STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr βάζει στο μικροσκόπιο τους παίκτες του Ολυμπιακού και την σαρωτική εμφάνισή τους στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν 2016-2017 απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ήταν το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, σε ένα σημείο που δεν υπάρχει ομάδα "έτοιμη". Ο Ολυμπιακός προερχόταν από εκτός έδρας βαριά ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως έκανε αυτό που έπρεπε. Άφησε ΑΜΕΣΑ πίσω του το αποτέλεσμα στην Ισπανία, συγκεντρώθηκε στον "αιώνιο" αντίπαλό του, τον υποδέχθηκε σε ένα πολύ "καυτό" ΣΕΦ και τον συνέτριψε με 88-63 . Ήταν μια σπουδαία βραδιά για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που δεν έδωσε δικαιώματα σε εκείνη του Αργύρη Πεδουλάκη και έκανε επίδειξη δύναμης πριν το ματς της Πέμπτης με την Εφές.

2. ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ (βασικός, 9 πόντοι, 6 ριμπάουντ σε 22 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (βασικός, 2 πόντοι, 0/7 σουτ, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα σε 25 λεπτά)

Ο Kill Bill σε άλλο ρόλο. Μπήκε με το πόδι στο... φρένο, δεν εκβίασε σουτ, πάσαρε πολύ και ήταν φανερό πως είχε στόχο να βάλει τους συμπαίκτες του στο ρυθμό του αγώνα. Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο χωρίς πόντο (0/3 σουτ), αλλά με 6 τελικές πάσες. Φαινόταν από χιλιόμετρα πως δεν τον ένοιαζε το σκορ, αλλά η κυκλοφορία της μπάλας. Η γλώσσα του σώματός του φώναζε " μην τους δώσουμε δικαιώματα" και το supporting cast τον άκουσε. Είχε 2 πόντους με 0/7 σουτ, αλλά είχε και 7 ασίστ. Ο Ολυμπιακός νίκησε με +25 την ώρα που ο αρχηγός του ήταν άποντος κι αυτό λέει πολλά.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (βασικός, 18 πόντοι, 9/16 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 27 λεπτά)

Πήρε επιθέσεις από νωρίς και εκμεταλλεύθηκε το μισμάτς με τον Χαραλαμπόπουλο, ήταν ως συνήθως μέσα σε όλες τις φάσεις και είχε 8 πόντους στο ημίχρονο χωρίς να κάνει κάτι τρομερό. Έφτιαξε φάσεις για τους συμπαίκτες του και όταν ανέβασε στροφές, σκόραρε κατά ριπάς. Δεν είναι υπερβολή αν πει κανείς πως αυτή την εποχή, δεν υπάρχει πιο safe επιλογή από το να ακουμπήσει η μπάλα στα χέρια του Έλληνα φόργουορντ.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (βασικός, 4 πόντοι, 2/4 σουτ, 5 ριμπάουντ σε 16 λεπτά)

Δεν πήρε προσπάθειες στα πρώτα λεπτά, έβγαλε όμως πολλή ενέργεια και ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να χάσει μια κατοχή, με παράβαση πέντε δευτερολέπτων στην επαναφορά. Συνολικά δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο, βοήθησε και στα ριμπάουντ και πήρε μόλις δυο σουτ πίσω από τα 6μ.75.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (βασικός, 3 πόντοι, 1/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 20 λεπτά)

Ήταν μέσα στις φάσεις, αλλά αστόχησε σε δυο εύκολες προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο. Στην πρώτη πόσταρε και τελείωσε άτσαλα, στη δεύτερη έχασε λέι-απ στον αιφνιδιασμό. Αρκέστηκε και πάλι σε... διεκπεραιωτικό ρόλο, έπαιξε άμυνα, έδωσε την εύκολη πάσα και άφησε τη σκυτάλη σε εκείνους που ήταν πιο "ζεστοί". Θα έχει πολλές τέτοιες βραδιές φέτος, από τη στιγμή που δίπλα στον Σπανούλη, τον Χάκετ και τον Λοτζέσκι προστέθηκε και ο Έρικ Γκριν.

1. ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ (14 πόντοι, 4/8 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 21 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πάτησε παρκέ στο έκτο λεπτό, έκανε αμέσως το πρώτο του σουτ και το έβαλε από τα πέντε μέτρα. Συνέχισε με τρίποντο που του "έδωσε" ο Μπουρούσης, έβαλε και τρίτο καλάθι από τα πεντέμισι μέτρα και έδωσε ασίστ στον Λοτζέσκι στον αιφνιδιασμό για το 28-22 στο 12'. Έκανε τα πάντα σε άμυνα (κλεψίματα) και επίθεση (σκορ και δημιουργία) και ξεκουράστηκε μετά από οκτώ λεπτά "στα κόκκινα". Σκόραρε ξανά στις αρχές της τέταρτης περιόδου από το αγαπημένο του σημείο στα πέντε μέτρα, έβαλε τρίποντο για το 86-59 και πανηγύρισε! Χρειαζόταν μια τέτοια εμφάνιση όχι για να "ξεμπουκώσει", καθώς έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις φέτος, αλλά για να δείξει στον κόσμο ότι "το έχει" μετά την αρνητική του βραδιά στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Εξαιρετικός.

4. ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ (4 πόντοι σε 4:30)

Ήταν ο τρίτος ψηλός που χρησιμοποιήθηκε μετά τον Μπιρτς και τον Μιλουτίνοφ. Στην πρώτη φάση τελείωσε με εκπληκτικό τρόπο μια άλει-ουπ πάσα του Σπανούλη, στη δεύτερη κέρδισε φάουλ και έβαλε 2/2 βολές! "Φτιάχτηκε" από το κλίμα, αλλά δεν έπαιξε πολύ. Ο Μιλουτίνοφ ταίριαζε περισσότερο απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο και αν ο Αμερικανός κατάλαβε πως αυτή ήταν μια καλή βραδιά για εκείνον, θα δώσει ακόμη περισσότερα στη συνέχεια.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (7 πόντοι, 3/4 σουτ σε 13 λεπτά)

Μπήκε με τσαμπουκά, έβαλε ένα πολύ δύσκολο δίποντο, αλλά συνέχισε με... άκυρο πήδημα και αντικαταστάθηκε! Στη Μαδρίτη έπαιξε στον garbage time, αυτή τη φορά προτιμήθηκε αντί του Αγραβάνη. Έβαλε δυο μεγάλα σουτ στην τέταρτη περίοδο, έδειξε ότι αξίζει να πάρει ευκαιρίες και μετά από αυτό το ντέρμπι, θα τις πάρει γιατί τις αξίζει.

10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε δευτερόλεπτο από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (3 πόντοι, 6 ριμπάουντ σε 13 λεπτά)

Επιστρατεύθηκε για έναν συγκεκριμένο λόγο. Για να παίξει... ξύλο με τον Γιάννη Μπουρούση. Έκανε δυο γρήγορα φάουλ και αποσύρθηκε μετά από μόλις 1:14 συμμετοχής. Επέστρεψε στα μέσα της δεύτερης περιόδου και έκανε και επιθετικό φάουλ. Παρά το γεγονός ότι έφτασε τα τρία, έμεινε στο ματς. Τι ακολούθησε; Κερδισμένη μάχη από τον Μπουρούση, γκολ-φάουλ και maximum διαφορά (47-31) στο 19', εξαιρετική δουλειά και στο δεύτερο ημίχρονο και δίκαιο χειροκρότημα για την προσπάθειά του. Κέρδισε πόντους και έδειξε για άλλη μία φορά ότι είναι χρήσιμος για συγκεκριμένες ομάδες, για συγκεκριμένους αντιπάλους.

23. ΝΤΑΝΙΕΛ ΧΑΚΕΤ (9 πόντοι σε 17 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μπήκε στο ματς όπως είχε μπει και σε εκείνο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, με πείσμα στην επίθεση. Κέρδισε φάουλ, έβαλε βολές, αλλά αυτή τη φορά είχε και συνέχεια, καθώς έβαλε και τρίποντο στην αρχή της δεύτερης περιόδου. Είχε μια καλή βραδιά, με ένταση και πάθος, ήταν ο γνωστός φιλότιμος και πάντα συνεπής Ντάνιελ Χάκετ.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (15 πόντοι, 6/11 σουτ, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 21 λεπτά)

"Άοσμος" στα πρώτα λεπτά, κυρίως επειδή ο Έρικ Γκριν είχε πάρει τον Ολυμπιακό στις πλάτες του. Έβαλε το πρώτο του τρίποντο τρία λεπτά πριν το ημίχρονο για το 39-31, πέτυχε άλλο ένα για το 44-31 και ήταν αυτός που άνοιξε τη διαφορά σε ένα πολύ σημαντικό σημείο της αναμέτρησης. Έφτασε "σβηστός" τους 15 πόντους και τα 9 ριμπάουντ και ήταν χάρμα ιδέσθαι. Αμερικανός με νοοτροπία Ευρωπαίου, αν είναι υγιής, θα κάνει μεγάλη σεζόν.

Kill Bill: Ξεχωριστό σχέδιο σε t-shirt και hoodie

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ