STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κορωνιός: "Ξαφνιάσαμε τον αντίπαλο"

Κορωνιός: "Ξαφνιάσαμε τον αντίπαλο"
INTIME SPORTS

Ο Άγγελος Κορωνιός στάθηκε στην καλή απόδοση της Καβάλας στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Κολοσσό, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις 20 ασίστ της ομάδας του. Διαβάστε τι είπε ο Μηνάς Γκέκος

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα του Κολοσσού με την Καβάλα που βρήκε τη φιλοξενούμενη ομάδα νικήτρια με 86-72 μέσα στη Ρόδο, ο Άγγελος Κορωνιός δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του.

Ο προπονητής της Καβάλας, σχολίασε ότι δεν έχει την απαίτηση από την ομάδα του να έχει τον ίδιο ρυθμό και στα 40 λεπτά του αγώνα, αλλά ζητάει συγκέντρωση.

Αυτό ήταν και το μυστικό της νίκης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: "Καταρχήν συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη. Αξίζαμε τη νίκη και σε όλη τη διάρκεια έδειξαν διάθεσή για να κερδίσουν το παιχνίδι. Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι το παιχνίδι θα ήταν δύσκολο, απέναντι σε μία καλή ομάδα όπως είναι ο Κολοσσός, που έχει σημαντική παρουσία στην Α1 τα τελευταία χρόνια.

Ξεκινήσαμε πάρα πολύ δυνατά στο α’ δεκάλεπτο, παίξαμε καλή άμυνα και ξαφνιάσαμε τον αντίπαλο. Στο β’ δεκάλεπτο μπήκαμε πιο νωθρά, ο Κολοσσός διάβασε το παιχνίδι και βρήκε λύσεις. Εμείς χαλαρώσαμε λίγο, αλλά κρατήσαμε το παιχνίδι στα μέτρα μας. Αυτό που είχαμε πει ήταν να μην χάσουμε το ρυθμό. Από κει και πέρα και στον ενάμισι μήνα που είμαι στην ομάδα, δεν είναι δυνατό να έχουμε ρυθμό και στα 40 λεπτά.

Αυτό δεν το κάνουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Θα ήταν παράλογο να ζητήσω από τους παίκτες μου να έχουν ρυθμό και στα 40 λεπτά. Αυτό που ζητάω είναι μεγάλη συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αυτό που μας έδωσε τη νίκη ήταν η εκπληκτική άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Δείξαμε σοβαρότητα, πήγαμε στα ριμπάουντ και είχαμε σοβαρές επιλογές στην επίθεση. Για μένα σημαντικές ήταν οι 20 ασίστ, ψάξαμε την έξτρα πάσα.

Αυτό το ζητάω από τους παίκτες μου. Η ομάδα πλέον καταλαβαίνει και διαβάζει τον αντίπαλο μέσα στο παιχνίδι. Τα συστήματα τα βάζουν οι προπονητές, αλλά οι παίκτες τα εφαρμόζουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε. Θέλουμε πολλή δουλειά ακόμη για να γίνουμε καλύτεροι. Ήταν μεγάλη η νίκη μας. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Άρη και καταλαβαίνω ότι είναι μία δύσκολη στιγμή για τον Κολοσσό. Εύχομαι στον κόουτς Γκέκο καλή συνέχεια για τα επόμενα παιχνίδια".

Από την πλευρά του, ο Άντονι Γκράντι υποστήριξε: "Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι το παιχνίδι με τον Κολοσσό θα ήταν δύσκολο. Ξέραμε που ερχόμασταν να παίξουμε. Ο Κολοσσός σε λίγα χρόνια έχει καταφέρει να φτιάξει μία μικρή ιστορία στην Α1. Δουλέψαμε πάρα πολύ στις προπονήσεις, αν και είχαμε ορισμένα άτυχα αποτελέσματα στα προηγούμενα παιχνίδια. Είναι πολύ σημαντική η νίκη για μας, γιατί έχουμε περάσει δύσκολες στιγμές από την αρχή της σεζόν, με αλλαγές προπονητών και παικτών. Σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και κερδίσαμε στη Ρόδο. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ προσωπικά στον πρόεδρο, στους προπονητές που διετέλεσαν έργο στην ομάδα και στον γενικό αρχηγό, που δουλεύει ακατάπαυστα. Προσωπικά του αφιερώνω αυτή τη νίκη".

Γκέκος: "Μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα"

Στην κακή αμυντική λειτουργία του Κολοσσού, στάθηκε ο Μηνάς Γκέκος ο οποίος υπογράμμισε ότι: "Συγχαρητήρια στην Καβάλα και στον Άγγελο. Οι αντίπαλοι μας πήραν μία δίκαιη και πεντακάθαρη νίκη. Παίξαμε με πάρα πολλά προβλήματα. Αγωνιστήκαμε χωρίς δύο βασικούς παίκτες, τον Ντέντι και τον Τσαλδάρη, οι οποίοι πετυχαίνουν μαζί 30 πόντους σε κάθε παιχνίδι.

Εξάλλου ο Κουμπούρας έχει κάνει μία προπόνηση όλη την εβδομάδα και έχασε τριάμισι κιλά λόγω ενός προβλήματος στο στομάχι του. Αυτά τα τρία προβλήματα μας κόστισαν στις αλλαγές και μείναμε από δυνάμεις. Γυρίσαμε στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι, περάσαμε μπροστά, αλλά δεν τα καταφέραμε στην άμυνα, όπου είχαμε τεράστιο πρόβλημα.

Ο Λαρόν έχει σπάσει το χέρι του, ενώ ο Δημήτρης πριν από το παιχνίδι μου είπε πως δεν μπορεί να παίξει γιατί έχει πρόβλημα με το πόδι του. Αυτό ήταν εκτός προγράμματος και το βασικότερο ήταν ότι δεν είχε ενημερωθεί το ιατρικό τιμ της ομάδας. Παίξαμε χωρίς δύο βασικούς, που παίζουν από 30 λεπτά. Είναι δύσκολο να κερδίσεις σ’ ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Το πρόβλημα μας ήταν στην άμυνα.

Όλη την εβδομάδα κάναμε προπονήσεις 7 με 8 παίκτες. Αυτή τη στιγμή αντιλαμβανόμαστε πως βρισκόμαστε σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση. Θα μιλήσουμε να δούμε πως μπορούμε να ενισχυθούμε. Ο Νάτζφεϊ μας βοήθησε όσο μπορούσε, αλλά οι απουσίες μας ήταν σημαντικές. Ο καθένας έχει το δικό του μερίδιο στις επιτυχίες και στις αποτυχίες».

Με τη σειρά του και ο Γιώργος Καλαϊτζής συνεχάρη την Καβάλα για τη δίκαια νίκη της: "Συγχαρητήρια στην Καβάλα. Ήταν πιο έτοιμη από μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είχαμε μία ευκαιρία να κερδίσουμε το παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά χάσαμε κάποια σουτ και η Καβάλα έδειξε εμπειρία και κέρδισε δίκαια.

Αυτή τη στιγμή βάλαμε την ομάδα και τους εαυτούς μας σε… πρόβλημα. Νομίζω ότι ξεκινώντας τη χρονιά είχαμε άλλους στόχους, αλλά αυτή τη στιγμή ο στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία. Θεωρώ ότι όλες οι ομάδες σ’ ένα επίπεδο και δυστυχώς εμείς μετά τη διακοπή δεν είμαστε πιο δυνατοί. Βέβαια δεν έπαιξε ο Δημήτρης Τσαλδάρης και ο Λαρόν Ντέντι, δύο παιδιά που αγωνίζονται στην πεντάδα.

Η ψυχολογία μας είναι κακή και σίγουρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σαν παίκτες είναι να δουλέψουμε, να παίξουμε μπάσκετ, να κερδίσουμε τα παιχνίδια και να μείνει ο Κολοσσός στην κατηγορία. Είναι κάποιοι άνθρωποι που στηρίζουν την ομάδα αυτά τα χρόνια και μόνο γι’ αυτούς τους ανθρώπους εμείς που είμαστε εδώ θα πρέπει να αγωνιστούμε και να κρατήσουμε τον Κολοσσό στην Α1. Αυτό που αποπνέει η ομάδα, είναι η εικόνα που έχουμε.

Δεν κρύβεται κανείς, είναι η πραγματική εικόνα της ομάδας. Κανείς δεν είναι καλύτερος ή χειρότερος. Προσπαθούμε να κάνουμε κάποια πράγματα. Δεν μπορώ να πω παραπάνω πράγματα, γιατί θα αδικήσω την Καβάλα, που ήταν καλή σε όλο το παιχνίδι και μας κέρδισε δίκαια. Πιο αρμόδιος να απαντήσει σ’ όλα αυτά και στο τεχνικό κομμάτι είναι ο προπονητής".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ