STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ίκαρος Καλλιθέας - Παναθηναϊκός 66-95

Ίκαρος Καλλιθέας - Παναθηναϊκός 66-95
INTIME SPORTS

Στην πρόβα τζενεράλε πριν το μεγάλο παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ικάρου με 66-95 στην Γλυφάδα.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε του Ικάρου Καλλιθέας στο κλειστό Καλλιθέας με 95-66 στην πρόβα τζενεράλε πριν το μεγάλο παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε για την τρίτη αγωνιστική του "Top-16" της Ευρωλίγκας.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέβαλαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα τον ρυθμό τους και έδειξαν ότι έχουν ξεπεράσει την εντός έδρας ήττα από την Ούνιξ Καζάν.

Από τους νικητές οι Μάικ Μπατίστ και Κώστας Καϊμακόγλου σημείωσαν από 15 πόντους, ενώ 14 είχε ο Άλεξ Μάριτς, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση. Για τον Ίκαρο Καλλιθέας ο Άρον Μπέινς είχε 17 πόντους και 11 πρόσθεσε ο Μπάξτερ.

Ο Ίαν Βουγιούκας αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πέλμα και υπάρχουν φόβοι για πελματιαία απονεύρωση. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού δεν πονάει, όμως την Κυριακή (29/01) θα υποβληθεί σε νέα μαγνητική για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες επέβαλε το παιχνίδι του απέναντι στον Ίκαρο στο ντεμπούτο του Θανάση Σκουρτόπουλου στον πάγκο των γηπεδούχων. Οι "πράσινοι" με τον Μάικ Μπατίστ θα κάνουν το 7-15, προτού αναλάβει δράση ο Κώστας Καϊμακόγλου.

Ο Έλληνας φόργουορντ με 12 πόντους στην πρώτη περίοδο θα δώσει στην ομάδα του "αέρα" δέκα πόντων (17-27) κόντρα στον Ίκαρο, ο οποίος λίγο πριν τη λήξη του δεκαλέπτου είχε μειώσει με καλάθι του Φάνη Κουμπούρα.

Στη συνέχεια τα πράγματα δεν θα αλλάξουν. Ο Παναθηναϊκός θα διατηρήσει το προβάδισμα του, με τον Κώστα Τσαρτσαρή να παίρνει τη σκυτάλη από τον Καϊμακόγλου. Ο Τσαρτσαρής θα κάνει στο 11' το 19-29 για τους φιλοξενούμενους, ενώ ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Διαμαντίδης με τρίποντο θα πετύχει το 21-32.

Η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων θα συνεχίσει να ανοίγει και θα φτάσει τους 18 πόντους, ύστερα από τρίποντο του Κώστα Τσαρτσαρή περίπου τρία λεπτά πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια (23-41). Έπειτα ο Νικ Καλάθης θα αναλάβει δράση και με δύο εύστοχα σουτ τριών πόντων θα στείλει τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στα αποδυτήρια με προβάδισμα είκοσι πόντων απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας (32-52).

Δεν δυσκολεύτηκε...

Τα πράγματα δεν θα αλλάξουν με την έναρξη της τρίτης περιόδου. Ο Ίκαρος Καλλιθέας θα πιέσει και με επιμέρους σκορ 7-0 θα μειώσει σε 39-52, αναγκάζοντας τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να πάρει τάιμ άουτ. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι φιλοξενούμενοι θα ανεβάσουν την απόδοση τους και θα αποσπαστούν ξανά στο σκορ.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να κλείσει την τρίτη περίοδο με 49-69, έχοντας πιέσει κατά διαστήματα τον Ίκαρο, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει τρόπο να πλησιάσει το καλάθι των "πρασίνων".

Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός είχε ήδη επιβάλει τον ρυθμό και όλα έδειχναν ότι δύσκολα θα μπορούσε να αλλάξει η κατάσταση. Ο Στράτος Περπέρογλου θα κάνει το 76-55 για τον Παναθηναϊκό, ενώ είχε προηγηθεί καλάθι του Πολυτάρχου.

Οι φιλοξενούμενοι θα συνεχίσουν να διατηρούν το προβάδισμα τους και δεν θα δυσκολευτούν να φτάσουν στην 14η νίκη τους στο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ (95-66), σε μία πρόβα τζενεράλε πριν το μεγάλο παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη για την Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 17-27, 32-52, 49-69, 66-95.

Ίκαρος Καλλιθέας (Σκουρτόπουλος): Σκορδίλης 10, Μπάξτερ 11(1), Κουμπούρας 8, Καράμπουλας 6, Πολυτάρχου 2, Τσιάρας 2, Βασίλιεβιτς, Τζιάλλας 1, Μπέινς 17, Μπεκ 5(1), Λιούμπισιτς 2, Λαρεντζάκης 2.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 14, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 15, Λόγκαν 5, Σάτο, Τσαρτσαρής 13(1), Διαμαντίδης 5(1), Καλάθης 11(2), Κυρίτσης 5, Σμιθ 5(1), Καϊμακόγλου 15(1), Γιασικεβίτσιους 4.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ