STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μαρκόπουλος: "Το πρόβλημα ήταν η άμυνα"

Μαρκόπουλος: "Το πρόβλημα ήταν η άμυνα"
INTIME SPORTS

Ο Σούλης Μαρκόπουλος ανέλυσε στη συνέντευξη Τύπου γιατί ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε δυσκολίες κόντρα στο Μαρούσι

Ο ΠΑΟΚ ίδρωσε μέχρι να κάμψει την σθεναρή αντίσταση του Αμαρουσίου με 86-82 και ο Σούλης Μαρκόπουλος κλήθηκε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα, να αναλύσει για ποιο λόγο συνέβη αυτό.

Στην κακή άμυνα και τα χαμένα ριμπάουντ απέδωσε τη δύσκολη νίκη του ΠΑΟΚ ο Έλληνας προπονητής ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στο μαρκάρισμα του Νέστορα Κόμματου.

Αρχικά τόνισε: "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Μαρούσι. Για μία ακόμη φορά έπαιξε δυνατά, για ακόμη φορά έχασε παιχνίδι στον πόντο. Είναι μία ομάδα που της άξιζε καλύτερη τύχη στο βαθμολογικό πίνακα. Γιαμ μας ήταν ένα περίεργο παιχνίδια, γιατί παίξαμε 40 λεπτά εναντίον ζώνης.

Δεν βρήκαμε λύσεις, κυρίως στις αμυντικές επιλογές μας, ειδικά απέναντι στον Κόμματο και όταν κυνηγάς συνέχεια ένα παίκτη τότε θα δεχθείς και από άλλους παίκτες καλάθια που υπό άλλες συνθήκες δεν θα σκόραραν. Στα αμυντικα ριμπάουντ είχαμε πρόβλημα. Στο α΄ημίχρονο χάσαμε τέσσερα και αν αυτό δεν συνέβαινε θα μπορούσαμε να τελειώσουμε πιο εύκολα το ματς.

Υπάρχει πρόβλημα στη χημεία της ομάδας. Οι πολλοί τραυματισμοί δεν έχουν δώσει δικαίωμα στην ομάδα να "βρεθεί". Για να επανέλθω στο ματς, εναντίον ζώνης πρέπει να έχεις καλούς σουτέρ, "καθαρό" μυαλό έξω από τη γραμμή τριών πόντων".

Στη συνέχει προχώρησε σε τεχνική ανάλυση: "Έπρεπε να βγάζουμε ένα παίκτη στους κενούς χώρους, αφού εύκολο σουτ είχαμε μόνο από τον Γιαννακίδη. Δεν παίξαμε δυνατή άμυνα για να πάμε σε φαστ μπρέικ, να "ανοίξει" το σκορ και να βγει ο Κόμματος από το παιχνίδι. Είναι δύσκολος παίκτης ο Κόμματος, γιατί έχει χαρακτηριστικά ψηλού, αλλά παίζει και έξω. Το πρόβλημα μάς ήταν στην άμυνα όχι στην επίθεση".

"Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο σουτ"

Ο Μίλουτιν Άλεξιτς έπλεξε το εγκώμιο του Νέστορα Κόμματου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: "Συγχαρητήρια στο Μαρούσι για το εξαιρετικό ματς. Εμείς δεν κάναμε καλό ματς. Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά για να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που παλεύει κάθε ματς και δεν έχει να χάσει τίποτα. Για αυτό τη συγχαίρω ξανά για την μαχητικότητά της. Είχαμε προετοιμαστεί και για τον Κόμματο. Δεν έχω δει στην ζωή μου ξανά τέτοιο σουτ, αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να γίνουμε ομάδα".

Ρωτήθηκε επίσης αν ο ΠΑΟΚ υποτίμησε το Μαρούσι και απάντησε: "Δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο. Προετοιμαστήκαμε πολύ σοβαρά για το ματς, γιατί θέλαμε τη νίκη. Ξέραμε ότι το Μαρούσι τα παλεύει όλα τα ματς μέχρι το τέλος. Έχουμε νέους παίκτες και θέλουμε χρόνο να δέσουμε σαν ομάδα". Και πρόσθεσε: "Δέχομαι ότι η άμυνα είναι θέληση από τον κάθε παίκτη, αλλά επιμένω ότι για να γίνουμε ομάδα πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Θέλουμε χρόνο".

Όταν του ζητήθηκε, τέλος, να πει μερικά επιπλέον πράγματα για τον Κόμματο σημείωσε: "Το εκπληκτικό με τον Κόμματο είναι η ηλικία του. Δεν είναι 25 χρονών, δείχνει λίγο αργός, αλλά βρίσκει πάντα τρόπο να σουτάρει και να είναι αποτελεσματικός".

"Να φύγουν από το πρωτάθλημα οι αιώνιοι"

Ο προπονητής του Αμαρουσίου, Νίκος Λινάρδος μίλησε για χρεοκοπημένο μπάσκετ και πρότεινε να μείνουν 12 ισάξιες ομάδες στο πρωτάθλημα.

Χείμαρρος ήταν ο Νίκος Λινάρδος στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ΠΑΟΚ-Μαρούσι. Μίλησε για την υπερπροσπάθεια της ομάδας του και περιέγραψε με σκληρούς χαρακτηρισμούς την κατάσταση που υπάρχει στο ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ.

Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: "Ο μαθητής έχασε από το δάσκαλο πάλι... 2-0. Οι εμφανίσεις που κάνουμε έχουν αλλάξει τις ισορροπίες για το είναι προπόνηση στο μπασκετ. κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι με τον Έλεγκαρντ και τον Χαριτόπουλο εκτός και απόντος του Γκαγκαλούδη, απέναντι σε μία ομάδα καλή, με μεγάλη ιστορία και πολυ καλό προπονητή, με "3 on 3" μέχρι την πέμπτη στις προπονήσεις θα παίζαμε έτσι.

Τα παιδιά και οι συνεργάτες μου αξίζουν τα μεγάλυτερα συγχαρητήρια. Ό,τι και αν πω δεν γράφεται στο χαρτί. Ξέρουμε ότι έχουμε χάσει, δεν παίζουμε με άγχος. Εγώ μένω από το κουράγιο που μου δίνουν συνεργάτες και παίκτες. Ήταν λίγο παρά φύσει να παίζουμε ζώνη 40΄ λεπτά. Είχαμε βέβαια και ένα εκπληκτικό Νέστορα. Πήραμε κουράγιο να παίξουμε με τον Πανιώνιο".

Για την κατάσταση στην ομάδα του: "Από την αγάπη μας για το μπάσκετ παίζουμε. Προσπαθούμε να πιστώσουμε ό,τι μπορούμε για του χρόνου, ό,τι καλύτερο. Μπορεί το Μαρούσι φέτος να πτώχευσε, του χρόνου όμως μπορεί να είναι άλλες ομάδες. Χάρηκα και για το περιβάλλον, πολύς κόσμος ήρθε που πρέπει να αγκαλιάσει την προσπαθεια. Το αξίζουν άνθρωποι σαν τον Μαρκόπουλο να καθοδηγούν αυτές τις μεγάλες ομάδες".

Για τον Κόμματο: "Ο Κόμματος αν ξεκινήσει καλά, τελειώνει καλά. Είναι ο μόνος που προπονείται πρωί-απόγευμα. Μπορεί να είναι αργός, αλλά το πιάσιμο της μπάλας και το σουτ του είναι μοναδικό. Δεν έχω ψηλούς, τον έβαλα μέχρι και 5άρι να παίξει. Ο Νέστορας μπορεί να μην έχει την ταχύτητα που απαιτεί το σύγχρονο μπάσκετ, όμως έχει μυαλό. Μπορεί οι παίκτες του ΠΑΟΚ να διαμαρτυρήθηκαν, αλλά όλοι οι μεγάλοι παίκτες προσπαθούν και παίρνουν κάποια φάουλ, Πιστεύω ότι ένα-δύο χρόνια ακόμη, μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο".

Για το που βρίσκεται το ελληνικό μπάσκετ: "Το μπάσκετ είναι στα πρόθυρα διάλυσης γιατί τα προηγούμενα χρόνια οι ομάδες ήταν φούσκες. Υπόσχονταν συμβόλαια, οι παίκτες δεν τα έπαιρναν και όλα συσσωρευονταν στο βωμό της επιτυχίας. Το ξέρει και ο Σούλης όταν με το Μαρούσι έφθασε στην τρίτη θέση παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ. Ρωτήστε τον αν πληρωνόμασταν. Το κάναμε με μόνο στόχο τα παιδιά να βρούνε καλύτερο συμβόλαιο τη νέα χρόνια. Οι ομάδες πρέπει να επενδύσουν σε πιο φθηνούς παίκτες από την Ανατολική Ευρώπη και σε Έλληνες. Καλύτερα να έχουμε ένα πρωτάθλημα με 12 ισάξιες ομάδες. Να φύγουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, δεν έχει νόημα. Έτσι ήταν και η κοινωνία. Πριν λίγα χρονια πόσων ειδών δάνεια υπήρχαν; και τώρα είμαστε υποχείρια μεγαλών κρατών. Την ευθύνη την έχουν και οι ομάδες και η Λίγκα".

"Ημασταν μια γροθιά"

Τους παίκτες του Αμαρουσίου εκπροσώπησε ο Βαγγέλης Σακελλαριου, ο οποίος δήλωσε: "Μπήκαμε για να παλέψουμε. Το δείξαμε από το πρώτο λεπτό. Όλοι μαζί, παίκτες και τεχνική ηγεσία, ήμασταν μία γροθιά και είχαμε σε μεγάλη μέρα τον Κόμματαο. Αιφνιδιάσαμε τον ΠΑΟΚ, παίξαμε καλή άμυνα και το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Κάθε ματς το παλεύουμε από την αρχή της σεζόν. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ