STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Έφυγαν για το εξωτερικό και δικαιώθηκαν

Έφυγαν για το εξωτερικό και δικαιώθηκαν

Το Sport24.gr ξεχώρισε πέντε παίκτες που έφυγαν από τη χώρα μας στη διάρκεια της χρονιάς, κάνοντας το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους. Άπαντες δικαιώθηκαν, εκ του αποτελέσματος.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις παικτών που πέρασαν και δεν "ακούμπησαν" στη χώρα μας. Συμβαίνει παντού, συμβαίνει και στην Ελλάδα. Είναι αξιοσημείωτο πάντως το γεγονός πως δεν είναι λίγοι αυτοί που ήρθαν στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ και βρήκαν αυτόματα την ευκαιρία για να πάρουν μεταγραφή σε καλύτερο πρωτάθλημα, ή μεγαλύτερο σύλλογο.

Το Sport24.gr θυμάται πέντε φετινές περιπτώσεις παικτών που είπαν "αντίο" στη χώρα μας, για να αγωνιστούν στο εξωτερικό (υπό διαφορετικές συνθήκες ο καθένας), με το αποτέλεσμα να τους δικαιώνει απόλυτα.

Νίκος Γκίκας (από τον Άρη στη Βέντσπιλς)

Η άφιξη του Στέφεν Αντεγκμπόγιε καθιστούσε... περιττό τον Νίκο Γκίκα, στο ροτέισον του Δημήτρη Πρίφτη. Ο 24χρονος πόιντ γκαρντ είδε τον χρόνο συμμετοχής του να μειώνεται ριζικά κατά τη διάρκεια της χρονιάς, με αποτέλεσμα να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Με τη Βέντσπιλς να είναι αυτή που τον έκανε δικό της. Ο πρώην παίκτης του Φιλαθλητικού πήρε την απόφαση να πει το "ναι" και να αγωνιστεί για πρώτη φορά μακριά από τη χώρα μας, με όσα ακολούθησαν να τον δικαιώνουν.

Έχει αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Ρόμπερτς Στελμάχερς εννέα φορές σε αγώνες του λετονικού πρωταθλήματος, μετρώντας 7 πόντους, 4.2 ριμπάουντ, 4.4 ασίστ, 1.4 κλεψίματα και 1.4 λάθη, την ώρα που σουτάρει με 38.5% πίσω από τη γραμμή των 6μ75.

Ρόμπερτ Λόουερι (από τον Κόροιβο στη Ρίγα)

Στη δική του περίπτωση, η αποχώρηση ήταν κυρίως αποτέλεσμα όσων έκανε στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Βλέπετε, είχε φροντίσει από νωρίς να καταδείξει πως πρόκειται για εξαιρετικό σκόρερ και παίκτη ικανό να ηγηθεί οποιασδήποτε ομάδας που αγωνίζεται στην Ευρώπη. Η παρουσία του στη Ρίγα επιβεβαιώνει πλήρως όλα τα παραπάνω. Ο πρώην παίκτης του Κοροίβου μετακόμισε στην πρωτεύουσα της Λετονίας λίγο πριν εκπνεύσει το 2014, με την παρουσία του στους "μελανόλευκους" να είναι εντυπωσιακή.

Σε 15 αγώνες της VTB League μετρά 12 πόντους, 4.4 ριμπάουντ, 3.9 ασίστ, 2.9 λάθη και 1.9 κλεψίματα , ανά παιχνίδι, έχοντας παράλληλα 44.4% στα σουτ τριών πόντων.

Κένι Κάντζι (από τα Τρίκαλα στη Σάσαρι)

Ο φόργουορντ/σέντερ που εντυπωσίασε με τη φανέλα των Τρικάλων ήταν αδύνατο να μείνει για πολύ ακόμη στη χώρα μας. Μέσα στον Φεβρουάριο "έσκασε" η πρόταση της Σάσαρι, με την ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη να τον αφήνει ελεύθερο να συνεχίσει στην Ιταλία την καριέρα του. Δεν πρόλαβε καλά καλά να φορέσει τη φανέλα της Σάσαρι και στέφθηκε Κυπελλούχος Ιταλίας, με τη συνέχεια να είναι εξίσου καλή.

Στα πέντε παιχνίδια που έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής στη Lega Basket, ο Κένι Κάντζι μετρά 8.6 πόντους και 5.4 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, έχοντας ακόμη 48.2% στα σουτ δύο πόντων.

Μάικ Τζέιμς (από τον Κολοσσό στη Λαμποράλ Κούτσα)

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση παίκτη που έφυγε από τη χώρα μας για να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Από τα παρκέ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ο βραχύσωμος πόιντ γκαρντ βρέθηκε αίφνης σε αυτά της Euroleague. Με τους Βάσκους έπαιξε σε κάποια παιχνίδια της πρώτης φάσης της Euroleague, καθώς επίσης και σε όλο το Top 16, δίχως όμως να πανηγυρίσει την πρόκριση στα πλέι οφ, ελέω της ήττας από την Ουνικάχα Μάλαγα.

Στα οκτώ παιχνίδια που έπαιξε στα μέρη μας, πρόλαβε να αναδειχθεί δύο φορές MVP της αγωνιστικής (1ης και 3ης), την ώρα που είχε 21 πόντους, 5.1 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ ανά παιχνίδι. Μαζί, σούταρε με 49.4% στα δίποντα, 40% στα τρίποντα και 88.9% στις βολές. Επομένως, η πρόταση της Λαμποράλ Κούτσα (που πρόλαβε... στο νήμα τη Ζάλγκιρις) ήταν μάλλον φυσικό επόμενο. Με τους Βάσκους είχε εξαιρετική παρουσία στην Euroleague, μιας και μέτρησε 11.1 πόντους, 2.4 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ και 1.1 κλεψίματα ανά παιχνίδι.

Πάτρικ Γιούιν (από τη Νέα Κηφισιά στην Αλ Ραγιάν)

Ο γιος του σούπερ σταρ των Νιού Γιόρκ Νικς δεν κατάφερε να "κολλήσει" με τον Ηλία Παπαθεοδώρου και τη γενικότερη αγωνιστική φιλοσοφία της Νέας Κηφισιάς, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να επαναλάβει τις εμφανίσεις που έκανε πέρσι, με τα χρώματα των Τρικάλων. Έμεινε στην αθηναϊκή ομάδα μέχρι τις αρχές του Δεκεμβρίου, δίχως να καταφέρει να προσφέρει.

Γι αυτό αποδέχθηκε άμεσα την πρόταση που του κατέθεσε η Αλ Ραγιάν, του Στέργιου Κουφού. Με τη φανέλα της οποίας κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στο Κατάρ πριν από μερικές ημέρες.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ