STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Καλαφατάκης: "Να σωθούμε γιατί το αξίζουμε"

Καλαφατάκης: "Να σωθούμε γιατί το αξίζουμε"
INTIME SPORTS

Στην ιδιαίτερη σημασία της νίκης του ΚΑΟΔ επί του Περιστερίου, στάθηκε ο Γιώργος Καλαφατάκης ο οποίος επανέλαβε ότι η ομάδα του πρέπει να κερδίζει επειδή το αξίζει

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα του ΚΑΟΔ με το Περιστέρι (74-71), ο Γιώργος Καλαφατάκης μίλησε για το άγχος που είχε η ομάδα του, για τη σημασία της νίκης αλλά και για την ήττα από το Ρέθυμνο.

Μάλιστα, ο Έλληνας προπονητής τόνισε ότι θέλει η ομάδα του να σωθεί γιατί το αξίζει και όχι λόγω της αδυναμίας των υπόλοιπων ομάδων.

"Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι με ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί προερχόμασταν από την ήττα μας με το Ρέθυμνο την Τετάρτη. Επειδή είμαστε νέα ομάδα πρέπει να δουλεύουμε και να δημιουργούμε χαρακτήρα τόσο μέσα από τις ήττες όσο και από τις νίκες", επισήμανε ο Έλληνας προπονητής και συμπλήρωσε:

"Ξέραμε την δυσκολία του παιχνιδιού γιατί είχαμε δει το Περιστέρι στο παιχνίδι του με τον Άρη και την ζώνη που παίζει για πολύ μεγάλο διάστημα. Είχαμε άγχος αλλά όταν βάλαμε την μπάλα μέσα στην ρακέτα φθάσαμε σε μία δύσκολη μεν αλλά σημαντική νίκη για μας.

Ξεκινήσαμε τον Β΄ γύρο με μία νίκη, έχουμε μπροστά μας πολλά παιχνίδια και πρέπει στο τέλος του πρωταθλήματος και το έχω πει πολλές φορές στους παίκτες μου να σωθούμε γιατί το αξίζουμε και όχι λόγω αδυναμίας άλλων ομάδων.

Επίσης ήταν σημαντικό να κερδίσουμε σήμερα γιατί την Τετάρτη είχαμε με την ήττα μας από το Ρέθυμνο στεναχωρήσει τον κόσμο μας και θέλαμε να του δώσουμε πάλι χαρά. Συγχαρητήρια στον Αργύρη γιατί παλεύει κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες και έχει καταφέρει να διατηρεί την ομάδα του Περιστερίου σε υψηλά επίπεδα παρά τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει".

Από την πλευρά του, ο Ντράγκαν Τσέρανιτς υπογράμμισε: "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι μετά την ήττα της Τετάρτης από το Ρέθυμνο. Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που παίζει περίεργα και ήταν δύσκολα για μας.

Παρόλα αυτά δείξαμε χαρακτήρα και καταφέραμε να νικήσουμε το παιχνίδι που ήταν πολύ σημαντικό για την μετέπειτα πορεία μας. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να πετύχουμε στο τέλος του πρωταθλήματος τους στόχους που έχουμε θέσει".

Πεδουλάκης: "Διεκδικήσαμε τη νίκη"

Στην αντίπερα όχθη, ο Αργύρης Πεδουλάκης επισήμανε: "Έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα από το σημερινό παιχνίδι γιατί μέχρι το τελευταίο λεπτό ήμασταν στο παιχνίδι της νίκης και τελικά το χάσαμε. Έχω θετικά συναισθήματα γιατί παρά τα προβλήματα διεκδικήσαμε την νίκη και αρνητικά γιατί μετά το παιχνίδι με τον Άρη να φθάσαμε πάλι στην πηγή να κερδίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Είμαστε αναγκασμένοι παρά τα προβλήματα να δουλεύουμε και να παλεύουμε κάθε παιχνίδι.

Ο ΚΑΟΔ είναι καλύτερος από τον Α΄ γύρο που τον αντιμετωπίσαμε γιατί με τις προσθαφαιρέσεις έχει δημιουργήσει στα αποδυτήρια καλή ατμόσφαιρα που την φτιάχνουν παίκτες όπως οι Χαραλαμπίδης και Μπάβτσιτς.

Εμάς μας έλειψε πολύ ο Μπόατενγκ με τον ΚΑΟΔ στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού να μετέφερε το παιχνίδι στο κοντά καλάθι και μέσα στην ρακέτα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος ωστόσο από την προσπάθεια των παικτών μου παρά το άτυχο αποτέλεσμα".

Τέλος, ο Έρνεστ Σκοτ σχολίασε: "Συγχαρητήρια στον ΚΑΟΔ που έπαιξε δυνατά και κέρδισε δίκαια. Εμείς δείξαμε μεγάλη καρδιά σήμερα παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και με την προσπάθεια που καταβάλαμε ίσως δικαιούμασταν την νίκη.

Τώρα έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι με τον Ίκαρο που πρέπει να το κερδίσουμε για να επιστρέψουμε στις επιτυχίες και να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ