STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Γκέκος: "Το παιχνίδι ήταν δύσκολο"

Γκέκος: "Το παιχνίδι ήταν δύσκολο"
INTIME SPORTS

Ο προπονητής του Κολοσσού Ρόδου, Μηνάς Γκέκος τόνισε πώς αντίπαλος της ομάδας του ήταν ο εαυτός της. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Ο Κολοσσός Ρόδου επικράτησε του ΚΑΟΔ με 82-76 για την ένατη αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ, με τον προπονητή της ομάδας, Μηνά Γκέκο να τονίζει πώς αντίπαλος της ομάδας του ήταν ο ίδιος της ο εαυτός.

εωρώ περιττό να μιλήσω για τεχνικά ζητήματα. Ο αντίπαλος μας ήταν ο εαυτός μας. Ήταν καθαρά ο εαυτός μας", δήλωσε ο Γκέκος και πρόσθεσε:

" Είναι πάρα πολύ δύσκολο για μίας ομάδα, που προέρχεται από πέντε συνεχόμενες ήττες να παίξει ένα εντός έδρας παιχνίδι. Σε τέτοιους αγώνες μπαίνει πάντα το πρέπει, δηλαδή η νίκη. Είχαμε πολύ άγχος, αλλά παρόλα αυτά καταφέραμε με την άμυνα και την καλή κυκλοφορία, να πάρουμε τη νίκη.

Το παιχνίδι ήταν δύσκολο, γιατί παίζαμε με μία πολύ καλή ομάδα. Τον τελευταίο μήνα έχουμε αρκετούς τραυματισμούς και αυτά τα προβλήματα δεν μας αφήνουν να δουλέψουμε, έτσι όπως θα θέλαμε σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδα. Την τελευταία εβδομάδα κάναμε μία προπόνηση όλοι μαζί. Χαίρομαι, που παλέψαμε με τους εαυτούς μας και καταφέραμε να κερδίσουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Η νίκη θα μας βοηθήσει στη ψυχολογία μας, ώστε στα επόμενα παιχνίδια να παίξουμε καλύτερα".

Ο Άλεξ Βουγιούκας ανέφερε: " Είχαμε πει ότι το σημερινό παιχνίδι είναι τελικός για μας. Είχαμε κάνει μερικές κακές εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό και ξέραμε ότι πρέπει να παίξουμε δυνατά. Είχαμε πάθος και ενέργεια και κερδίσαμε το παιχνίδι. Ο Κ.Α.Ο.Δ. έπαιξε επίσης καλά και του εύχομαι καλή συνέχεια".

Ο προπονητής του ΚΑΟΔ, Γιώργος Καλαφατάκης δήλωσε: " Συγχαρητήρια στον Κολοσσό και στο Μηνά για τη νίκη. Ήταν ένα καθοριστικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες και περισσότερο για τον Κολοσσό, γιατί έπαιζε στην έδρα του. Και οι δύο προερχόμαστε από άτυχα αποτελέσματα, παρότι και οι δύο ομάδες πιστεύω ότι παίζουν καλό μπάσκετ. Παρόλα αυτά τα τελευταία μας αποτελέσματα ήταν άτυχα. Δυστυχώς, η απειρία μας έχει κοστίσει. Είναι δύσκολο να μας κερδίσει η οποιαδήποτε ομάδα, αλλά δυστυχώς χάνουμε.

Είμαστε νέα ομάδα και έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τις βολές. Χάσαμε 10 και στα υπόλοιπα παιχνίδια αστοχήσαμε σε 14 και 15. Και δυστυχώς χάνουμε στον πόντο. Στο α’ ημίχρονο που η πίεση ήταν διαφορετική, ανταποκριθήκαμε καλύτερα. Δύο λάθη στο τέλος μας στοίχησαν και αντί να πάμε με +5 στο ημίχρονο, έληξε στον πόντο. Το γεγονός αυτό έδωσε ώθηση στον Κολοσσό. Πάντα το καλύτερο δεκάλεπτο μας είναι το τρίτο και το χαρακτηριστικό μας είναι η άμυνα, αλλά σήμερα δεν είχαμε τίποτα από τα δύο.

Δεχθήκαμε περισσότερους από 20 πόντους σε τρία δεκάλεπτα. Παρά το γεγονός αυτό είχαμε τα ψυχικά αποθέματα και ήμασταν σε κατάσταση να διεκδικήσουμε τη νίκη. Ο Κολοσσός πιστεύω ότι είναι πιο έμπειρος και κέρδισε δίκαια. Τα καλά μας στοιχεία είναι τα ριμπάουντ και η άμυνα και υστερήσαμε και στα δύο. Θέλουμε ακόμη δουλειά. Ένα- δύο άτυχα αποτελέσματα δημιούργησαν ψυχολογικό βάρος στην ομάδα. Καλούμαστε να συνεχίσουμε, να αντέξουμε και να επανέλθουμε στο σωστό δρόμο.

Μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία μαθαίνεις και γίνεσαι καλύτερος. Πιστεύω ότι με τη δουλειά και την προσήλωση θα βρούμε αυτό το κάτι που μας λείπει. Ήρθαν στην ομάδα ο Μπάβτσιτς και ο Μπορόβνιακ και θα μας βοηθήσουν σημαντικά".

Ο Θοδωρής Ζάρας είπε: " Αν και ξεκινήσαμε δυνατά, στο τέλος δεν ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι και χάσαμε κάποιες κρίσιμες βολές. Πρέπει να το διορθώσουμε αυτό και να είμαστε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος σε όλα τα παιχνίδια για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ