STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Γιαπλές: "Δεν μπορείς να ξεφύγεις από τον Άρη"

Γιαπλές: "Δεν μπορείς να ξεφύγεις από τον Άρη"
INTIME SPORTS

Ο Θανάσης Γιαπλές εξήρε την προσπάθεια του Άρη ο οποίος δουλεύει μόνο με Έλληνες παίκτες την τελευταία διετία, ενώ ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μία ομάδα από την οποία δεν μπορείς να ξεφύγεις εύκολα

Ευχαριστημένος που το Ρέθυμνο άφησε πίσω του την κακή εμφάνιση της περασμένης εβδομάδας κι επέστρεψε στις νίκες ήταν ο Θανάσης Γιαπλές μετά το τέλος του αγώνα.

Το Ρέθυμνο επικράτησε με 84-77 του Άρη και ο προπονητής της κρητικής ομάδας μίλησε για την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του για να ξεφύγουν στο σκορ και στο τέλος να μην πάει το παιχνίδι στη ρουλέτα των ελεύθερων βολών.

"Θέλω να πω για τον Άρη ότι τα τελευταία δύο χρόνια είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που δουλεύει με Έλληνες παίκτες. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Βαγγέλη (Αγγέλου) γιατί εξαιτίας του ασχολούμαι επαγγελματικά με την προπονητική", σχολίασε ο Έλληνας προπονητής και συνέχισε:

"Δεν θέλαμε να επαναλάβουμε την κακή εμφάνιση του προηγούμενου παιχνιδιού. Ο Άρης είναι μια ομάδα που δεν μπορείς να ξεφύγεις, είναι κοντά σου πάντα. Θέλαμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και αν δεν κάναμε κάποια λάθη στο τελευταίο δεκάλεπτο ίσως η διαφορά να ήταν μεγαλύτερη".

Από την πλευρά του, ο Άκης Καλλινικίδης υπογράμμισε: "Έγινε ένα δυνατό και όμορφο παιχνίδι από δυο πολύ καλές ομάδες. Είχαμε ένα κακό αποτέλεσμα την περασμένη βδομάδα και δεν είχε να κάνει τόσο με την ήττα όσο με την εμφάνιση. Θέλαμε να αντιδράσουμε. Είχαμε την ίδια ενέργεια με την ομάδα του Άρη, γιατί πιστεύαμε ότι εκεί θα κριθεί το παιχνίδι, οπότε έτσι έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε και εμείς. Πήραμε μια μικρή διαφορά στο τέλος και ευτυχώς το παιχνίδι δεν πήγε στην… ρώσικη ρουλέτα, γιατί αλλιώς θα είχαμε το άγχος που θα μας επηρέαζε. Πήραμε τη νίκη και συνεχίζουμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο".

Αγγέλου: "Το Ρέθυμνο κέρδισε δίκαια"

Την ανωτερότητα του Ρεθύμνου παραδέχτηκε ο Βαγγέλης Αγγέλου ο οποίος τόνισε: "Το Ρέθυμνο κέρδισε δίκαια. Το σκορ πήγε τόσο ψηλά από την αρχή του παιχνιδιού, ειδικά από τη στιγμή που χάσαμε την επαφή μας με την άμυνα. Είμαστε μια ομάδα που παίρνει ρυθμό από την άμυνα. Δεν είχαμε την σωστή αντίδραση, ούτε οι γκαρντ, ούτε οι ψηλοί.

Οι 4/4 βολές του Αγγελόπουλου έβγαλαν την ομάδα μας από την αμυντική μας προσήλωση. Φάνηκε η απειρία της δικής μας ομάδας. Είχαμε 0/6 επιθέσεις στο τέλος, κακές επιλογές και στην επίθεση δεν βρήκαμε τα μις ματς ώστε να χτυπήσουμε το παιχνίδι. Κρατάμε την διάθεση. Ήταν ένα κακό παιχνίδι από μας από άποψη αντίδρασης. Προσπαθούμε να κρατάμε το μπασκετικό κομμάτι".

Τέλος, ο Γιάννης Αθηναίου υπογράμμισε: "Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο για τη νίκη του, ήταν μια ομάδα που προερχόταν από εντός έδρας ήττα και ήθελε να αντιδράσει. Δυστυχώς στα κρίσιμα σημεία δεν πήραμε σωστές επιθέσεις. Κάναμε έξι λάθος επιθέσεις όταν η διαφορά ήταν στους πέντε πόντους και εκεί χάθηκαν οι ελπίδες που είχαμε. Έχουμε δύσκολο παιχνίδι στην συνέχεια, με τον Πανιώνιο και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ