STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Καλαφατάκης: "Έφυγε η πρώτη κρυάδα χωρίς κόστος"

Καλαφατάκης: "Έφυγε η πρώτη κρυάδα χωρίς κόστος"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Καλαφατάκης αναφέρθηκε στον πρώτο εντός έδρας αγώνα της χρονιάς που ήταν νικηφόρος για τον Ίκαρο και απέδωσε τα εύσημα στον κόσμο

Ο Ίκαρος Χαλκίδας επικράτησε με 72-64 του Απόλλωνα Πατρών για την 2η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ και ο Γιώργος Καλαφατάκης δεν μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γεμάτο γήπεδο που έδωσε ώθηση στην ομάδα του.

"Το στοίχημά μας ήταν να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο… Νομίζω ότι τους αποζημιώσαμε κερδίζοντας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ο κόσμος σήμερα ήρθε να δει τι είναι αυτή η ομάδα και νομίζω πως ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό", σχολίασε ο Γιώργος Καλαφατάκης και συνέχισε:

"Τους αποζημιώσαμε κερδίζοντας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, κόντρα σε μια ομάδα που κινείται στα ίδια επίπεδα όμως έχει μεγαλύτερη εμπειρία. Οι βολές αποδεικνύουν ότι είχαμε τεράστιο άγχος. Ήταν μόλις 11/25! Καταλαβαίνετε την πίεση που είχαμε. Έφυγε η πρώτη… κρυάδα χωρίς κόστος.

Όλοι μας θεωρούν ότι οι είμαστε οι πρώτοι που θα υποβιβαστούμε. Ξεκινήσαμε καλά, όμως η εμπειρία μου λέει πως δεν έχει σημασία πως ξεκινάς τη σεζόν αλλά πως τη τελειώνεις. Η ατμόσφαιρα ήταν πολιτισμένη, όπως πρέπει να είναι. Ο κόσμος της Χαλκίδας διψάει για μπάσκετ, έχει παιδεία ενώ η πόλη διαθέτει ένα γήπεδο που χαίρεσαι να παίζεις. Θεωρώ πως το πείραμα θα πετύχει!".

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Γκαγκαλούδης σχολίασε: "Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά στα παιδιά του Απόλλωνα και στους συμπαίκτες μου, με υγεία και μακριά από τραυματισμούς. Είμαστε μια νέα ομάδα, μια ομάδα με ταλέντο που δουλεύουμε σκληρά, κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση!

Στην πρεμιέρα έπρεπε να είχαμε κερδίσει το Ρέθυμνο ενώ σήμερα αποδείξαμε ότι είμαστε μια δυνατή ομάδα. Βγάλαμε φάσες όμως κάναμε κάποια λάθη στο τέλος με αποτέλεσμα να βάλουμε την Πάτρα μέσα στο παιχνίδι. Αν υποτιμήσεις μια τέτοια ομάδα, με καλό σουτ που σκοράρει στον αιφνιδιασμό, μπορεί να το πληρώσεις.

Ευτυχώς, πήγαν όλα καλά για εμάς. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο και μας έδωσε μεγάλη βοήθεια. Είναι ο έκτος παίκτης μας και νιώθουμε όμορφα που τους έχουμε δίπλα μας. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να σας βγάλουμε ασπροπρόσωπους!".

Βετούλας: "Ήταν πιο αποτελεσματικός ο Ίκαρος"

Στην αντίπερα όχθη, ο Νίκος Βετούλας υπογράμμισε ότι: "Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ίκαρο, παίξαμε σε ένα καλό γήπεδο με κόσμο που δημιούργησε όμορφη ατμόσφαιρα. Αγωνιστικά, είχα ζητήσει από τους παίκτες μου να ακολουθήσουν συγκεκριμένο πλάνο. Θέλαμε το ματς να πάει στους 70 πόντους, αφού με τις νέες προσθήκες ο Ίκαρος μπορεί να σου κάνει τη ζημιά στο τρανζίσιον.

Ο Ίκαρος ήταν πιο αποτελεσματικός, δυστυχώς για εμάς, πέτυχε εύκολα καλάθια και ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Στο τέλος είχαμε την ευκαιρία να κλέψουμε τη νίκη όμως ήμασταν άστοχοι σε πολλά σουτ. Χάσαμε δίκαια… Οι κοντοί Αμερικανοί μας ήταν εκτός τόπου και χρόνου…".

Τέλος, ο Τζόσεφ Τέιλορ τόνισε: "Η άμυνα ήταν κλειδί του αγώνα. Μας το είχε πει ο κόουτς πριν από το ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, όμως δεν είχαμε ανάλογη καλή εικόνα στο πρώτο μέρος κι έτσι ο Ίκαρος κατάφερε να πάρει τη νίκη".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ