STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μαρούσι - ΚΑΟΔ 74-75

Μαρούσι - ΚΑΟΔ 74-75
INTIME SPORTS

Σπουδαία νίκη πήρε ο ΚΑΟΔ ο οποίος πήρε το διπλό μέσα στο Μαρούσι με σκορ 75-74, βυθίζοντας την ομάδα του Νίκου Λινάρδου ακόμα χαμηλότερα στη βαθμολογία (video)

Το Μαρούσι πάλεψε σκληρά, αλλά δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης ούτε κόντρα στον ΚΑΟΔ από τον οποίο ηττήθηκε με σκορ 75-74 για την 12η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ.

Αυτός ήταν ο πρώτος από τους δύο τελικούς για την ομάδα του Νίκου Λινάρδου η οποία θα παίξει πλέον στο επόμενο ματς με αντίπαλο τον Ίκαρο την ύπαρξη της στην κατηγορία.

Από την άλλη, ο ΚΑΟΔ πέτυχε μία σπουδαία σε σημασία νίκη κι έδωσε έτσι αξία στη νίκη που έκανε την περασμένη αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΟΚ, φτάνοντας αισίως τα τέσσερα ροζ φύλλα αγώνα. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη νίκη μακριά από την έδρα τους για τους Δραμινούς οι οποίοι κάνουν μία αξιόλογη πορεία.

Συγκινητικό για μία ακόμα φορά το δίδυμο των Γκαγκαλούδη και Κόμματου που πέτυχαν αντίστοιχα 29 και 23 πόντους, όμως το Μαρούσι δεν είχε και πάλι τους ξένους στο ρόστερ του, λόγω του γνωστού προβλήματος με τον Χόμαν και την εμπλοκή της FIBA. Στην αντίπερα όχθη, ο ΚΑΟΔ πήρε κρίσιμα καλάθια από τον Χαντ, ενώ ο Μονρό ήταν εκείνος που αφύπνισε την ομάδα του στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου.

Ο αγώνας:

Φορτσάτος μπήκε στο παρκέ ο Μονρό ο οποίος με πέντε δικούς τους πόντους, έδωσε το προβάδισμα στον ΚΑΟΔ (2-5, 5-9). Οι Δραμινοί ξεκίνησαν με πολύ καλά ποσοστά στα σουτ που επιχείρησαν και βρέθηκαν στο +6 (7-13) στο 5ο λεπτό του αγώνα. Ένα σερί 7-0 από τους γηπεδούχους έδωσε το προβάδισμα στο Μαρούσι (14-13) που από εκείνο το σημείο κι έπειτα έπαιξε καλύτερα.

Οι παίκτες του Λινάρδου βελτίωσαν τα ποσοστά τους, πήγαν σε καλύτερες επιλογές στην επίθεση και διατήρησαν το προβάδισμα στο σκορ μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (22-21), με όπλο τον Κόμματο αλλά και το 55% στα δίποντα.

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για το Μαρούσι το οποίο έδειξε ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο και σε συνδυασμό με την τεράστια θέληση για τη νίκη, κατάφερε να τρέξει ένα επιμέρους 11-2 στο ξεκίνημα της β' περιόδου και να ξεφύγει με διαφορά 10 πόντων (33-23).

Οι "κιτρινόμαυροι" απλά εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη του ΚΑΟΔ που τελείωσε το ημίχρονο με 15 (!) λάθος πάσες και έτσι διατήρησαν την υπέρ τους διαφορά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (40-31). Πάντως, η μέγιστη τιμή της διαφοράς άγγιξε και τους 12 πόντους (39-27) παρά το γεγονός ότι το Μαρούσι ήταν άστοχο στα σουτ έξω από τα 6.75μ. έχοντας μόλις 2/8.

Αντεπίθεση με Μονρό για ΚΑΟΔ

Το β' ημίχρονο ξεκίνησε με καθυστέρηση 15 λεπτών, καθώς ζητήθηκε να αδειάσει το κλειστό του Αγίου Θωμά λόγω του ότι η ΚΑΕ δεν πρόλαβε να σφραγίσει τα εισιτήρια την Πέμπτη. Πάντως, ο κόσμος αρνήθηκε να αδειάσει το γήπεδο και το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά με τον ΚΑΟΔ να δείχνει ιδιαίτερα ορεξάτος και με τον Μονρό να σκοράρει συνεχώς από τα 6.75μ. (είχε 3/3) κατάφερε να μειώσει.

Οι Δραμινοί πλησίασαν στο καλάθι (49-47), όμως το Μαρούσι αντέδρασε και βρέθηκε ξανά στο +6 (55-49). Πάντως, η ευστοχία των φιλοξενούμενων ήταν παροιμιώδης στην γ' περίοδο και με τα εύστοχα σουτ των Κακαρούδη και Χαντ ο ΚΑΟΔ ισοφάρισε σε 55-55 στο 28'. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με βραχεία κεφαλή του Αμαρουσίου (60-59) και τον ΚΑΟΔ να σουτάρει με 56% στα τρίποντα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το ματς έγινε ντέρμπι στη συνέχεια με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και τα λάθη πλέον να γίνονται με μεγαλύτερη ευκολία. Με τον Γκαγκαλούδη, το Μαρούσι κατάφερε να ξεφύγει με 5 πόντους διαφορά στο 35' κάνοντας το 68-63 και υποχρέωσε τον Καλαφατάκη να πάρει άμεσα τάιμ άουτ.

Ωστόσο, κάπου εκεί τα πράγματα άλλαξαν υπέρ των Δραμινών... Με τους Χαντ και Μονρό ο ΚΑΟΔ ισοφάρισε σε 73-73, ακολούθησαν 1/2 βολές από τον Γκαγκαλούδη και ο Χαραλαμπίδης με δίποντο στα 15'' πριν το τέλος έγραψε το τελικό 74-75. Στην τελευταία επίθεση το Μαρούσι είχε δύο φορές την ευκαιρία να σκοράρει αλλά οι Γκαγκαλούδης, Κόμματος αστόχησαν.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 40-31, 60-59, 74-75

Μαρούσι (Λινάρδος): Σακελλαρίου 11(1), Δεμερτζής 2, Ακεψιμαϊδης, Έλεγκαρ 7, Χαριτόπουλος 2, Γκαγκαλούδης 29(2), Τσόντζος, Κόμματος 23(2), Αγραβάνης.

ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Χαντ 12(3), Καρύδας, Αθηναίου 3(1), Μισέλ 6, Κιτσούλης 2, Τσέρανιτς 4, Ζάρας 2, Μπάβτσιτς 6, Κακαρούδης 11(1), , Μονρό 20(4).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ