STOIXIMAN BASKET LEAGUE

ΠΑΟΚ - Καβάλα 66-60

ΠΑΟΚ - Καβάλα 66-60

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με αντίπαλο την Καβάλα με σκορ 66-60, αλλά δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά του α' γύρου, σε ένα κακό ποιοτικά ματς

Ο "Δικέφαλος" επιβλήθηκε με 66-60 της Καβάλας στο "Παλατάκι" πετυχαίνοντας σημαντική από κάθε άποψη νίκη. Πάντως, δεν κατάφερε να καλύψει το -15 με το οποίο είχε ηττηθεί στο ματς του α' γύρου (75-60).

Ντικούδης (23π.) και Καλαμπόκης (16π.) πήραν στις πλάτες τους την ομάδα έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Ντούβνιακ. Δεν έφτανε η προσπάθεια των Καραποστόλου (19π.) και Πάσαλιτς (18π.) για την Καβάλα.

Σπουδαίο παιχνίδι έγινε στο Παλατάκι στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής της BasketLeague ΟΠΑΠ ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Καβάλα. Οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο στο τελευταίο μισό της τέταρτης περιόδου ο "Δικέφαλος" έδειξε να έχει καθαρό μυαλό και ψυχραιμία και πήρε τη νίκη.

Ισορροπία στο ξεκίνημα

To πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο για τις δύο ομάδες, οι οποίες και ξεκάθαρους πρωταγωνιστές στις επιθετικές προσπάθειές τους. Από τον ΠΑΟΚ πρώτο βιολί ήταν σταθερά ο Ντικούδης (πέτυχε τους... μισούς παρά δύο πόντους στο α΄ μέρος), ακολουθούσε ο Καλαμπόκης, ενώ έδωσε λύσεις με την είσοδό του στον αγώνα ο Ντούβνιακ.

Από την άλλη πλευρά, η Καβάλα είχε τον Πάσαλιτς να εκτελεί από τα 6.75 μέτρα (είχε τρία εύστοχα σουτ στο πρώτο δεκάλεπτο) και τον Καραποστόλου ζεστό και πήγαιναν το ματς πόντο-πόντο. Ο "Δικέφαλος" προηγήθηκε με 18-17 στην πρώτη περίοδο και έκελισε το πρώτο ημίχρονο με σκορ 32-30.

Μία από τα ίδια στην τρίτη περίοδο

ΠΑΟΚ και Καβάλα συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ και στην τρίτη περίοδο και μάλιστα πάνω-κάτω με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο ΠΑΟΚ, όμως, άρχισε να παίρνει βοήθειες και από τους Στίγκερς, Πέτγουεϊ, την ώρα που η Καβάλα στηριζόταν και πάλι κυρίως στις προσπάθειες του Καραποστόλου και του Πάσαλιτς και στις πολύ καλες επιδόσεις στα ριμπάουντ του Σίμτσακ

Συναρπαστικό φινάλε με νικητή τον ΠΑΟΚ

Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα ήταν και το πλέον ενδιαφέρον. Ο ΠΑΟΚ με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου προηγήθηκε με έξι πόντους διαφορά (50-44), η Καβάλα έκανε στη συνέχεια ένα 10-0 με μπροστάρη τον Καραποστόλου.

Ο ΠΑΟΚ, όμως, έδειξε ψυχραιμία, με τρίποντα του Ντούβνιακ και του Γιαννακίδη πήρε και πάλι προβάδισμα και με ένα καλάθι του Σέρβου μετά από κλέψιμο βρέθηκε 2':20'' πριν το τέλος να προηγείται 62-56. Παρά τις προσπάθειες των παικτών της Καβάλας η κατάσταση δεν άλλαξε και ο ΠΑΟΚ πήρε τελικά τη νίκη με 66-60.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 14-13, 16-14, 18-16

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς, Στίγκερς 6, Αράπης, Άλεξιτς 1, Ντούβνιακ 11 (1), Ντικούδης 23 (2), Καλαμπόκης 16, Πέτγουεϊ 4, Γιαννακίδης 3 (1), Καλλές 2, Καλαμπάκας

Καβάλα (Πρίφτης): Πάσαλιτς 18 (5), Γκάρισον 3 (1), Αγγελόπουλος, Στεφανίδης 7 (1), Γκέλιος, Γεωργάκης, Κοστόφ 2, Καραποστόλου 19 (3), Σίμτσακ 7, Μπράιαν 4

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ