STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Γκέκος: "Αν δεν παίξουμε άμυνα, δεν έχουμε τύχη"

Γκέκος: "Αν δεν παίξουμε άμυνα, δεν έχουμε τύχη"
INTIME SPORTS

Ο Μηνάς Γκέκος παρά τη νίκη της ομάδας του, είχε πολλά παράπονα από την άμυνα των παικτών του και τόνισε πως η εικόνα του Κολοσσού ήταν απαράδεκτη.

Ο Κολοσσός επιβλήθηκε με 78-71 του Πανελευσινιακού, έκανε το "3 στα 3" όμως ο Μηνάς Γκέκος είχε φρικτά παράπονα από την εικόνα που έδειξαν οι παίκτες του.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα, ο Μηνάς Γκέκος υπογράμμισε ότι όλη την εβδομάδα ζήταγε από τους παίκτες του να είναι συγκεντρωμένοι. Παράλληλα τους κάλεσε να είναι προσγειωμένοι, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε, έρχονται δύσκολα παιχνίδια.

"Εύχομαι καλή επιτυχία στον Γιώργο Σκαραφίγκα, στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει. Είναι πολλά χρόνια στα γήπεδα και ξέρει πολύ καλά τι να κάνει στην ομάδα του. Εμείς κάναμε δύο νίκες και ξαφνικά νομίζαμε ότι γίναμε ομάδα. Εάν δεν παίξουμε άμυνα, δεν έχουμε τύχη να κάνουμε κάτι καλό φέτος", σχολίασε ο Μηνάς Γκέκος και συμπλήρωσε:

"Αυτό είναι μήνυμα, γιατί δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια για μας. Από την πρώτη μέρα της εβδομάδας αυτό λέω στους παίκτες μου. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια είτε εντός είτε εκτός έδρας. Είμαστε ομάδα και μέσα από την ομαδικότητα θα έχουμε καλά αποτελέσματα. Αυτή η εικόνα ήταν απαράδεκτη για μας.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ένα πράγμα. Σε όλη την εβδομάδα δείξαμε πολύ καλή εικόνα στις προπονήσεις και ήμουν ικανοποιημένος. Πρέπει να προσγειωθούμε, γιατί έρχονται δύσκολα παιχνίδια. Δεν είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο, που αγωνιστήκαμε. Φυσικά έπαιξε ρόλο και ο Πανελευσινιακός, ο οποίος έπαιξε πολύ καλά. Παίζαμε στην έδρα μας και έπρεπε να ελέγξουμε τον ρυθμό. Κρατάμε τη νίκη, που είναι σπουδαίο και πάμε για το επόμενο δύσκολο παιχνίδι".

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Καλαμπόκης υπογράμμισε: "Θέλω να πω συγχαρητήρια στην ομάδα μου για τη νίκη και στον Πανελευσινιακό, ο οποίος ήταν πολύ ανταγωνιστικός. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και οι δύο ομάδες. Για ένα λόγο ανεξήγητο, βιαστήκαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο.

Δεν είχαμε υπομονή και δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στα όσα βάλαμε σαν στόχο μέσα στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να κάνουμε πολλά λάθη, τα οποία δεν αποτυπώνονται στη στατιστική. Κάναμε βιαστικές και τραβηγμένες επιλογές. Δεν είναι αυτός ο τρόπος, που θέλουμε να παίξουμε. Στο α’ ημίχρονο δεν είχαμε συγκέντρωση στην άμυνα, αφού χάσαμε 10 αμυντικά ριμπάουντ, που σημαίνει ότι ο Πανελευσινιακός ήταν κοντά στο σκορ απ’ αυτό το γεγονός.

Στο β’ ημίχρονο αυξήσαμε την πίεση στην άμυνα μας και αυτό μας έδωσε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό, με αποτέλεσμα να γυρίσουμε το παιχνίδι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον συμπαίκτη μου, το Γιώργο Καλαϊτζή, ο οποίος θεωρώ ότι ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε τη ροή του αγώνα. Κράτησε στο β’ ημίχρονο το ρυθμό που θέλαμε. Κλείνοντας εύχομαι καλή συνέχεια στον Πανελευσινιακό".

Σκαραφίγκας: "Μας πρόδωσαν τα 2/17 τρίποντα"

Ο Γιώργος Σκαραφίγκας από την πλευρά του, τόνισε πως έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του και κόντραραν τον Κολοσσό μέσα στην έδρα του.

"Καταρχήν συγχαρητήρια στο Μηνά και την ομάδα του. Πιο πολλά συγχαρητήρια από μένα προς τους παίκτες μου, αφού ήρθαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι, χωρίς να το παρατήσουμε. Στα στατιστικά δεν μπορώ να έχω παράπονα. Διατηρήσαμε το καλό ποσοστό στα δίποντα, που μας χαρακτηρίζει σαν ομάδα", επισήμανε ο Γιώργος Σκαραφίγκας και συμπλήρωσε:

"Στα ριμπάουντ αν και νομίζω ότι ο Κολοσσός υπερτερεί στα κορμιά, κερδίσαμε περισσότερα. Προσπαθούμε να επιβάλλουμε ένα γρήγορο ρυθμό, προκειμένου να βελτιώσουμε τις αδυναμίες στο ‘’ποστ-απ’’ παιχνίδι μας. Μας πήγαν όλα καλά και μία φάση στο α’ ημίχρονο έκρινε το ξεκίνημα του γ’ δεκαλέπτου.

Στους πέντε πόντους, ο Κολοσσός ευστόχησε σε τρίποντο και μείωσε στο ένα καλάθι. Ήταν λογικό ο Κολοσσός, που έχει πολύ καλή ποιότητα να πιέσει στο γ’ δεκάλεπτο. Μας πρόδωσαν τα 2/17 τρίποντα αλλά και πάλι η εικόνα μας ήταν καλή και ήμασταν ισορροπημένοι σε όλο το παιχνίδι. Δυστυχώς για μας στην τελευταία προπόνηση χάσαμε τους Ραΐβιο και Χιουζ λόγω τραυματισμών, αλλά παρόλα αυτά η ομάδα ανταπεξήλθε στο σημερινό παιχνίδι».

Τέλος, ο Δήμος Αβραμίδης που ήταν εξαιρετικός στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε σχολίασε: "Στο α’ ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί και συγκεντρωμένοι. Στο β’ ημίχρονο χάσαμε λίγο την αυτοσυγκέντρωση μας και ο Κολοσσός, που είναι μία ποιοτική ομάδα και πολύ καλά στημένη, το εκμεταλλεύτηκε. Κρατάμε τα καλά στοιχεία. Θέλουμε να βελτιώσουμε τα λάθη μας και συνεχίζουμε την πορεία μας".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ