STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μαρκόπουλος: "Πιο δεμένοι με το πέρασμα του χρόνου"

Μαρκόπουλος: "Πιο δεμένοι με το πέρασμα του χρόνου"
INTIME SPORTS

Ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε για τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ, για τις αλλαγές στο ρόστερ, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την προσπάθεια που έκαναν.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του νικηφόρου αγώνα του ΠΑΟΚ με την Καβάλα (66-60), ο Σούλης Μαρκόπουλος στάθηκε αρχικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του.

Αρχικά, δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος: "Έχουμε παίκτες οι οποίοι δε συμμετέχουν στις προπονήσεις λόγω τραυματισμών. Ο Γκίντενς έχει πρόβλημα, τον βάλαμε να δούμε μήπως είναι καλύτερος, αλλά δεν μπόρεσε.

Ο Καλαμπάκας είχε πρόβλημα, ο Τσακαλέας έχει βγει έξω με τη μέση του. Ήρθαν νέοι παίκτες και δεν μπορούμε να δουλέψουμε όπως θέλανε. Να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες, κάνανε στην πράξη αυτά που συζητήσαμε. Δείξαμε κάποιες αδυναμίες στα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά σίγουρα δεχθήκαμε κάποια καλάθια με ελεύθερα σουτ.

Η Καβάλα είχε μεγάλη ευστοχία, ενώ εμείς δεν είχαμε και πολλές λύσεις. Βρήκαμε λύσεις επιθετικά ακόμη και στη ζώνη και φτάσαμε στη νίκη. Ελπίζω στη συνέχεια να ελαττωθούν οι δυσκολίες και να μπορέσουμε να δεθούμε περισσότερο".

Για το πόσο χρόνο θα χρειαστούν οι νέοι παίκτες και που στοχεύει ο ΠΑΟΚ: "Οι ομάδες που βρίσκονται από την τρίτη θέση και κάτω είναι ισάξιες. Όλα τα παιχνίδια, είναι ρευστά. Δεν μπορείς να στοχεύσεις. Θα φανεί στη συνέχεια πόσο χρόνο θα χρειαστούν οι νέοι. Δε γνωρίζουμε το παιχνίδι κανενός από τους νέους".

Για τις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ: "Οι αλλαγές έγιναν λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν. Το να μείνει κάποιος παίκτης που είναι απλήρωτος, είναι χειρότερο από το να έρθει κάποιος που μπορεί να πληρωθεί".

Σε ερώτηση για τον Δήμο Ντικούδη υπογράμμισε: "Τι να πω για τον Δήμο. Ο παίκτης έχει παίξει σε πολύ μεγάλες ομάδες, έχει αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας. Είναι καλός παίκτης και στην ηλικία που είναι, την προσπάθεια που κάνει είναι αξιέπαινο από πολλές απόψεις".

"Λογικό να έχουμε σκαμπανεβάσματα"

Ο Ούρος Ντούβνιακ αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και εξήγησε γιατί υπήρχαν διακυμάνσεις στο σκορ. Αρχικά, δήλωσε ο Ντούβνιακ: "Ήταν δύσκολο παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ γιατί έχουν έρθει καινούριοι παίκτες. Είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα, αλλά είναι λογικό. Θέλω να συγχαρώ τους συμπαίκτες μου γιατί πετύχαμε σημαντική νίκη".

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα συναισθήματα που ένιωσε: "Αισθανόμουν πολύ καλά. Έγινε αυτό που ήθελα, να πάρω χρόνο συμμετοχής και να βοηθήσω την ομάδα. Προσαρμόζομαι εύκολα σε όποια ομάδα κι αν πάω, με βοηθάνε οι συμπαίκτες μου εδώ στον ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και στη συνέχεια".

Πρίφτης: "Οι λεπτομέρειες έκριναν το ματς"

Ποια ήταν η εξήγηση του προπονητή της Καβάλας, Δημήτρη Πρίφτη, για την ήττα της ομάδας του από τον ΠΑΟΚ. Τι δήλωσε ο Σωτήρης Καραποστόλου.

"Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη δίκαιη νίκη του. Εμείς κάναμε μια προσπάθεια, λειτουργήσαμε καλά σαν ομάδα, με όποιες απουσίες είχαμε, αλλά και τους τραυματισμούς που μας δημιούργησαν πρόβλημα στην προετοιμασία για το σημερινό παιχνίδι", δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Πρίφτης και συμπλήρωσε:

"Έγινε ένα παιχνίδι τακτικής, κανένα δεκάλεπτο καμία ομάδα δε σκόραρε πάνω από 20 πόντους. Θεωρώ ότι κάποια προσωπικά καλάθια και κάποιες λεπτομέρειες έδωσαν τη νίκη στον ΠΑΟΚ και πήραμε τις όποιες πιθανότητες είχαμε για να κερδίσουμε. Θα συνεχίσουμε, είναι μακρύ το πρωτάθλημα και παλεύουμε με ψυχραιμία, αντοχή και υπομονή".

Για το ότι η Καβάλα επιχείρησε πολλά μακρινά σουτ, αλλά και την ανισορροπία που δείχνει: "Πράγματι έχουμε μια ανισορροπία, αλλά και ο τρόπος της επίθεσης μας. Ο βασικότερος λόγος ήταν ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μας οδηγήσει στο περιφερειακό σουτ.

Μας έκανε πολλές παγίδες, κάτι που μας βγήκε στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε κάποια ξερμακάριστα σουτ, είχαμε καλές επιλογές. Όταν το παιχνίδι πηγαίνει στα σουτ, θέλει κάποια στοιχεία, όπως το επιθετικό ριμπάουντ, κάτι που είχαμε, αλλά φάνηκε ότι χρειαζόταν περισσότερο".

Ο Σωτήρης Καραποστόλου με τη σειρά του τόνισε ότι το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ενώ παραδέχθηκε τη δίκαιη νίκη του ΠΑΟΚ: "Δεν καταφέραμε να κάνουμε μια καινούρια αρχή. Θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα ματς ή τουλάχιστον να φτάνουμε κοντά.

Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια. Το σερί που έκανε στο τέλος του έδωσε τη νίκη. Θέλουμε να παραμείνουμε σε τροχιά πλέι οφ και να κάνουμε ότι καλύτερο".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ