STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μέξας: "Η νίκη ανήκει στους παίκτες"

Μέξας: "Η νίκη ανήκει στους παίκτες"
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Μέξας πανηγύρισε τη νίκη στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Απόλλωνα Πατρών, στρέφοντας τα φώτα όμως στους παίκτες. Σχολίασε τις απουσίες της ομάδας του ο Γιάννης Τζήμας.

Μετά από τρεις σερί ήττες, ο Απόλλων Πατρών γεύτηκε τη χαρά της νίκης απέναντι στην Καβάλα (91-72) . Με τον Κώστα Μέξα να κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο των "μελανόλευκων", το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα της χρονιάς μπορεί να αποδειχθεί "χρυσό" στην πορεία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ αφού -πέραν των δύο βαθμών που κατακτήθηκαν- συνδυάστηκε με το +19, που θα αποκτήσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία των δύο ομάδων.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής των Πατρινών επεσήμανε πως " θεωρώ ότι ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, αφού έχουμε τους ίδιους στόχους. Νομίζω τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό, σίγουρα μεγαλύτερο από ό,τι περιμέναμε όλοι σε αυτά που τους ζητήθηκαν", για να προσθέσει:

" Αυτή η νίκη ανήκει πρώτα από όλα στους παίκτες και θεωρώ ότι μεγάλο κομμάτι στη συγκέντρωση τους έχει η δουλειά που έκαναν με τον κόουτς Παπαχατζή. Παρέλαβα έτοιμη ομάδα προπονημένη, σιγά - σιγά θα περάσω και δικά μου στοιχεία. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί με συγκέντρωση ακόμη ήμαστε στην 4η αγωνιστική".

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Βεργίνης πρόσθεσε: " Αυτή τη νίκη θέλουμε να την αφιερώσουμε στο συμπαίκτη μας, Βασίλη Νιφόρα, που είχε ένα σοβαρό τραυματισμό και εγχειρίστηκε. Ήταν μία πολύ καλή νίκη για μας, συμφωνώ με τον κόουτς για τη δουλειά που κάναμε τον κ. Παπαχατζή, συν κάποια πράγματα που πρόσθεσε ο νέος κόουτς, φτάσαμε στη νίκη. Κυρίως την αφίπνιση που είχαμε εμείς σαν παίκτες".

Τζήμας: "Μας έλειπαν τρεις πλεϊμέικερ"

Μέξας: "Η νίκη ανήκει στους παίκτες"
INTIME SPORTS

Mία μεγάλη και ιστορική ομάδα ο Απόλλων κέρδισε δίκαια, άσχετα εάν η διαφορά δε θα έπρεπε να είναι τόσο μεγάλη, είναι το τελευταίο που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή. Μία δύσκολη στιγμή για την ομάδα μας", για να εξηγήσει:

" Χωρίς να αποτελεί δικαιολογία αυτό που θα πω εντούτοις δείχνει την πραγματικότητα ανάγλυφα. Ένα μήνα πριν στο ίδιο γήπεδο, οι ίδιοι αντίπαλοι, εμείς χωρίς ξένους και συν τον Δεμερτζή, τον Βελισσαρίου και τον Σίνη που δεν έπαιξαν σήμερα και τον Ταπούτο που επίσης δεν έπαιξε σήμερα, κερδίσαμε γιατί απλά είχαμε ομοιογένεια, διάθεση, όμως ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε. Μας έλειπαν τρία πλευμέικερ, μας ήρθε ένα καινούργιο ο Ρόμπινσον, που είναι ένα πάρα πολύ καλός παίκτης, αλλά θέλει χρόνο. Η Πάτρα εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία μας και τις ελλείψεις μας, πήρε μεγάλα σούτ, εμείς χάσαμε λει άπ, τρίποντα, μία φορά δε μπορέσαμε να περάσουμε μπροστά για να αλλάξουμε τη ψυχολογία μας".

Τέλος ο Γιάννης Σταμπουλής είπε: " Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Πάτρα, είχε αυτοπεποίθηση και όρεξη, που εμείς δεν είχαμε σήμερα. Ξέραμε ότι έπρεπε να κερδίσουμε αυτό το ματς, αφού έχουμε ίδιο στόχο, όμως μας επηρέασαν οι τραυματισμοί μέσα στο παιχνίδι του Ταπούτου και του Καλαϊτζίδη και γενικότερα ήταν μία κακή εμφάνιση και ευελπιστούμε ότι πρέπει να δουλέψουμε και να πάρουμε αποτελέσματα από εδώ και πέρα".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ