για τα επόμενα χρόνια. Ομάδες όπως η Ρεάλ, ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα προσέθεσαν παίκτες που δεν έχουν δικαίωμα να παίξουν. Γιατί χρειάζεται μεγαλύτερο ρόστερ.

Δεν θέλω να επικαλεστώ την κούραση. Είναι ζήτημα αυτοπεποίθησης. Είχαμε χαμηλό ποσοστό στο τρίποντο που εκτός από την σωματική κόπωση έφερε και πνευματική, αλλά όταν βρήκαμε τα δύσκολα, αναγκαστήκαμε να παίξουμε με κοντό σχήμα και αλλαγές στα σκριν.

Παίζουν τελείως διαφορετικό μπάσκετ, η Κίμκι παίζει με δύο πεντάρια και πασάρουν καλά. Βοήθησε πολύ το ανταγωνιστικό παιχνίδι, χρειάστηκε πολύ ταχύτητα από τους παίκτες μας. Δεν θέλω να πω ότι χρησιμοποιούμε τους αντιπάλους σαν προπόνηση, σε καμία περίπτωση δεν είναι υποτίμηση του Ρεθύμνου. Μπορώ να πω ειλικρινά απόλαυσα κάποιες φάσεις που έβγαλαν".

Σε ερώτηση για τον Ντορόν Πέρκινς σχολίασε: "Φυσικά και με προβληματίζει η εικόνα του Πέρκινς. Έχει συνηθίσει να παίζει διαφορετικά. Φαίνεται πως η ομάδα δεν έχει ρυθμό με τον Πέρκινς μέσα. Ακόμη και όταν δεν κάνει λάθη, ο Ολυμπιακός χάνει τον ρυθμό του. Δεν πρέπει να επικεντρωθούμε σε έναν παίκτη, υπάρχουν και άλλοι παίκτες που δεν παίζουν καλά, αυτό που μετράει είναι να κερδίζει η ομάδα. Δεν υπάρχουν περιθώρια να επικεντρωθείς σε ένα παιδί. Το ομαδικό θέμα μας καίει. Οι συνεργάτες μου κάνουν πολύ καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι".

Από την πλευρά του, ο Κώστας Παπανικολάου υποστήριξε: "Στο ένας εναντίον ενός και στα τρίποντα, δεν τους περιορίσαμε στην άμυνα, τους δώσαμε αυτοπεποίθηση, έχουν παίκτες που εκτελούν και για τρεις. Στο 32' χάναμε εννιά πόντους και η ομάδα έκανε μεγάλο σερί και έφτασε στη νίκη. Αυτό είναι θετικό. Όπως είπε και ο κόουτς είναι καλό για εμάς ενόψει Κίμκι.

Φτάσαμε στο τελευταίο δίμηνο. Από την Πέμπτη και μετά κρίνονται τα πάντα. Οι στόχοι μας είναι να περάσουμε στους οκτώ και φυσικά το πρωτάθλημα. Χρειάζεται παραπάνω συγκέντρωση σε κάθε προπόνηση από εδώ και πέρα. Πρέπει να δίνουμε το 110%. Η άμυνα μας έφτασε εκεί που μας έφτασε πέρσι, αν και δεν πρέπει να μιλάμε για τα περσινά, αλλά μόνο για τα φετινά. Να δώσουμε βαρύτητα στην άμυνα και να συνεχίσουμε την καλή δουλειά".

Γιαπλές: "Είμαι ικανοποιημένος"

Ο προπονητής του Ρεθύμνου, Θανάσης Γιαπλές είπε: " Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και καλή συνέχεια. Θα είναι ευχάριστο να έχουμε δύο ομάδες στο F4 και μάλιστα με Έλληνες προπονητές. Οι παίκτες σου δίνουν με την ενέργεια τους το πώς θα έρθεις να παίξεις ένα παιχνίδι. Αν δείτε τα παιδιά πως προετοιμάζονται, ίσως ομάδες όπως το Ρέθυμνο να παίξουν παθητικά. Παίξαμε έτσι, (με τρίποντο), κόντρα στον Ολυμπιακό δεν πας κοντά στο καλάθι. Είναι ξεκάθαρο πως σε τέτοιο επίπεδο, δύσκολα αντέχεις τέσσερα δεκάλεπτα. Αντέξαμε "3,5" και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος σίγουρα το κάτι παραπάνω".

Από την πλευρά των παικτών ο Μπρέντ Πέτγουει δήλωσε: " Μας είχε προετοιμάσει καλά ο κόουτς για το παιχνίδι, ήρθαμε εδώ για να νικήσουμε και όχι απλά για να παίξουμε. Ο κόουτς μας είχε ετοιμάσει εξαιρετικά για το ματς, αλλά φεύγουμε απογοητευμένοι. Δεν πειράζει, συνεχίζουμε και τώρα κοιτάμε το ματς του Σαββάτου με τον Ίκαρο Καλλιθέας".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ